Οι Σαηεντολόγοι της Ταϊβάν τιμήθηκαν για τις προσπάθειές τους να παρέχουν ανακούφιση από την καταστροφή μετά τον τυφώνα Μορακότ

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας τιμήθηκαν σε μια τελετή στις 17 Οκτωβρίου για τη βοήθεια που παρείχαν στην Ταϊβάν προκειμένου να ανακάμψει από τον καταστροφικότερο τυφώνα που χτύπησε τη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η κυρία Μέι Τσου Λι, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στην Ταϊβάν, παρέλαβε το βραβείο που δόθηκε από το Σύλλογο Νέων Εθελοντών και το Δημοτικό Συμβούλιο του Καοσιούνγκ. Σε αυτή την εκδήλωση δόθηκε επίσης αναγνώριση σε πολλές άλλες ομάδες και μεμονωμένα άτομα.

Ο τυφώνας Μορακότ χτύπησε τη νότια Ταϊβάν τον περασμένο Αύγουστο προκαλώντας το θάνατο περισσότερων από 600 ατόμων και ζημιές που εκτιμώνται σε 1,5 δισ. δολάρια.Περισσότερα από τρία μέτρα βροχής έπληξαν το νησί προκαλώντας τις μεγαλύτερες πλημμύρες που έχουν συμβεί και μετακινήσεις λάσπης που έθαψαν ολόκληρα χωριά.

Παρά το ότι περισσότεροι από 20 χιλιάδες στρατιώτες ξεκίνησαν να βοηθάνε για την ανακούφιση από την καταστροφή, χωρίς τις ομάδες εθελοντών η χώρα δε θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες περίπου 7.000 ατόμων που έχασαν τα σπίτια τους και στην τεράστια επιχείρηση καθαρισμού που απαιτούνταν για να επανέλθει στο νησί κάποια εικόνα ομαλότητας.

Οι έντονες κίτρινες μπλούζες των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας έγιναν γρήγορα μια ευπρόσδεκτη εικόνα τις ημέρες που ακολούθησαν τον τυφώνα.Οι Σαηεντολόγοι βοήθησαν στη διανομή τροφίμων, νερού και εφοδίων και ανασήκωσαν τα μανίκια τους για να βοηθήσουν χωριά να καθαρίσουν ολόκληρα βουνά λάσπης που βρίσκονταν παντού.

Ήταν, όμως, τα βοηθήματα της Σαηεντολογίας –οι πνευματικές πρώτες βοήθειες– αυτά που αποτέλεσαν την πιο πολύτιμη συνεισφορά των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας.Τα βοηθήματα είναι διαδικασίες που αναπτύχθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ παρέχοντας ανακούφιση μέσω χειρισμού των συναισθηματικών παραγόντων που υπάρχουν σε στιγμές έντασης, σε τραυματικές εμπειρίες, ασθένειες και τραυματισμούς.

«Δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μου για να κοιμηθώ», είπε μια γυναίκα που επέζησε από την καταιγίδα.Το βοήθημα της προσέφερε άμεση ανακούφιση. «Το αίσθημα μουδιάσματος έχει φύγει και τώρα μπορώ να κοιμηθώ».

«Σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε να επανέλθει το χαμόγελο στο πρόσωπό μου» είπε ένα άτομο που του δώθηκε ένα βοήθημα. «Η πίεση έχει φύγει». Ζήτησε να μάθει η ίδια τεχνικές ώστε να μπορεί να βοηθάει την οικογένεια της και τους γείτονες.

Για την εξηντάχρονη γυναίκα που είχε χάσει τη φυτεία μπανανιάς της, ο τυφώνας φαινόταν να έχει καταστρέψει τα πάντα. Ήταν απελπισμένη και γεμάτη ανησυχία για το πώς θα μπορούσαν να συνεχίσουν μαζί με την κόρη της. Όμως, μετά το βοήθημα όλα έδειχναν διαφορετικά: είχε χαλαρώσει, ήταν ακόμα και αισιόδοξη, καθώς ξεκίνησε να κάνει σχέδια για το μέλλον.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί δε βρίσκονταν εκεί μόνο για τα θύματα του Μορακότ, έδιναν επίσης βοηθήματα στους στρατιώτες που δούλευαν για την αποκατάσταση της καταστροφής.Ένας στρατιώτης εντυπωσιάστηκε τόσο από την αλλαγή που βίωσε από το βοήθημα, ώστε ζήτησε από τους Εθελοντές Λειτουργούς να του μάθουν πώς να τα δίνει. «Πραγματικά αισθάνθηκα τυχερός που βοήθησα σε αυτή την καταστροφή», είπε. «Ποτέ δε συμμετείχα σε πιο ουσιαστική δραστηριότητα.Τώρα θέλω να κάνω κι άλλα».