Επισκόπησητου Μαθήματος
Επισκόπηση Μαθήματος: Πώς Επιλύονται οι Διαμάχες

Φαίνεται πως οι άνθρωποι συχνά έχουν πρόβλημα να τα πάνε καλά μεταξύ τους. Οικογένειες μαλώνουν, γείτονες τσακώνονται, και χώρες εξαπολύουν πυρά η μία στην άλλη. Έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα;

Ανθρωπολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και άλλοι λένε πως ναι.

Έχοντας παρατηρήσει τη μακρά ιστορία της ερειστικής συμπεριφοράς του Ανθρώπου, υποστηρίζουν ότι ο Άνθρωπος έχει ζωώδη ένστικτα, ή ότι είναι αντικοινωνικός και βίαιος από τη φύση του.

Στην πραγματικότητα, ο Άνθρωπος είναι αρκετά ειρηνικός. Αλλά μπορεί να οδηγηθεί, ατομικά και συλλογικά, στο μίσος και τη βία.

Ερευνώντας τα αίτια της βίας, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ αποκάλυψε την ύπαρξη ενός θεμελιώδους και φυσικού νόμου των ανθρώπινων σχέσεων, γεγονός που εξηγεί γιατί οι συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι τόσο συχνά δύσκολο να διορθωθούν. Και έδωσε ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο που επιτρέπει σε κάποιον να επιλύσει οποιαδήποτε σύγκρουση, είτε ανάμεσα σε γείτονες, συναδέλφους ή ακόμα και χώρες.

Σε αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι, θα ανακαλύψετε πώς να βοηθήσετε τους άλλους να επιλύσουν τις διαφορές τους και να αποκαταστήσουν ειρηνικές σχέσεις. Η ειρήνη και η αρμονία μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα όνειρο. Η ευρεία εφαρμογή του νόμου αυτού, θα το κάνει αυτό πραγματικότητα.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

6 με 7 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Πώς Επιλύονται οι Διαμάχες

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.



Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Οι γονείς μου είναι παντρεμένοι τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια απέκτησαν τέσσερα παιδιά, ένα αγόρι και τρία κορίτσια. Όντας η πρώτη που γεννήθηκα, τους έχω δει να βιώνουν εξαιρετικές δυσκολίες στο γάμο τους, συμπεριλαμβανομένων των ανεπίλυτων καυγάδων που έκαναν τη μητέρα μου να αποφασίσει ξεκάθαρα να βάλει τέλος στο γάμο της.

»Μετά από το Μάθημα Πώς Επιλύονται οι Διαμάχες, αποφάσισα να εφαρμόσω ό,τι είχα μάθει για να επιλύσω τη διαμάχη που είχαν για χρόνια. Χρησιμοποίησα το Νόμο του Τρίτου Μέρους και κατάφερα να εντοπίσω το κρυμμένο άτομο που προκαλούσε τη σύγκρουση. Ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα με την οποία ο πατέρας μου είχε σχέση πριν παντρευτεί τη μαμά μου. Έκτοτε, έπλαθε ψεύτικες ιστορίες ότι η μαμά μου είχε εξωσυζυγική σχέση με έναν νεαρό άντρα που αυτή γνώριζε.

»Από τότε έχω επιλύσει αυτές τις διαμάχες και οι γονείς μου πλέον μπορούν να συμφωνούν για θέματα στα οποία είχαν μεγάλες διαφορές στο παρελθόν. Τώρα είμαστε όλοι χαμογελαστοί καθώς καθόμαστε άνετα στο καθιστικό και με τους δύο γονείς μου παρόντες – μια κατάσταση που πριν ήταν ανέφικτη. Αυτό ήταν το πιο απίστευτο φαινόμενο που έχω δει ποτέ. Αυτή η τεχνολογία λειτούργησε σαν ένα θαύμα».– Ρ.Κ.Ν.


«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ειρηνικοί και θέλουν να αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Συμπεριλαμβάνω και το εαυτό μου σε αυτή την ομάδα. Αλλά το Μάθημα Πώς Επιλύονται οι Διαμάχες, παρουσιαζει το πώς οι άνθρωποι καταλήγουν σε συγκρούσεις εξαιτίας τρίτων που διαδίδουν ψέματα, δημιουργώντας σημαντικές διαμάχες ανάμεσα στους άλλους.

»Αυτό το μάθημα μου έδωσε μεγάλες ικανότητες για το πώς να αποφεύγω τη χειραγώγηση από άλλους, πώς να ανακαλύπτω τα άτομα που χειραγωγούν άλλους, πώς να επιλύω τις ήδη υπάρχουσες διαμάχες και πώς να αντιμετωπίζω χωρίς εντάσεις αυτούς που θέλουν να χειραγωγούν, ώστε να διαβεβαιώσω ότι δεν επιφέρουν περαιτέρω ασυμφωνία, χάος, ή διαμάχες στη ζωή και τη δουλειά μου.

»Αξιοποιώντας αυτές τις ικανότητες στη δουλειά μου, μπόρεσα να μεταχειριστώ έναν υπάλληλο που έστρεφε ορισμένους υπαλλήλους εναντίων άλλων. Αυτό προκάλεσε απώλεια παραγωγικότητας, διαλυμένες σχέσεις, υπερβολικό στρες και ασυμφωνία στο τμήμα μου. Αλλά αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησα, ήμουν σε θέση να αντιμετωπίσω την κατάσταση και, με μαγικό τρόπο, ένα αεράκι ειρήνης και αρμονίας φύσηξε στο τμήμα μου. Αυτή η εφαρμοσμένη τεχνολογία είναι πραγματικά εκπληκτική». – Σ.Ρ.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Διενέξεις;

Υπάρχει κάποιος που ήταν κάποτε στενός σας φίλος και τώρα δε σας μιλάει; Έχετε μέλη της οικογένειας ή φίλους που συνεχώς τσακώνονται; Οι συνάδελφοί σας δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους;

Οι συγκρούσεις έχουν γίνει συνήθεια στον κόσμο σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένο ότι έτσι είναι η ζώη. Ωστόσο, δεν είναι φυσικό για δύο γείτονες να μαλώνουν συνεχώς ή για δύο συζύγους να διαπληκτίζονται διαρκώς. Και δεν είναι φυσικό διαρκώς να υποβόσκουν συγκρούσεις μεταξύ εθνών και στη συνέχεια να εκρήγνυνται σε πόλεμο.

Υπάρχει ένας θεμελιώδης και φυσικός νόμος των ανθρωπίνων σχέσεων που εξηγεί γιατί οι συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι τόσο συχνά τόσο δύσκολο να διορθωθούν-από τις οικογενειακές διαφωνίες μέχρι τους διεθνείς ανταγωνισμούς. Αυτό, λοιπόν, είναι το εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακαλύψετε την πηγή της κάθε σύγκρουσης και την επίλυσή της.

Στο δωρεάν μάθημα στο Ίντερνετ, Πώς Επιλύονται οι Διαμάχες, μάθετε:

  • Τι είναι αυτό που πραγματικά τροφοδότησε τις μεγαλύτερες συγκρούσεις στην ιστορία
  • Πώς οι διαμάχες διατηρούνται
  • Πώς να ανακαλύψετε την πηγή των συγκρούσεων στη δική σας ζωή
Ξεκινήστε τώρα >>