Αναφορά από το Νάσβιλ: Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας και ο καθαρισμός μετά την πλημμύρα στο Νάσβιλ

Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας στα καταφύγια Νάσβιλ
Εργασίες καθαριότητας στο Νάσβιλ.
Πολλά νοικοκυριά καταστράφηκαν.
Ζημιές από πλημμύρες στο Νάσβιλ.
Ένας Εθελοντής Λειτουργός βοηθά ένα ζευγάρι στο καταφύγιο.
Το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου, ο Ποταμός Κάμπερλαντ ξεχείλισε, πλημμυρίζοντας το κέντρο της πόλης Νάσβιλ. Εκτός από ολόκληρες γειτονιές, κατακλύστηκαν επίσης από νερά και λάσπες τόσο θέρετρα όσο και εστιατόρια και ξενοδοχεία. Ο Δήμαρχος Καρλ Νταν προέβλεψε ότι ο καθαρισμός θα κοστίσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η προσπάθειες αρωγής, θα συνεχιστούν για μήνες.

Από τη στιγμή που έμαθε ότι αναμένονταν πλημμύρες και ότι στηνόντουσαν καταφύγια , το Κέντρο Διασημοτήτων της η Εκκλησίας της Σαηεντολογίας και Κέντρο Διασημοτήτων του Νάσβιλ κάλεσε τους Εθελοντές Λειτουργούς της Σαηεντολογίας. Οι Εθελοντές Λειτουργοί άρχισαν να παρέχουν βοήθεια, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι μεγάλες πλημμύρες, και συνεχίζουν να το κάνουν. Εργάζονται ως τμήμα του Hands on Nashville –το επίσημο σώμα εθελοντών της πόλης.

Τις πρώτες μέρες, οι Εθελοντές Λειτουργοί βοήθησαν σε κέντρα αντιμετώπισης καταστροφών και σε εκκενώσεις. Αρκετά καταφύγια στήθηκαν στα σχολεία και οι Εθελοντές Λειτουργοί βοήθησαν στο να επανδρωθούν και να οργανωθούν. Οι 1.500 επισκέπτες του ξενοδοχείου Όπριλαντ έπρεπε να εκκενώσουν το κτίριο. Η αυλή ήταν εντελώς βυθισμένη, και το ύψος του νερού ανερχόταν στα 3 μέτρα μέσα στο ξενοδοχείο. Η Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας εργάστηκαν στο σχολείο, όπου μεταφέρθηκαν οι επισκέπτες του Όπριλαντ, και τους βοήθησαν να βρουν τις αποσκευές τους και να κάνουν κράτηση μιας πτήσης για να φύγουν από την πόλη.

Μπορεί να προκληθεί μεγάλη σύγχυση όταν συμβεί μία καταστροφή. Οι Εθελοντές Λειτουργοί βοήθησαν την οργάνωση των καταφυγίων, αναθέτοντας στους εθελοντές διάφορες εργασίες και καθοδηγώντας αυτούς που χρειάζονταν διαφορετικές υπηρεσίες εκεί που ήθελαν να πάνε. Άνθρωποι από όλη την πόλη έσπευσαν να βοηθήσουν, και έτσι ένας από τους Εθελοντές Λειτουργούς έστειλε μια ομάδα να εντοπίσει τα σπίτια που χρειάζονταν βοήθεια. Η ομάδα στη συνέχεια, έστειλε σε μήνυμα τις λεπτομέρειες πίσω στα καταφύγια, έτσι ώστε οι εθελοντές να μπορούν να αποστέλλονται σε συγκεκριμένα σπίτια και να προσφέρουν όποια βοήθεια χρειαζόταν.

Κάποιοι Εθελοντές Λειτουργοί πήγαν στην αγορά στη Πολιτεία του Τενεσί, όπου είχε πλημμυρίσει ο αυτοκινητόδρομος. Η Εθνική Φρουρά ήταν εκεί και οι Εθελοντές Λειτουργοί ανέλαβαν ένα από τα κέντρα διανομής νερού, και μοίραζαν το πόσιμο νερό όλη την ημέρα.

Από τη στιγμή που το νερό άρχισε να υποχωρεί οι Εθελοντές Λειτουργοί ξεκίνησαν την επίπονη δουλειά του να βοηθήσουν τους γείτονες να ξεθάψουν μέσα από τη λάσπη και τα μουλιασμένα χαρτιά, κατεστραμμένα έπιπλα και μουσκεμένα προσωπικά υπάρχοντα. Σε ένα σπίτι, οι πλημμύρα μπήκε με τόση δύναμη, που σήκωσε ένα πιάνο από το πάτωμα και όταν το νερό έφυγε, έμεινε αναποδογυρισμένο.

Μπορεί να είναι αρκετά σκληρό να καταστραφούν το σπίτι και όλα τα υπάρχοντά σου σε ένα βράδυ– δεν είναι κάτι που σχεδίαζες. Έτσι, μερικές φορές όταν ένας Εθελοντής Λειτουργός φθάνει στο σπίτι κάποιου, βρίσκει τον κόσμο αναστατωμένο. Όταν συμβαίνει αυτό, ή όταν βρίσκει κάποιον ψυχικά τραυματισμένο, του παρέχει μια υπηρεσία στην οποία έχουν εκπαιδευτεί όλοι οι Εθελοντές Λειτουργοί, και ονομάζεται, Βοηθήματα. Τα Βοηθήματα είναι τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τον Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ και ένα από τα πράγματα που προσφέρουν είναι η βοήθεια σε ανθρώπους για να ξεπεράσουν ένα ψυχικό η συναισθηματικό τραύμα. Η ιστοσελίδα των Εθελοντών Λειτουργών περιέχει ένα δωρεάν μάθημα όπου ο καθένας μπορεί να μάθει αυτές τις τεχνικές.

Δεδομένου του μεγέθους της ζημίας που έλαβε χώρα σε ολόκληρο το Νάσβιλ, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας το Κέντρο Διασημοτήτων του Νάσβιλ σχεδιάζει να συνεχίσει τις υπηρεσίες των Εθελοντών Λειτουργών για τους επόμενους μήνες, και προσφέρει επίσης δωρεάν εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Για να εγγραφείτε στο μάθημα ή να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την Εκκλησία του Νάσβιλ στην 8η Λεωφόρο Σάουθ 1130, ή καλέστε στο 615-687-4600.