Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Λ. Ρον Χάµπαρντ έγραψε: «Ένας άνθρωπος είναι ζωντανός στο βαθμό που μπορεί να επικοινωνεί. Και η επικοινωνία είναι μια πτυχή της ζωής που εξερεύνησε πράγματι πολύ βαθιά, γράφοντας εντέλει εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις γι’ αυτό το ζωτικό θέμα. Η δεξιότητα στην επικοινωνία είναι ζωτική σε όλους τους τομείς των ανθρωπίνων σχέσεων. Στην πραγματικότητα, όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, η επικοινωνία είναι η μόνη δραστηριότητα που όλοι οι άνθρωποι μοιράζονται.

Τα οφέλη της αποτελεσματικής επικοινωνίας είναι πάρα πολλά για να απαριθμηθούν, λόγω του ότι βελτιώνουν όλες τις πλευρές της ζωής, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Η ικανότητα για επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία κάθε προσπάθειας.

Σ’ αυτό το βιβλιαράκι θα μάθετε σε τι συνίσταται η καλή επικοινωνία και πώς ν’ αναγνωρίζετε την κακή, ποια είναι τα συστατικά μέρη της επικοινωνίας και πώς να τα χρησιμοποιείτε, καθώς και γιατί η περισσότερη επικοινωνία, όχι η λιγότερη, επιφέρει μεγαλύτερη ελευθερία.

Αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι περιλαμβάνουν πολλές ασκήσεις που ανέπτυξε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ για να βελτιώσει κανείς το επίπεδο επικοινωνίας του, οι οποίες έχουν μεγάλη πρακτική εφαρμογή στη ζωή. Η πλήρης κατανόηση αυτών των δεδομένων θα σας εφοδιάσει με τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για πάντα.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

12 με 15 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Επικοινωνία

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Όλοι ασχολούμαστε με κάποιο είδος επικοινωνίας στην καθημερινή ζωή μας, αλλά η πραγματική έννοια της επικοινωνίας είναι αυτή που έμαθα στο online μάθημα από τους Εθελοντές Λειτουργούς. Εξ’ ορισμού, γνώριζα μόνο ότι επικοινωνία σημαίνει να μεταδώσεις ιδέες, πληροφορίες σε ένα άλλο άτομο, και για να υπάρξει επικοινωνία, θα πρέπει να ανακοινωθεί κάτι από ένα άτομο, και να μεταβιβαστεί σε ένα άλλο που θα τη λάβει και θα την αναγνωρίσει.

»Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, έμαθα τον πραγματικό σκοπό και τη σημασία της επικοινωνίας. Έμαθα όχι μόνο πώς να επικοινωνώ αποτελεσματικά, αλλά και πώς να κάνω τον εαυτό μου αποδεκτό χρησιμοποιώντας ένα αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας. Έχω μάθει επίσης τους κύκλους της μονόδρομης και αμφίδρομης επικοινωνίας.

»Το μάθημα αυτό σίγουρα βοήθησε να βελτιωθεί η αποδοτικότητα της εργασίας μου. Είμαι γραμματέας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και η επικοινωνία είναι ένα από τα κύρια καθήκοντά μου. Ήταν πολύ μεγάλο όφελος και ήταν πραγματικά μια μεγάλη εμπειρία η ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος. Ευχαριστώ τους Εθελοντές Λειτουργούς που μου παρείχαν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία». – Κ.Κ.


«Το βιβλιαράκι αυτό ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα από την άποψη ότι ένα άτομο σκέφτεται "επικοινωνώ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάθε μέρα, τι περισσότερο να μάθω;" Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας, και αυτό το βιβλιαράκι μου δίδαξε με ακρίβεια πώς να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Αυτό που με εντυπωσίασε στη συνέχεια είναι, λες αυτό που εννοείς αλλά, κατανοείσαι πραγματικά από τους άλλους ανθρώπους;

»Μου δίδαξε πώς να αναγνωρίζω να σημάδια σε άλλους ανθρώπους που μου λένε ότι αυτοί δεν με κατάλαβαν, και πώς να επικοινωνώ σωστά, έτσι ώστε να με καταλάβουν. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το βιβλίο σάς δείχνει διάφορα είδη επικοινωνίας και σας διδάσκει πώς να βελτιωθείτε σε αυτά, δίνοντάς σας τη γνώση για αυτά. Τόσοι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι εάν μιλάμε, αυτό είναι επικοινωνία, αλλά υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο από αυτό!». – Α.Φ.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Έχετε πρόβλημα στην επικοινωνία;

Αισθάνεστε καμιά φορά ότι μιλάτε αλλά δε σας ακούει κανείς; Έχετε πρόβλημα να μεταδώσετε τις ιδέες σας στους άλλους;

Η επιδεξιότητα στην επικοινωνία είναι ζωτική σε ότι και αν κάνουμε στη ζωή. Στην πραγματικότητα, όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, η μοναδική δραστηριότητα που μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι είναι η επικοινωνία.

Τα οφέλη από την αποτελεσματική επικοινωνία είναι πάρα πολλά για να απαριθμηθούν καθώς βελτιώνει όλες τις πτυχές της ζωής από τα προσωπικά μέχρι τα επαγγελματικά. Η ικανότητα για επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για να επιτύχετε σε οτιδήποτε θέλετε να κάνετε στη ζωή σας.

Υπάρχει μια ακριβής φόρμουλα για την επικοινωνία η οποία, όταν κατανοείται και εφαρμόζεται, συντελεί σε αυξημένη ικανότητα επικοινωνίας. Και εδώ επίσης υπάρχουν ασκήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας για να βελτιώσει την προσωπική του επικοινωνία και συνεπώς να έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής.

Μάθετε:

  • Τον ακριβή ορισμό της επικοινωνίας
  • Την ακριβή ανατομία κάθε διακοπής στην επικοινωνία
  • Ασκήσεις που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να επικοινωνείτε άνετα με οποιονδήποτε.
Ξεκινήστε τώρα >>