Γιατί Βοηθάμε

Η τελευταία δεκαετία υπήρξε µια από τις πιο ταραχώδεις στην ιστορία µας. Αντιµαχόµενες ιδεολογίες, βίαιες επαναστάσεις και µια εύθραυστη κοινωνικοοικονοµική δοµή, έχουν οδηγήσει πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσµού στην καταπίεση, στη φτώχια και στη βάρβαρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων. Η τροµοκρατία και η παγκόσμια οικονομική κρίση γκρεµίζουν τη δοµή της κοινωνίας, αναπαράγοντας µια συµπεριφορά που κατευθύνεται από υστερία, φόβο και ανησυχία.

Ωστόσο, η συναισθηµατική πίεση δε σταµατάει στα σύνορα των λεηλατηµένων από τον πόλεµο εθνών. Η επιδημία εξαπλώνεται στο εσωτερικό της χώρας - από τη χρήση ναρκωτικών, την εγκληµατικότητα και τα διαλυµένα σπίτια, ως την αµάθεια, την ανεργία και το άγχος που αυτά τα προβλήµατα προκαλούν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα στελέχη των δήµων και τα άτοµα των ανθρωπιστικών οργανισµών φέρουν ένα τεράστιο βάρος.

Αλλά υπάρχουν απαντήσεις -αληθινές που δουλεύουν- και παραδίδονται από τους Εθελοντές Λειτουργούς όποτε και όπου χρειάζεται με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Αυτές οι απαντήσεις προέρχονται από το συνολικότερο σώµα της τεχνολογίας της Σαηεντολογίας και απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε πίστης.

Πάνω από 200.000 ακλόνητοι Εθελοντές Λειτουργοί από όλες τις ηπείρους, δουλεύουν με κοινοτικούς αρχηγούς, υπουργούς, προσωπικό υποστήριξης και πολίτες ώστε να παραδίδουν πραγματική βοήθεια και να επιφέρουν την τάξη, όποια κι αν είναι η κατάσταση.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί επίσης οργανώνουν εκστρατείες, προσφέροντας βοήθεια σε μεγάλες πόλεις και κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την επίσκεψη σε µια καινούρια πόλη κάθε µήνα, αυτές οι Εκστρατείες έρχονται σε επαφή µε χιλιάδες ανθρώπους κάθε φορά.

Μέσα στις γνώριμες κίτρινες σκηνές, ο καθένας µπορεί να λάβει προσωπική βοήθεια για να χειριστεί οποιοδήποτε πρόβληµα µπορεί να αντιµετωπίζει.

Ενώ πέρα από την καθημερινή τους εργασία για την αντιμετώπιση των κοινωνικών δεινών, οι Εθελοντές Λειτουργοί είναι ανάμεσα στους πρώτους που φτάνουν όταν ξεσπά μια καταστροφή. Εκπαιδευµένοι να ανταποκρίνονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, παρέχουν ό,τι χρειάζεται για να ανακουφίσουν άµεσα τον πόνο και να βάλουν τάξη γρήγορα. Κι επειδή η τεχνολογία που εφαρµόζουν είναι απλή και αποτελεσµατική, γρήγορα εκπαιδεύουν και άλλους ώστε να µπορούν κι εκείνοι να παρέχουν βοήθεια.

Με τις οργανωτικές δεξιότητες και την ικανότητά τους να επιβάλουν την τάξη, καθώς και την αποτελεσματική συνδρομή τους προς τα θύματα και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης, χιλιάδες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και οι Εθελοντές Λειτουργοί έχουν αναδειχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δυνάμεις ανακούφισης στη Γη.

Έχουν γίνει µια διεθνής δύναµη παραδίδοντας βοήθεια σε ζώνες καταστροφής που δε γίνονται πρώτη είδηση: σε σπίτια, σε σχολεία, σε εταιρείες και σε γειτονιές σε όλο τον κόσµο. Βρίσκονται σε ετοιμότητα, εικοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και εφτά μέρες την εβδομάδα, μέσω της διεθνούς Γραμμής Εξυπηρέτησης των Εθελοντών Λειτουργών.

Όποιοσδήποτε, με οποιαδήποτε πιστεύω, που θέλει να κάνει κάτι για να βελτιώσει τις συνθήκες γύρω του μπορεί να γίνει Εθελοντής Λειτουργός με την εκμάθηση των απλών τεχνικών που προσφέρονται από τα δωρεάν μαθήματα σε αυτή την ιστοσελίδα. Εφοδιασµένος µ’ αυτές τις λύσεις, ο Εθελοντής Λειτουργός µπορεί να βοηθήσει στο χτίσιµο ενός καλύτερου κόσµου αποκαθιστώντας την τάξη, την καλοσύνη και την ευπρέπεια όποτε χρειάζεται.