ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ SCIENTOLOGY
To Παγκόσμιο Κίνημα Προσφέρει Βοήθεια σε Εκατομμύρια Οποτεδήποτε και Οπουδήποτε Υπάρχει Ανάγκη

Είτε υπηρετούν στις δικές τους κοινότητες είτε στην άλλη άκρη του κόσμου, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology προσφέρουν άνευ όρων βοήθεια και το σύνθημά τους είναι: «Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό». Ο Ιδρυτής της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, ξεκίνησε το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μετά την παρατήρηση της αυξανόμενης βίας και του εγκλήματος στην κοινωνία, σε αναλογία με τη μείωση της επιρροής της θρησκείας. Ο ίδιος ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, περιγράφοντας τον Εθελοντή Λειτουργό ως «ένα άτομο που βοηθά τον συνάνθρωπό του σε εθελοντική βάση με το να επαναφέρει τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευματικές αξίες στη ζωή των άλλων», παρείχε τα μέσα και τις πρακτικές λύσεις για να βοηθήσει τους άλλους, μέσα που είναι διαθέσιμα σε Σαηεντολόγους και μη.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί, που χρηματοδοτούνται από την Εκκλησία της Scientology Διεθνώς ως μια θρησκευτική κοινωνική υπηρεσία, αποτελούν σήμερα μία από τις μεγαλύτερες και πιο ορατές διεθνείς ανεξάρτητες δυνάμεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, Σαηεντολόγοι και μη, έχουν εκπαιδευτεί προσωπικά ή μέσω διαδικτύου, σε ένα εύρος δεξιοτήτων, χρησιμοποιώντας τα θεμελιώδη στοιχεία της Scientology για την ανακούφιση του σωματικού, διανοητικού και ψυχικού πόνου και τη βελτίωση οποιασδήποτε πλευράς της ζωής. Αυτά περιλαμβάνουν την επικοινωνία, τη μελέτη, τον γάμο και την ανατροφή των παιδιών, τη διαχείριση του άγχους, την επιτυχία στον χώρο εργασίας, την επίτευξη στόχων και πολλά άλλα.

Επιπλέον, ένα διεθνές δίκτυο εθελοντών έχει συγκροτήσει τη μόνιμη Ομάδα Εθελοντών Λειτουργών για την Ανταπόκριση σε Καταστροφές, η οποία κινητοποιείται σε περιπτώσεις φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών και πηγαίνει να βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη. Το κίνημα, το οποίο δημιουργήθηκε όταν συνέβησαν τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει συνεργαστεί με κοινοτικούς ηγέτες, με κυβερνητικούς αξιωματούχους, με οργανισμούς πρόνοιας και άλλες εθελοντικές ομάδες, υπηρετώντας σε εκατοντάδες τόπους καταστροφής, για να παράσχει σωματική βοήθεια και πραγματική ψυχική υποστήριξη μέσω της οργάνωσης, των ικανοτήτων και της εμπειρίας του.

Η τεχνολογία των Εθελοντών Λειτουργών είναι διαθέσιμη για να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας, οπουδήποτε, για να συμβάλει στην αντιμετώπιση δυσκολιών και στη βελτίωση των συνθηκών για τον εαυτό του και για άλλους. Άτομα ανεξαρτήτως του κοινωνικού τους στρώματος ή των πιστεύω τους μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαίδευση των Εθελοντών Λειτουργών είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω μιας Περιοδείας των Εθελοντών Λειτουργών στην κοινότητά τους.

Το βιβλίο Scientology: Θεωρία και Πράξη παρέχει μια συλλογή των θεμελιωδών στοιχείων της Scientology που έχουν εφαρμογή στις βασικές περιοχές της ζωής. Τα 19 κεφάλαια του βιβλίου έχουν επίσης εκδοθεί ως ξεχωριστά βιβλιαράκια και ως δωρεάν μαθήματα, για καθένα από αυτά τα 19 θέματα, τα οποία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο από το 2007. Στα μαθήματα, που σήμερα είναι διαθέσιμα σε 17 γλώσσες, έχουν πλέον εγγραφεί άτομα από κάθε μέρος του κόσμου.

Αυτά τα θεμελιώδη στοιχεία της Scientology, που απευθύνονται σε καθημερινές προκλήσεις, όπως τα προβλήματα στον χώρο εργασίας ή οι δυσκολίες όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, απεικονίζονται τώρα σ’ ένα φιλμ που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011, με τίτλο: Το Εγχειρίδιο της Scientology: Εργαλεία για τη Ζωή, και το οποίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και σε DVD. ■



ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Για να βοηθήσουν και να ενδυναμώσουν τους γύρω τους, τόσο σε καταστάσεις μεγάλης καταστροφής όσο και στην καθημερινή ζωή, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology διαθέτουν τις υπηρεσίες τους σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Αϊτή Οι Εθελοντές Λειτουργοί έχουν βοηθήσει 600.000 κατοίκους της Αϊτής από τον σεισμό του 2010 μέχρι σήμερα.
Ρωσική Κοινοπολιτεία Η τεσσάρων ετών διάρκειας Περιοδεία Καλής Θέλησης στη Σιβηρία παρέδωσε 1.100 σεμινάρια σε 16 πόλεις.
Ιαπωνία Μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 οι Εθελοντές Λειτουργοί έδωσαν Βοηθήματα σε 200.000 Ιάπωνες και εκπαίδευσαν 1.500.


ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Ελάτε σ’ επαφή μ’ έναν Εθελοντή Λειτουργό για να λάβετε ατομική βοήθεια, να προγραμματίσετε ένα σεμινάριο στον χώρο σας, να δείτε τα κεφάλαια του φιλμ Εργαλεία για τη Ζωή ή να εγγραφείτε σ’ ένα μάθημα μέσω διαδικτύου. Πέρα από τη διαδικτυακή και την επιτόπια εκπαίδευση, ο καθένας που επιθυμεί να βοηθήσει τους άλλους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή πίστης, μπορεί επίσης να εγγραφεί σε οποιαδήποτε Εκκλησία της Scientology για να εκπαιδευτεί ως Εθελοντής Λειτουργός.

Δωρεάν Μαθήματα στο Διαδίκτυο



ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ SCIENTOLOGY
Δωρεά για Ανταποκρίσεις σε Καταστροφές

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology έχουν βοηθήσει σε καιρούς καταστροφών σε περισσότερες από 260 κύριες περιοχές καταστροφών. Κάντε δωρεά για Ανταποκρίσεις σε Καταστροφές, ώστε να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές.