ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΣΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΣΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ
ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΣΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ
Οι VM βοηθούν τους ιδιοκτήτες σπιτιών να διασώσουν ό,τι είχε απομείνει και να καθαρίσουν τα υπόλοιπα. Βοηθούν σ’ ένα κατεστραμμένο σπίτι (κορυφή) και φέρνουν υπολείμματα ξυλείας σε μια φωτιά.

Οι VM βοηθούν οικογένειες να καθαρίσουν αφότου ένας ανεμοστρόβιλος με πλάτος ενάμισι χιλιομέτρου διέλυσε το Λίνγουντ του Κάνσας.

Όταν ο ανεμοστρόβιλος με πλάτος ενάμισι χιλιομέτρου ρήμαξε το Λίνγουντ του Κάνσας, με ταχύτητα 273 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας ζημιά ή καταστρέφοντας 12 σπίτια, μια ομάδα από Εθελοντές Λειτουργούς (VM) ανταποκρίθηκε.

Προτού οι VM να μπουν σε δράση, θα έπρεπε να επιβιώσουν μια δική τους περιπέτεια. Βρίσκονταν στον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό για να ανακαλύψουν τι βοήθεια ήταν αναγκαία όταν ένας πυροσβέστης έσπευσε να πει: «Έρχεται ένας ανεμοστρόβιλος σε 15 λεπτά, πηγαίνετε όλοι σε ασφαλές μέρος!». Αλλά, καθώς το καταφύγιο από ανεμοστρόβιλους ήταν ήδη γεμάτο με δωρισμένες προμήθειες, η πρώτη βοήθεια που έδωσαν οι VM ήταν να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να μετακινήσουν γρήγορα τα εφόδια για να κάνουν χώρο για τους πυροσβέστες και τους VM. Η καταιγίδα χτύπησε –μια έντονη νεροποντή διάρκειας 10 έως 15 λεπτών και χαλάζι– και μετά σταμάτησε απότομα και υπήρχε γαλάζιος ουρανός και πάλι. Στη συνέχεια, οι VM πήγαν να βοηθήσουν εκείνους που το είχαν περισσότερο ανάγκη: τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Η μικρή κοινότητα 400 κατοίκων καταστράφηκε από το χτύπημα του ανεμοστρόβιλου. Οι οικογένειες χρειάζονταν βοήθεια να καθαρίσουν ό,τι είχε απομείνει από τα σπίτια τους και να διασώσουν ό,τι μπορούσαν να βρουν, και οι VM στρώθηκαν στη δουλειά, μετακινώντας έπιπλα, απομακρύνοντας τα μπάζα και ψάχνοντας στα συντρίμμια για οτιδήποτε άξιζε να σωθεί. «Σ’ ένα σπίτι δεν είχε απομείνει τίποτα, παρά μόνο τα θεμέλια» είπε ένας VM. «Οπότε στρωθήκαμε στη δουλειά και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε την οικογένεια».ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ μάθουμε ΝΕΑ ΣΑΣ

Τα βοηθήματα της Scientology καταπιάνονται με τους πνευματικούς παράγοντες του άγχους και του ψυχικού τραύματος. Ορίστε τι είχαν να πουν γι’ αυτό που βίωσαν μερικά άτομα που έλαβαν τα πρώτα τους βοηθήματα.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΦΟΤΟΥ ΕΛΑΒΕ ΕΝΑ ΒΟΗΘΗΜΑ ΝΕΥΡΩΝ

«Σ’ ευχαριστώ, Scientology. Είμαι πολύ χαρούμενος που είστε εδώ. Με βοηθήσατε να χαλαρώσω, και τώρα μπορώ επιτέλους να πάω για ύπνο, αφότου δεν μπόρεσα να κοιμηθώ για δύο συνεχόμενες μέρες».

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΒΟΗΘΗΜΑ

«Πώς λειτουργεί αυτό; Τι συνέβη; Αυτό είναι ευλογία και δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Πονούσα πολύ, και τώρα νιώθω πολύ χαλαρωμένος».

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΦΟΤΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

«Νιώθω υπέροχα!!»

«Νιώθω πιο ελαφρύς!»

«Ποπό! Νιώθω εκπληκτικά!»

«Α, φίλε μου, πρέπει να το δοκιμάσεις αυτό!»

«Μπορείτε να έρθετε σε κάθε πυρκαγιά;»

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

«Αυτό [το βοήθημα] δε μοιάζει με τίποτα που να έχω λάβει στο παρελθόν. Είχα προβλήματα με τη μέση μου και μετά επιλύθηκαν και τώρα είμαι πραγματικά σε θέση να περπατήσω καλύτερα από πριν. Δεν είμαι τόσο αγχωμένος. Μπορώ μάλιστα να δω καλύτερα από πριν. Πώς είναι δυνατόν; Ένιωθα λες και κοιτούσα μέσα από σύννεφα! Μπορώ να επιστρέψω και να αρχίσω να δουλεύω ακόμα περισσότερο τώρα!»

ΕΠΙΖΩΝ ΣΕΙΣΜΟΥ

«Πριν να συναντήσω τους Εθελοντές Λειτουργούς της Scientology, ένιωθα πολύ άσχημα. Αφότου έλαβα ένα Εντοπιστικό Βοήθημα, ξαναβρήκα το χαμόγελό μου».

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ

«Πραγματικά, νιώθω ότι ζω στο παρόν τώρα. Ένιωσα σαν να ερχόταν το τέλος του κόσμου, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι όντως μπορώ να λύσω εκείνη τη σύγκρουση με τον σύζυγό μου και να περάσουμε σε πιο ευχάριστα πράγματα».
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΤΑ ΠΑΝΤΑ Σ’ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ
Πόσο πολλή βοήθεια προσφέρουν οι Εθελοντές Λειτουργοί σ’ έναν μόνο χρόνο; Ορίστε οι αριθμοί:

3.703.264

ΑΤΟΜΑ

έλαβαν βοήθεια από τους Εθελοντές Λειτουργούς κατά τους τελευταίους 12 μήνες και μόνο

701.789

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

ταξίδεψαν οι VM παντού και οπουδήποτε για να προσφέρουν βοήθεια σε άλλους

3.571

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

παραδόθηκαν μεταδίδοντας ζωτικής σημασίας τεχνολογία της Scientology για την αντιμετώπιση των πολλών δυσκολιών και των προβλημάτων της ζωής

16

ΧΩΡΕΣ

όπου οι Εθελοντές Λειτουργοί ανταποκρίθηκαν σε ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές

19.360

ΟΙ EΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

εκπαιδεύτηκαν σ’ έναν χρόνο για να συνεχίσουν να βοηθούν στο να επεκτείνουν τη βοήθεια που παραδόθηκε πέρυσιΚΑΝΤΕ ΕΦΙΚΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΕΦΙΚΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Οι Εθελοντές Λειτουργοί βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλο τον κόσμο και όλο το 24ωρο για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταστροφή. Η συνεισφορά σας θα χρηματοδοτήσει τα ταξίδια των εθελοντών καθώς και τα τρόφιμα, το νερό, τις τέντες και τις ιατρικές προμήθειες για τα θύματα των καταστροφών.