Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ

Γιατί μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν συχνότερα από άλλους; Γιατί ορισμένοι είναι επιρρεπείς στα ατυχήματα; Και υπάρχει λόγος που κάποιοι ζουν τη ζωή τους σε μια συναισθηματική τραμπάλα, να είναι καλά τη μια μέρα και άσχημα την επόμενη;

Υπάρχει μια εξήγηση, και δεν έχει καμία σχέση με τους θεούς, τη μοίρα ή τη θέση των πλανητών. Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός λόγος πίσω από τα φαινόμενα αυτά, και την επίλυσή τους, εξηγείται στη Σαηεντολογία.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ήταν σε θέση να δει μέσα από την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και να ανακαλύψει τις βασικές αιτίες που εξηγούν το φαινόμενο της καταπίεσης στους ανθρώπους, γιατί η καταπίεση από τους άλλους είναι που προκαλεί αυτά τα φαινομενικά τυχαία γεγονότα.

Στα κείμενά του σε αυτό το βιβλιαράκι και το αντίστοιχο μάθημα, θα μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τους ανθρώπους που επιθυμούν το κακό σας και εκείνους που θα έπρεπε να είναι φίλοι σας. Θα ανακαλύψετε γιατί μερικοί άνθρωποι δεν τα πάνε καλά στη ζωή τους και πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε να ανακτήσουν την ευεξία τους. Θα μάθετε για τους μηχανισμούς πίσω από αυτήν την καταστροφική αλλά τόσο συνηθισμένη κατάσταση και τους τρόπους για την καταπολέμησή τους. Είναι δεδομένα που θα μπορούσαν πραγματικά να αλλάξουν τη ζωή σας απτά και άμεσα, όπως ακριβώς έχουν αλλάξει και τη ζωή άλλων.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

8 με 10 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Η Αιτία της Καταπίεσης

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Σε αυτό το μάθημα, πήρα πολύ σημαντικά στοιχεία για το πώς να παίρνω αποφάσεις, με ποιους δουλεύω, ποιοι θα πρέπει να είναι φίλοι μου και κυρίως πώς να χειριστώ αυτούς που προσπαθούν να καταπιέσουν τους άλλους.

»Συνειδητοποίησα πώς μια τέτοια καταστροφική κατάσταση στη ζωή ενός ατόμου θα μπορούσε να βελτιωθεί πολύ με αυτή τη γνώση. Μετά από ένα χειρισμό από το βιβλιαράκι που χρησιμοποίησα για να βοηθήσω την αδελφή μου, είδα τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε μια νύχτα. Είναι εκπληκτικό! Χρωστάω ευγνωμοσύνη στον Επόπτη του Μαθήματος και στον Λ. Ρον Χάμπαρντ». — Μ.Π.


«Όταν ξεκίνησα αυτό το μάθημα, δεν ήξερα απολύτως τίποτα για την καταπίεση, τις αιτίες της, ή την πηγή της. Ήμουν αρκετά έκπληκτος που όλα έκαναν τέλειο νόημα σχεδόν αμέσως!

»Μελέτησα το βιβλιαράκι Η Αιτία της Καταπίεσης προσεκτικά. Όταν τελείωσα, ήμουν σε θέση να προσδιορίσω τα αίτια της καταπίεσης στη ζωή μου με ευκολία. Παρατήρησα τα οφέλη μέσα σε μέρες, ακόμη και ώρες! Δεν αισθανόμουν πια καταβεβλημένος ή σταματημένος. Ένιωσα καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά, και αισθάνθηκα ότι είχα μάθει κάτι που θα ήταν πολύ χρήσιμο για μένα για το υπόλοιπο της ζωής μου.

»Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Αυτό το μάθημα δε βοήθησε μόνο εμένα, αλλά μου έδωσε τη δυνατότητα να βοηθήσω κι άλλους. Προκειμένου να ολοκληρώσω τις πρακτικές ασκήσεις, έπρεπε να παρατηρήσω και άλλους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου, για να προσδιορίσω διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων και πράξεις καταπίεσης.

»Ωστόσο, αντί να το αφήσω να διαιωνίζεται, μπορούσα πλέον να τους βοηθήσω να θέσουν ένα τέλος στην καταπίεση, να ξεφύγουν από αυτήν ή να συνεχίσουν τη ζωή τους. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα στην περίπτωση μιας φίλης μου που είχε καταπιεστεί για χρόνια. Πάντα είχε την αίσθηση αδιαθεσίας ή ανησυχίας. Υπέφερε συχνά από κατάθλιψη, κρυολογήματα και γρίπη. Μόλις έμαθε ότι καταπιεζόταν, άρχισε να καταλαβαίνει και αισθάνθηκε καλύτερα σχεδόν αμέσως. Και έγινε ακόμα καλύτερα, με το πέρασμα του χρόνου! Δεν μπορούσε να το πιστέψει, ήταν απίστευτο!

»Η γνώση που έχω αποκτήσει από το μάθημα αυτό είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Την έχω χρησιμοποιήσει προς δικό μου όφελος και προς όφελος άλλων, με πάρα πολλούς τρόπους. Η ζωή μου έχει βελτιωθεί τουλάχιστον κατά δέκα φορές! Αισθάνομαι σπουδαία. Νιώθω σαν να μπορώ να πετύχω οτιδήποτε, γιατί κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει ή να προσπαθήσει να μου πει το αντίθετο! Και μπορώ να βοηθήσω τους φίλους και την οικογένειά μου να αισθάνονται το ίδιο!». – M.Σ.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Πάνω τη μια μέρα και κάτω την επόμενη;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι είναι συνεχώς άρρωστοι, ενώ άλλοι φαίνεται να ζουν ένα συνεχές ανεβοκατέβασμα στη ζωή τους; Στο βιβλιαράκι, Η Αιτία της Καταπίεσης, θα βρείτε απαντήσεις.

Εδώ βρίσκεται το γιατί οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε κατάρρευση, οι οικογένειες διαλύονται, και η ζωή γίνεται σκληρή και με αποτυχίες. Όταν κατανοήσετε αυτά τα δεδομένα, θα γίνετε περισσότερο ικανοί να χαράξετε την πορεία σας στη ζωή. Μπορείτε να μάθετε γιατί η «κακή τύχη» δεν είναι σχεδόν ποτέ ο λόγος για τη δυστυχία, και συνεπώς, να κοιτάξετε για την πραγματική αιτία και να αναλάβετε δράση.

Μάθετε:

  • Τα κίνητρα πίσω από τις δραστηριότητες της Αντι-Κοινωνικής Προσωπικότητας
  • Την αιτία για συνεχή ανεβοκατεβάσματα της ζωής
  • Πώς να αναγνωρίζετε μια Κοινωνική Προσωπικότητα
Ξεκινήστε τώρα >>