ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΤΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΟΥΣ

ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΤΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΟΥΣ
ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΤΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΟΥΣ
ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΤΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΟΥΣ
Οι VM διανέμουν γεύματα σε πρόσφυγες της Βενεζουέλας (πάνω)· μια από τις 50 οικογένειες λαμβάνει ένα νέο στρώμα και προμήθειες (πάνω δεξιά)· και ένα κορίτσι λαμβάνει ένα Εντοπιστικό Βοήθημα.
Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology δουλεύουν με εκκλησίες, εθελοντικές οργανώσεις και άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στην Κούκουτα της Κολομβίας, για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα.

Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση της Βενεζουέλας έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική καταστροφή. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού των Αμερικανικών Πολιτειών Luis Almagro, οι Βενεζουελανοί αποτελούν «τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό προσφύγων στον κόσμο, που τον ξεπερνά μόνο η Συρία, που βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και 7 χρόνια». Η κρίση έχει πυροδοτήσει μια συγκλονιστική φυγή, με 4 εκατομμύρια ανθρώπους –πάνω από το 12% του πληθυσμού– να φεύγουν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ένας βασικός προορισμός για τους πρόσφυγες είναι η Κούκουτα, μια πόλη της Κολομβίας που συνορεύει με τη Βενεζουέλα.

Μια ομάδα των Εθελοντών Λειτουργών (VM) της Scientology της Κολομβίας έχει προσφέρει ανακούφιση σε χιλιάδες πρόσφυγες που διασχίζουν τα σύνορα από τη Βενεζουέλα έως την Κολομβία κάθε μέρα. Σε ένα καταφύγιο που ιδρύθηκε από την καθολική εκκλησία στην Κούκουτα, οι VM βοήθησαν στην προετοιμασία και στη διανομή φαγητού στους πρόσφυγες κάθε μέρα. Σε μια μέρα, πέντε VM σέρβιραν 13.000 γεύματα ενώ φρόντισαν επίσης 2.000 παιδιά από τα γειτονικά σχολεία.

Στην τέντα των VM με το έντονο κίτρινο χρώμα στην κεντρική πλατεία στη Βίλα ντελ Ροζάριο, οι VM παρείχαν συναισθηματική και πνευματική φροντίδα μέσω των βοηθημάτων της Scientology σε ατομική βάση, τα οποία ανακουφίζουν τον πόνο και το ψυχικό τραύμα. Έδωσαν επίσης σεμινάρια ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την ανασφάλειά τους, να αξιολογήσουν τις επιλογές τους και να κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί επίσης εργάστηκαν στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στο Μπάριο Μπελαβίστα. Ο Πάτερ Timoteo ζήτησε βοήθεια από την Εκκλησία της Scientology για να υποστηρίξει 50 οικογένειες από τη Βενεζουέλα που χρειάζονταν επειγόντως βασικά εφόδια όπως στρώματα, μαγειρικά σκεύη, γκάζι και προμήθειες βασικής υγιεινής. Οι 50 οικογένειες επιλέχθηκαν προσεχτικά από τον Πάτερ μετά από μια απογραφή πάνω από 1.000 οικογενειών. Με μια επιχορήγηση από τη Διεθνή Ένωση των Scientologist (IAS), οι VM ικανοποίησαν το αίτημα, αγοράζοντας τα υλικά που ήταν αναγκαία. Οι 50 οικογένειες έλαβαν τα είδη τους, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου στρώματος για την καθεμία. Ως αναγνώριση του έργου τους, ο Πάτερ Timoteo απένειμε στους VM μια πλακέτα που έλεγε: «Η Ιερή Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή στην Κολομβία χορηγεί την παρούσα αναγνώριση στους Εθελοντές Λειτουργούς της Scientology για το ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο τους στην ολοσχερή φροντίδα για τα ανθρώπινα όντα στη συνοριακή περιοχή Κολομβίας-Βενεζουέλας». Οι VM έχουν σερβίρει πάνω από 76.800 γεύματα, έχουν παραδώσει 1.632 βοηθήματα της Scientology και 620 σεμινάρια που μετέδωσαν ζωτική τεχνολογία των VM. Και η βοήθειά τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα.Μια VM παρουσιάζει τα βιβλιαράκια Εργαλεία για τη Ζωή για τη μελέτη, την επικοινωνία κ.λπ. στους πρόσφυγες.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Μοιραστείτε την Ιστορία σας Μαζί μας

Έχεις μια ιστορία να πεις – ως Εθελοντής Λειτουργός ο ίδιος ή ως κάποιος που έλαβε βοήθεια από έναν Εθελοντή Λειτουργό;

Θα θέλαμε να την ακούσουμε! Παρακαλούμε στείλτε μας την ιστορία σας και τυχόν φωτογραφίες ή βίντεο από τις δραστηριότητές σας.

Ίσως να ήσασταν στον τόπο καταστροφής όταν οι Εθελοντές Λειτουργοί ανταποκρίθηκαν στις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, ή να ήσασταν εκεί όταν παραδώσαμε την τεχνολογία των VM στο σύστημα φυλακών της Κένυας, ή ο δικός σας γάμος να σώθηκε με τη βοήθεια ενός Εθελοντή Λειτουργού. Γράψτε την ιστορία σας, επιλέξτε τις καλύτερες φωτογραφίες σας και στείλτε τες! Θα μοιραστούμε οπωσδήποτε τα καλά σας νέα με τον κόσμο.

Μπορείτε πάντα να μας γράψετε σχετικά με αυτό το ενημερωτικό δελτίο – για να γράψετε τα σχόλιά σας, να ζητήσετε ένα θέμα ή να μοιραστείτε τη δική σας ιστορία για να συμπεριληφθεί στην επόμενη έκδοση.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι αυτό είναι το δικό σας ενημερωτικό δελτίο και τα σχόλιά σας και οι συνεισφορές σας είναι ευπρόσδεκτες. Με μια τακτική διανομή σε χιλιάδες ανθρώπους που διαβάζουν σε 17 διαφορετικές γλώσσες, ένα ενημερωτικό δελτίο με την ιστορία σας μπορεί να αγγίξει και να εξυψώσει πολλές ζωές.ΚΑΝΤΕ ΕΦΙΚΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΕΦΙΚΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Οι Εθελοντές Λειτουργοί βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλο τον κόσμο και όλο το 24ωρο για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταστροφή. Η συνεισφορά σας θα χρηματοδοτήσει τα ταξίδια των εθελοντών καθώς και τα τρόφιμα, το νερό, τις τέντες και τις ιατρικές προμήθειες για τα θύματα των καταστροφών.