ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ακτίνες λιακάδας: μια VM δίνει ένα βοήθημα σ’ ένα παιδί μετά τον τυφώνα (κορυφή), ευχαριστίες στους VM για τη διάσωση ενός σπιτιού (αριστερά), μια αγκαλιά για τη διάσωση μιας εκκλησίας (δεξιά).

Μια τελετή στο κέντρο του Κληαργουότερ της Φλόριντα τίμησε τους VM που παρείχαν ανακούφιση στις κοινότητες που καταστράφηκαν από τους τυφώνες.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology τιμήθηκαν με ένα δείπνο αναγνώρισης στο Fort Harrison του Κληαργουότερ. Πενήντα εθελοντές, οι οποίοι είχαν συνεισφέρει περίπου 30.000 εθελοντικές ώρες για τα τελευταία τρία χρόνια αναγνωρίστηκαν για το έργο τους.

Ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες βοήθειας των VM της Φλόριντα πρόσφεραν βοήθεια σε όσους επλήγησαν από τους τυφώνες Φλόρενς και Μάικλ – δύο από τις χειρότερες θύελλες που έπληξαν ποτέ την Ανατολική Ακτή.

Ο τυφώνας Φλόρενς χτύπησε τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, πλημμύρισε κοινότητες με 88 εκατοστά βροχής σε τέσσερις μέρες – περισσότερα από 37 τρισεκατομμύρια λίτρα νερό. «Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που βοηθήσαμε ζούσαν σ’ ένα σπίτι που δεν απείχε πολύ από ένα ποτάμι» είπε ένας VM που ανταποκρίθηκε στον Φλόρενς. «Είχαν πλημμυρίσει με πάνω από 2,4 μέτρα νερό και έχασαν απολύτως τα πάντα. Η σύζυγος ήταν σε θεραπεία για τον καρκίνο, και η γιαγιά που έμενε μαζί τους ήταν 87 ετών. Είχαν την τύχη να βγουν έξω πριν το φουσκωμένο ποτάμι να πλημμυρίσει τον δρόμο τους.

Πήγαμε για να βοηθήσουμε αυτή την οικογένεια, και όταν φτάσαμε εκεί, ο άντρας ήταν εξαντλημένος και απαθής. Ήταν συνήθως ένα έξυπνο και ευχάριστο άτομο που ανακατασκεύαζε αγωνιστικά αυτοκίνητα ως το πάθος του, και ζούσε στο σπίτι του για 30 χρόνια. Αυτός και η γυναίκα του είχαν ήδη υποστεί δύο πλημμύρες κατά τα τελευταία 10 χρόνια και πάντα ξανάχτιζαν το σπίτι τους. Αλλά τώρα δεν είχαν ασφάλιση κατά της πλημμύρας και κανέναν πραγματικό τρόπο για να λάβουν βοήθεια.

Φτάσαμε με πάνω από 30 VM και αρχίσαμε να τον βοηθάμε με την αποκαρδιωτική διαδικασία της απομάκρυνσης των κατεστραμμένων υπαρχόντων του, που τα είχε όλη του τη ζωή. Ξηλώσαμε τα δάπεδα και τη γυψοσανίδα πριν να εισχωρήσει παντού η θανάσιμη μούχλα. Όταν ξεκινήσαμε, βρισκόταν στην απάθεια και ήταν κολλημένος στο σοκ του περιστατικού. Στο τέλος της ημέρας, σταδιακά άρχισε να γίνεται πιο ευδιάθετος και μιλούσε, χαμογελούσε και έκανε αστεία μαζί μας. Επαναλάμβανε συνεχώς: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήσασταν εδώ όλη τη μέρα”.

Καθώς μαζεύαμε τα πράγματά μας για να φύγουμε, μας είπε ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι για πρώτη φορά την προηγούμενη βραδιά πριν την άφιξή μας, μπήκε μέσα και ένιωσε μια τεράστια αίσθηση ότι καταβαλλόταν. Δεν ήξερε πώς θα μπορούσε ποτέ να την ξεπεράσει μόνος του, και δεν είχε κανέναν για να τον βοηθήσει. Νόμιζε ότι δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να γίνει γι’ αυτό. Είπε ότι απλώς έκλαιγε και κάθισε στην εξώπορτα του σπιτιού.

«Προσευχήθηκε για βοήθεια και για μια ακτίνα λιακάδας. Το επόμενο πρωί έλαβε μια κλήση από τον ιερέα της περιοχής του ότι μια ομάδα των Scientologist ερχόταν για να τον βοηθήσει».

Αποφάσισε να προσευχηθεί στον Θεό – ήταν το μόνο πράγμα που ήξερε να κάνει. Προσευχήθηκε για βοήθεια και για μια ακτίνα λιακάδας. Το επόμενο πρωί έλαβε μια κλήση από τον ιερέα της περιοχής του ότι μια ομάδα των Scientologist ερχόταν για να τον βοηθήσει. Όταν φτάσαμε ήμασταν πολλοί και φορούσαμε έντονα κίτρινα μπλουζάκια, το χρώμα της λιακάδας, το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί ήταν: “Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα ήσουν τόσο συγκεκριμένος!”».

Στην παρουσίαση των βραβείων, ο διευθυντής των Εθελοντών Λειτουργών της Φλόριντα ανέφερε ότι όσοι ανταποκρίθηκαν στους τυφώνες αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα των Εθελοντών Λειτουργών, όπως περιγράφηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ όταν ανέπτυξε το πρόγραμμα στα μέσα της δεκαετίας του 1970: «Ο Εθελοντής Λειτουργός δεν κλείνει τα μάτια του στον πόνο, το κακό και την αδικία. Αντίθετα, είναι εκπαιδευμένος ώστε να χειρίζεται τα παραπάνω και να βοηθά τους άλλους ν’ ανακουφιστούν από αυτά τα δεινά και να αποκτήσουν, επίσης, νέα δύναμη ως άτομα.

Με ποιον τρόπο πραγματοποιεί αυτά τα θαύματα ο Εθελοντής Λειτουργός; Βασικά, χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Scientology για ν’ αλλάξει τις καταστάσεις προς το καλύτερο – για τον ίδιο, την οικογένειά του, την ομάδα του, τους φίλους, τους συνεργάτες και την ανθρωπότητα».ΚΑΝΤΕ ΕΦΙΚΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΕΦΙΚΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Οι Εθελοντές Λειτουργοί βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλο τον κόσμο και όλο το 24ωρο για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταστροφή. Η συνεισφορά σας θα χρηματοδοτήσει τα ταξίδια των εθελοντών καθώς και τα τρόφιμα, το νερό, τις τέντες και τις ιατρικές προμήθειες για τα θύματα των καταστροφών.