Χιλή: Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας χορηγούν βοήθεια σε θύματα
σεισμού και τσουνάμι

Περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Φεβρουαρίου.
Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 27 Φεβρουαρίου 2010, ένας σεισμός μεγέθους 8.8 ρίχτερ συγκλόνισε τη Χιλή. Ο κύριος σεισμός δημιούργησε ένα τσουνάμι που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους και επηρέασε πάνω από 2 εκατομμύρια σε διάφορες πόλεις και χωριά της χώρας. Η πόλη που επλήγη κυρίως ήταν η Κονσέψιον, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η οποία απέχει περίπου 280 μίλια από το Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής. Το δίκτυο των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας κινητοποίησε Εθελοντές Λειτουργούς της Χιλής στο Σαντιάγκο και τη Ρανκάγκουα, μια πόλη 200 μίλια νοτιοανατολικά της Κονσέψιον.

Από τις αρχές Μαρτίου και μετά, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας δουλεύουν με τον Ερυθρό Σταυρό, τους Προσκόπους της Χιλής και άλλους οργανισμούς για να οργανώσουν και να παρέχουν την απαιτούμενη βοήθεια στις πληγείσες περιοχές. Οι εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας από την Βενεζουέλα, την Αργεντινή και το Μεξικό, έχουν επίσης προστεθεί στις ομάδες. 

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2010, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας βοηθούσαν τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι σε διάφορες περιοχές καταυλισμών κοντά στη Κονσεψιόν, στη Ρανκάγκουα και την πληγείσα από το τσουνάμι πόλη του Ταλχαχουάνο. Εκτός από την παροχή ψυχικής συμπαράστασης, βασικής ιατρικής περίθαλψης και διανομής προμηθειών, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας συνεχίζουν το έργο τους σε συνεργασία με το Ναυτικό της Χιλής (Armada de Chille) για να στήσουν καταφύγια και να ξαναχτίσουν τα σπίτια. Μια ομάδα Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας στην επαρχία της Κονσέψιον αναλαμβάνουν το έργο του καθαρισμού, απομακρύνοντας τα μπάζα από σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια για να αποκαταστήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες.

Από το Μάιο του 2010 πολλές ομάδες Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας συνεχίζουν να δίνουν την απαιτούμενη βοήθεια στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στη Χιλή.

Κατεστραμμένα κτίρια στην Κονσεψιόν, Μάρτιος 2010.
Καταστήματα στο Κονσεψιόν, Μάρτιος 2010.
Προσφυγικός καταυλισμός στο λιμάνι της πόλης Ταλκαχουάνο, επαρχία της Κονσεψιόν, Απρίλιος 2010.
Εργασίες καθαριότητας στο Λας Ουγκέρας, σε περιοχή κοντά στο Ταλκαχουάνο, Απρίλιος 2010.
Βοήθεια στη φόρτωση προμηθειών, Μάρτιος 2010.
Οργάνωση των προμηθειών, Μάιος 2010.
Παροχή βοήθειας στο Armada de Chile (Ναυτικό της Χιλής) για την κατασκευή των μόνιμων καταφυγίων, Μάιος 2010.
Παράδοση των πρώτων υλών για τα καταφύγια, Μάιος 2010.
Κατασκευή Στέγης, Μάιος 2010.

Παράδοση του Βοηθήματος νεύρων –που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πόνο– στην Κονσεψιόν, στη Χιλή (Απρίλιος 2010).
Παράδοση του Βοηθήματος Αγγίγματος –που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πόνο και την ταλαιπωρία– στη Ρανκάγουα, στη Χιλή (Μάρτιος 2010).
Η ομάδα Εθελοντών Λειτουργών στη Ρανκάγουα (Μάρτιος 2010).