ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΔΕΞΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

O Εθελοντής Λειτουργός της Παπούα Νέα Γουινέα, ο Augustine Brian, παραδίδει ένα σεμινάριο για όσους είναι ακόμα κλονισμένοι από τον σεισμό έντασης 7,5 Ρίχτερ.

Οι ειδικοί αντιμετώπισης καταστροφών των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology συνοδεύουν τοπικούς εθελοντές στην Παπούα Νέα Γουινέα για να βοηθήσουν τα χωριά να αναρρώσουν από έναν σεισμό έντασης 7,5 Ρίχτερ.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2018, ένας σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ χτύπησε την Παπούα Νέα Γουινέα, αφαιρώντας τουλάχιστον 67 ζωές και φέρνοντας στο πέρασμά του περίπου 194 μετασεισμικές δονήσεις. Πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα είχαν προσβληθεί, κυρίως κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Ο Augustine Brian, ο Διευθυντής της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Παπούα Νέα Γουινέα –επίσης ένα πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτηθεί από την Εκκλησία της Scientology– ζήτησε βοήθεια. Αμέσως μετά, η ομάδα ανταπόκρισης των Εθελοντών Λειτουργών έφτασε στην Παπούα Νέα Γουινέα, έτοιμοι να αρχίσουν το έργο τους.

Πρώτα εκπαίδευσαν τον Brian στην τεχνολογία των VM, κάνοντάς τον τον πρώτο VM της Παπούα Νέα Γουινέα για την περιοχή. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διοικητή και Σύνδεσμο του Σώματος Πολιτικής Άμυνας της επαρχίας. Μετά οι VM μπήκαν σε άμεση δράση, κάνοντας αξιολογήσεις των ζημιών και παραδίδοντας σεμινάρια στους ντόπιους.

Τα σεμινάρια κάλυψαν το τι να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό, και περιλάμβαναν το μάθημα των VM «Λύσεις για ένα Επικίνδυνο Περιβάλλον», το οποίο διδάσκει πώς να χρησιμοποιήσουν τα βοηθήματα και άλλα εργαλεία για να κάνουν τους ανθρώπους να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Για να εκπληρώσουν την αυξανόμενη ζήτηση για το σεμινάριο, ένα φυλλάδιο συντάχθηκε γι’ αυτά τα θέματα στα αγγλικά και στα πίτζιν, τη γλώσσα που μιλιέται από αρχηγούς χωριών για να επικοινωνήσουν μεταξύ φυλών στο πιο ποικιλόμορφο γλωσσικά μέρος στη Γη.

Η γλώσσα, όμως, δεν ήταν η μόνη πρόκληση. Το ταξίδι σε απομακρυσμένα χωριά σε κρυφές κοιλάδες βουνών ήταν δύσκολο, στην καλύτερη περίπτωση, αφήνοντας πολλά άτομα χωρίς βοήθεια. Αλλά οι VM είναι ασταμάτητοι όσον αφορά τη βοήθεια, και έτσι, είτε με ένα 4X4 Land Cruiser, ένα ελικόπτερο ή με τα πόδια και ένα μεγάλο μαχαίρι στο χέρι για να ανοίξουν τον δρόμο στη ζούγκλα, περπάτησαν από χωριό σε χωριό, βοηθώντας στο τέλος θύματα σε 17 κέντρα φροντίδας. Οι VM σύντομα έγιναν οι άνθρωποι στους οποίους οι τοπικοί αξιωματούχοι και τα διοικητικά κέντρα απευθύνονταν για ό,τι χρειάζονταν. Σε κάθε τοποθεσία όπου στάλθηκαν, εκπαίδευσαν ηγέτες που μπορούσαν μετά να παραδώσουν στον λαό τους, βοηθώντας πάνω από 19.000 άτομα.

Οι κάτοικοι που τελικά ένιωσαν ασφαλείς ξανά και ήταν εφοδιασμένοι με εργαλεία για μελλοντικές συμφορές, άρχισαν να επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή. Μετά το σεμινάριο, ένας άντρας μοιράστηκε ότι τώρα ήξερε ακριβώς τι να κάνει και σχεδίαζε να συγκεντρώσει την οικογένειά του και τους φίλους του μαζί και να τους εκπαιδεύσει πάνω στα εργαλεία που είχε μάθει. Ο Επικεφαλής Επιθεωρητής της Νότιας Ορεινής Επαρχιακής Αστυνομίας είπε το εξής για τη βοήθεια από τους Εθελοντές Λειτουργούς: «Όπως πάντα διακηρύσσετε, ανεξάρτητα από το πρόβλημα και την περίσταση: “Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό.” Τώρα έχουμε την τεχνολογία για να κάνουμε κάτι αποτελεσματικό για τα προβλήματα στις κοινότητές μας και στη χώρα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και εγκάρδια ευγνωμοσύνη στον Ιδρυτή σας Λ. Ρον Χάμπαρντ».Μάθετε τα εργαλεία των Εθελοντών Λειτουργών, έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και μετά να βοηθήσετε άλλους.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Μάθε τα Εργαλεία για τη Ζωή

Υπάρχουν 19 μαθήματα για τα Εργαλεία για τη Ζωή των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology που μπορούν να σου προσφέρουν τις δεξιότητες για να βοηθήσεις τον εαυτό σου και τους άλλους. Τα μαθήματα αυτά καλύπτουν θέματα όπως Φάρμακα και Ναρκωτικά: το Πρόβλημα και η Λύση του, Βοηθήματα για Ασθένειες και Σωματικές Βλάβες, Επικοινωνία, Παιδιά, Ακεραιότητα και Τιμιότητα, Πώς Επιλύονται οι Διαμάχες, Βασικές Αρχές Δημοσίων Σχέσεων και περισσότερα.

Όπως έγραψε ο ιδρυτής της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Το ύψιστο δικαίωμα ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το δικαίωμα στη βοήθεια!».

Επομένως, για να σας βοηθήσουν να βοηθήσετε, αυτά τα μαθήματα προσφέρονται στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν. Απλώς επισκεφθείτε το www.volunteerminister.gr και κάντε κλικ στο Δωρεάν Online Εκπαίδευση, διαλέξτε τον τομέα που σας ενδιαφέρει και ξεκινήστε.

Μόλις αποκτήσετε τη γνώση και τις δεξιότητες που αυτά τα μαθήματα παρέχουν, χρησιμοποιήστε τα στη δική σας ζωή και μετά αρχίστε να βοηθάτε άλλους, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν και αυτοί.

Ενημερώστε μας για τις επιτυχίες σας στο έργο σας και επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε καθοδήγηση χρειάζεστε.ΚΑΝΤΕ ΕΦΙΚΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Οι Εθελοντές Λειτουργοί βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλο τον κόσμο και όλο το 24ωρο για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταστροφή. Η συνεισφορά σας θα χρηματοδοτήσει τα ταξίδια των εθελοντών καθώς και τα τρόφιμα, το νερό, τις τέντες και τις ιατρικές προμήθειες για τα θύματα των καταστροφών.