Εθελοντής Λειτουργός της Σαηεντολογίας και ηθοποιός λέει ότι η Αϊτή άλλαξε τη ζωή της

Κασάνδρα Χέρμπαν

Μια εβδομάδα στην Αϊτή με την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Σαηεντολογίας άλλαξε τη ζωή της ηθοποιού Κασσάνδρα Χέπμπορν. Γεννήθηκε στις Φιλιππίνες και μεγάλωσε στο Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και την Ελβετία, και είχε μια ζωή γεμάτη από εμπειρίες, αλλά όπως δηλώνει η εβδομάδα που πέρασε στην Αϊτή της έδωσε να καταλάβει τι σημαίνει να βοηθάς τους άλλους.

Η Χέπμπορν έφτασε στην Αϊτή στις 14 Φεβρουαρίου 2010, με μια πτήση ναυλωμένη από την Σαηεντολογία και πήγε να βοηθήσει σε τρία στρατόπεδα προσφύγων. «Οι συνθήκες διαβίωσης για τους εθελοντές και το ιατρικό προσωπικό ήταν αρκετά άβολες-κοιμόμασταν σε σκηνές σε ράτζα, σε υπνόσακους σε τσιμεντένιες πλάκες ή στο πάτωμα, και τρώγαμε έτοιμες τροφές – μερίδες φαγητού για το στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά σε σύγκριση με τις συνθήκες στα στρατόπεδα των προσφύγων αυτά ήταν πολυτέλεια», είπε.

Στα στρατόπεδα των προσφύγων, ολόκληρες οικογένειες ζουν στην ύπαιθρο, με μόνη προστασία τους από τα στοιχεία της φύσης ένα σεντόνι ή ένα μουσαμά κρεμασμένο από κάποιο κλαδί. «Εάν δεν δράσουμε τώρα για να παρέχουμε καταφύγιο στους πρόσφυγες θα έχουμε καταστροφή κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών». Η αποστολή της Χέπμπορν στην Αϊτή, περιλάμβανε επίσης εργασία στα τοπικά ορφανοτροφεία με μια ομάδα από ιατρικό προσωπικό που έκανε εξετάσεις, ενώ οι εθελοντές έδιναν τρόφιμα και παιχνίδια στα παιδιά. «Ήταν τόσο χαρούμενα που έβλεπαν ότι κάποιος νοιαζόταν», είπε.

Η Χέπμπορν, 33 ετών, εμφανίστηκε στην ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο «Hellride» και στο καθημερινό δράμα «Ατίθασα Νιάτα». Σαηεντολόγος από το 2005, πρόσφατα έγινε μέλος του προσωπικού της νέας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας και Κέντρο Διασημοτήτων στο Λας Βέγκας, που εγκαινιάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2010.