Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας της Αυστραλίας αναπτερώνουν τις ελπίδες στη Χώρα των Ονείρων

Με πολύ ήσυχο τρόπο, μέρα με τη μέρα, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας στην Περιοδεία Καλής Θέλησης σε Απομακρυσμένες Περιοχές βοηθάνε ανθρώπους να ξεπεράσουν τα εμπόδια που μπαίνουν στην ευτυχία τους και αναζωογονούν τα όνειρα των ανθρώπων των ονείρων, των αυτοχθόνων της επαρχίας της Αυστραλίας.

Οι μάστιγες που κυριαρχούν στην κουλτούρα των αυτοχθόνων Αυστραλών είναι η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, όπως επίσης και ο αναλφαβητισμός. Το 2005, λιγότεροι από τους μισούς αυτόχθονες μαθητές της τρίτης τάξης και μόνο το 31% των μαθητών της πέμπτης τάξης διέθεταν επίπεδο ανάγνωσης που πληρούσε τα εθνικά πρότυπα. Παρόλο που μόνο το 5% των νέων μεταξύ 10 και 17 ετών είναι αυτόχθονες, αυτοί αποτελούν το 40% των νέων που έχουν εμπλακεί με το σύστημα δικαιοσύνης ανηλίκων της χώρας. Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2009 έκανε τη διαπίστωση ότι οι αυτόχθονες Αυστραλοί είναι δεκατρείς φορές πιο πιθανό να καταλήξουν στη φυλακή απ' ό,τι ο υπόλοιπος πληθυσμός. Η έκθεση διαπίστωσε σαφή σχέση μεταξύ της κατάχρησης ναρκωτικών και οινοπνεύματος και του υψηλού αριθμού των φυλακισμένων αυτοχθόνων.

Η Περιοδεία Καλής Θέλησης των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα σε χωριά και καταυλισμούς. Οι εθελοντές απευθύνονται σε κάθε άτομο ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας Τεχνολογία Μελέτης, το φυλλάδιο Απαντήσεις για τα Ναρκωτικά και βοηθήματα της Σαηεντολογίας – τις «πνευματικές πρώτες βοήθειες» που βοηθούν να εδραιωθεί η επικοινωνία του ατόμου με το σώμα του προκειμένου να ξεπεραστεί ο πόνος και η ενόχληση που συχνά συνδέονται με την απεξάρτηση. Η τεχνολογία για το πνεύμα η οποία αναπτύχθηκε από τον Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ κάνει τη διαφορά στις ζωές αυτών των ανθρώπων, με χειρισμό ενός ανθρώπου κάθε φορά.

Το Άλις Σπρινγκς είναι ένα πολιτιστικό σημείο συνάντησης για τους 60.000 αυτόχθονες Αυστραλούς της Βόρειας Επαρχίας. Επιπλέον 2.000-3.000 αυτόχθονες πέρασαν από δεκαοκτώ καταυλισμούς σε απομακρυσμένες πόλεις και χιλιάδες επισκέπτονται την αποξηραμένη κοίτη στο Τόντ, έναν ιερό χώρο που διασχίζει την πόλη. Οι Εθελοντές Λειτουργοί έχουν παρουσιάσει σε εκατοντάδες άτομα που ζουν στην πόλη και σε καταυλισμούς, καθώς και σε αυτούς που κάνουν το μακρύ πνευματικό ταξίδι προς την πόλη, την τεχνολογία που βοηθάει στην απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, στον αναλφαβητισμό, την ηθική και την ηθικότητα.

Μία ηλικιωμένη από το Άλις Σπρινγκς άκουσε για τους Εθελοντές Λειτουργούς από όσα διαδίδονταν από στόμα σε στόμα και πόσο πολύ βοηθάνε τους ανθρώπους τα βοηθήματα της Σαηεντολογίας. Όταν συνάντησε τους εθελοντές τους έβαλε να την εκπαιδεύσουν στο να δίνει βοηθήματα και τώρα τα χρησιμοποιεί τακτικά με τους φίλους και την οικογένειά της. Ένας Λουθηρανός πάστορας από το Χέρμανσμπουργκ άκουσε για τα βοηθήματα και τώρα τα παραδίδει και αυτός – και έχει διδάξει σε άλλους τριάντα αυτή την τεχνολογία.

Με το σύνθημα: «Μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό», η Περιοδεία Καλής Θέλησης φτάνει σε εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μήνα και, μέσα από την εκπαίδευση αυτών σε αυτά τα εργαλεία για καλύτερη ζωή, έχει απήχηση σε έναν ολόκληρο πολιτισμό.