ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΪΚΛ

Οι VM λαμβάνουν και διανέμουν βασικά αγαθά στους εκτοπισμένους (πάνω), συγκεντρώνουν αμμοσάκκους για την πρόληψη πλημμυρών (πάνω δεξιά) και κόβουν πεσμένα δέντρα – όλα για να ανταποκριθούν στον Τυφώνα Μάικλ.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί ήταν αμέσως επιτόπου, βοηθώντας οικογένειες να ανακάμψουν αφότου το Mexico Beach της Φλόριντα στην ουσία καταστράφηκε από τον Τυφώνα Μάικλ.

Το Mexico Beach ήταν μια γραφική τοποθεσία διακοπών στη Χερσόνησο της Φλόριντα, γνωστή για τη φιλοξενία της, το ψάρεμα και τις παραλίες με λευκή άμμο. Μετά ο Τυφώνας Μάικλ έπληξε την παράκτια κοινότητα, καταστρέφοντας σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά του.

Οι VM παρείχαν υποστήριξη στους πρώτους ανταποκριτές κατά τη διάρκεια της φάσης αναζήτησης και διάσωσης, και μετά έμειναν στην πόλη για να βοηθήσουν οικογένειες, πολλές από τις οποίες έμεναν σε σπίτια κατεστραμμένα από τη θύελλα, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

«Τυλίξαμε ένα σπίτι με μουσαμάδες» είπε ένας VM. «Η ηλικιωμένη κυρία που μένει εκεί έχασε ολόκληρη τη στέγη της όταν τη φύσηξε η θύελλα. Δεν έχει πού να πάει προς το παρόν».

Κουβαλώντας αλυσοπρίονα, οι VM περιπλανήθηκαν στην πόλη, κόβοντας πεσμένα δέντρα. Άλλοι έστησαν ένα Κέντρο Διανομής, όπου μοίρασαν νερό, είδη υγιεινής και αναλώσιμα είδη για βρέφη.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση σε εσάς και τον οργανισμό σας για τις προσπάθειες ανταπόκρισης μετά την καταστροφή του Τυφώνα Μάικλ».

Ενώ η υλική καταστροφή ήταν συντριπτική, ο συναισθηματικός αντίκτυπος του τυφώνα ήταν εξίσου έντονος. «Μια γυναίκα στεκόταν έξω από το σπίτι της κλαίγοντας» είπε ένας VM. «Μένει μόνη της – και ζει εκεί όλη της τη ζωή. Όλα τα παράθυρα ήταν σπασμένα, κάνει ανυπόφορη ζέστη έξω και δεν υπάρχει νερό ή ρεύμα. Και δεν έχει οικογένεια». Ο VM τής έδωσε ένα Εντοπιστικό Βοήθημα. «Στο τέλος του βοηθήματος, σταμάτησε να κλαίει και είπε ότι ένιωσε εντάξει τώρα». Η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να δει τα πράγματα με μια εξωτερική ματιά – ίσως να είχε χάσει τα παράθυρά της, αλλά είχε τουλάχιστον το σπίτι της.

Στην κοντινή πόλη Καλαγουέι, οι VM καθάρισαν το τοπικό νεκροταφείο και διάφορα τοπικά πάρκα, συμπεριλαμβανομένου του Veterans Park, ενός από τα πιο ένδοξα μέρη της πόλης. Ο δήμαρχος του Καλαγουέι τα παρατήρησε όλα αυτά και έγραψε στους VM μια επίσημη ευχαριστία: «Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση σε εσάς και τον οργανισμό σας για τις προσπάθειες ανταπόκρισης μετά την καταστροφή του Τυφώνα Μάικλ στην κοινότητά μας. Καθώς ξεκινάμε το μεγάλο ταξίδι μας προς την ανάκαμψη, θα θυμόμαστε πάντα την καλοσύνη άλλων που μας βοήθησαν σε αυτή τη μεγάλη στιγμή ανάγκης».ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Η φιλανθρωπία χρηματοδοτεί πολλά προγράμματα, και οι εθελοντές είναι πιο δραστήριοι από ποτέ.

ΤΟ 31%

ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ

στον κόσμο συνεισφέρουν σε ΜΚΟ, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις που βρίσκονται έξω από τη χώρα τους

77

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

στις ΗΠΑ, προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο, τα ταλέντα και την ενέργειά τους για να βοηθήσουν άλλους κάθε χρόνο

ΤΟ 42%

ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ

σε όλο τον κόσμο, δωρίζουν ως ανταπόκριση σε φυσικές καταστροφές

Νο. 1

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η εκπαίδευση

ΤΟ 77%

ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

πιστεύουν ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά υποστηρίζοντας ιδανικάΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

Οι Εθελοντές Λειτουργοί βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλο τον κόσμο και όλο το 24ωρο για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταστροφή. Η συνεισφορά σας θα χρηματοδοτήσει τα ταξίδια των εθελοντών καθώς και τα τρόφιμα, το νερό, τις τέντες και τις ιατρικές προμήθειες για τα θύματα των καταστροφών.