Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ VM ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΙΣΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ

Το Fox 5 News μεταδίδει το workshop της ΚΑΡΠΑ που οργανώθηκε από έναν VM και παραδόθηκε από έναν ειδικό της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης στην Εκκλησία της Scientology της Νέας Υόρκης.

Αφότου έσωσε μια ζωή, ένας VM της Scientology από τη Νέα Υόρκη εμπνεύστηκε να μοιραστεί την εκπαίδευσή του.

«Ήμουν στην Times Square και ένας τύπος κατέρρευσε στον δρόμο μπροστά μου. Του έδωσα ΚΑΡΠΑ και τον έφερα πίσω στη ζωή» είπε ένας Εθελοντής Λειτουργός της Scientology και πρώην αλεξιπτωτιστής του ισραηλινού στρατού, ο οποίος τώρα ζει στη Νέα Υόρκη. Η ΚΑΡΠΑ, ή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση είναι μια διαδικασία διάσωσης ζωής σε έκτακτη ανάγκη που εκτελείται όταν η καρδιά σταματά να χτυπά.

Ήταν τόσο εμπνευσμένος που μπορούσε να σώσει μια ζωή λόγω της εκπαίδευσής του, που αποφάσισε να διαδώσει την πολύτιμη ικανότητα της ΚΑΡΠΑ σε άλλους. Ήρθε σε επαφή με την Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης και προγραμμάτισε ένα workshop της ΚΑΡΠΑ για τους ενορίτες στο Παρεκκλήσι της Εκκλησίας της Scientology της Νέας Υόρκης – που βρίσκεται μόλις μερικά τετράγωνα από την Times Square όπου συνέβη το περιστατικό.

Ένας διασώστης/εκπαιδευτής της ΚΑΡΠΑ δίδαξε και εξάσκησε τους παρευρισκόμενους στην πλήρη διαδικασία της ΚΑΡΠΑ χρησιμοποιώντας κούκλες της ΚΑΡΠΑ. Το Channel 5 Fox News παρακολούθησε και μετέδωσε την εκπαίδευση, περιλαμβάνοντας συνεντεύξεις με τους Εθελοντές Λειτουργούς που μίλησαν για την αξία της τεχνολογίας των VM και το πώς οι VM χειρίζονται καταστάσεις όταν οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια.

«Σήμερα έμαθα πώς να σώσω μια ζωή. Αυτό ήταν καταπληκτικό» είπε ένας συμμετέχων. «Τώρα, δεν έχω απλώς την πνευματική τεχνολογία των Εθελοντών Λειτουργών, αλλά έχω αυτό το εργαλείο πρώτων βοηθειών για να βοηθήσω ανθρώπους να επιβιώσουν σε διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ μάθουμε ΝΕΑ ΣΑΣ

Ορίστε τι είχαν να πουν αυτοί που έκαναν εθελοντισμό και αυτοί που βοηθήθηκαν από τους VM που ανταποκρίθηκαν σε μια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια:

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

«Ένιωσα πολύ καλά που υποστήριξα έναν τέτοιο αξιόλογο σκοπό. Ήταν ενδυναμωτικό να δω όλους τους άλλους εθελοντές που έκαναν το καθήκον τους να δουλεύουν ομαδικά σ’ αυτό το διάστημα που η κοινότητα χρειάζεται βοήθεια. Παρ’ όλο που μισώ το γεγονός ότι οι άνθρωποι εξαναγκάζονται να υπομείνουν τέτοιες κακουχίες, ευχαριστήθηκα πολύ να βοηθήσω άλλους υπέροχους εθελοντές και τα μέλη της κοινότητας!»

ΕΠΙΖΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΤΩΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

«Ήταν τιμή μου να ανταποδώσω παρέχοντας βοήθεια σε εκείνους που έχουν υποστεί τέτοια τρομερή απώλεια εκείνη την εποχή. Το να ξέρω ότι ανταποδίδω επειδή κάποιος με βοήθησε είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορώ να δώσω, γιατί ξέρω πώς είναι να χάνεις. Ήμουν στη θύελλα Χάρβεϊ στο Τέξας, απ’ όπου κατάγομαι εγώ και ο γιος μου. Το πάθος μου είναι πάντα να βοηθάω τους ανθρώπους να βελτιωθούν με όποιον τρόπο μπορώ. Τι ευλογία να κάνω αυτό που μου αρέσει να κάνω».

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ EΘΕΛΟΝΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

«Ομολογώ ότι είναι πολύ ενδυναμωτικό να μπορώ να βοηθήσω άλλους που βρίσκονται σε ανάγκη και να δω το βλέμμα στα μάτια τους όταν δεν έχουν λόγια. Ξέρω τότε ότι το θέμα δεν είναι οι λέξεις, αλλά η ευσπλαχνία. Είχα μια εξαιρετική εμπειρία να υπηρετήσω ως εθελοντής».

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

«Είμαι πολύ περήφανος για όλους εσάς. Είμαι αρχιτέκτονας σ’ αυτή την περιοχή για 50 χρόνια και είμαι επίσης χριστιανός και νοιάζομαι για τους ανθρώπους. Ο Θεός να σας ευλογεί για όσα κάνετε».

ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Σ’ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

«Εσείς οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology είστε πιστοί στο σύνθημα “Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό.” Έχετε κάνει τα θύματα της πυρκαγιάς να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και ότι λαμβάνουν πραγματική φροντίδα. Σέβομαι εσάς και τον σκοπό σας εδώ, και είναι τιμή μου να συνεργάζομαι μαζί σας».
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Η φιλανθρωπία χρηματοδοτεί πολλά προγράμματα, και οι εθελοντές είναι πιο δραστήριοι από ποτέ.

ΤΟ 31%

ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ

στον κόσμο συνεισφέρουν σε ΜΚΟ, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις που βρίσκονται έξω από τη χώρα τους

77

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

στις ΗΠΑ, προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο, τα ταλέντα και την ενέργειά τους για να βοηθήσουν άλλους κάθε χρόνο

ΤΟ 42%

ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ

σε όλο τον κόσμο, δωρίζουν ως ανταπόκριση σε φυσικές καταστροφές

Νο. 1

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η εκπαίδευση

ΤΟ 77%

ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

πιστεύουν ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά υποστηρίζοντας ιδανικάΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

Οι Εθελοντές Λειτουργοί βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλο τον κόσμο και όλο το 24ωρο για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταστροφή. Η συνεισφορά σας θα χρηματοδοτήσει τα ταξίδια των εθελοντών καθώς και τα τρόφιμα, το νερό, τις τέντες και τις ιατρικές προμήθειες για τα θύματα των καταστροφών.