Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ

Λέγοντας ότι τα φάρμακα/ναρκωτικά έχουν γίνει η μεγαλύτερη πληγή της κοινωνίας δεν υποδηλώνει την κατάσταση σε όλη της την έκταση. Κανένας τοµέας της ζωής δεν έχει µείνει ανεπηρέαστος απ’ αυτή τη µάστιγα. Και ενώ το έγκληµα και η βία είναι τα πιο προφανή υποπροϊόντα τους, η ανηθικότητα, η πρόωρη διακοπή της εκπαίδευσης και οι κατεστραµµένες ζωές δεν είναι µικρότερης σοβαρότητας και έκτασης.

Το πρόβληµα δεν περιορίζεται στα ναρκωτικά. Οι συνέπειες από τα ιατρικά και ψυχιατρικά φάρμακα, είτε αυτά είναι παυσίπονα, ηρεµιστικά ή «αντικαταθλιπτικά», είναι εξίσου καταστροφικές.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ασχολήθηκε με αυτό το πρόβλημα, όχι με σκοπό την επίλυση των ασθενειών, αλλά ως συνέχεια της αναζήτησής του να ελευθερώσει τον Άνθρωπο ως πνεύμα καθώς και για να χειριστεί, κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, κάθε εμπόδιο που έπρεπε να επιλυθεί. Τα φάρμακα/ναρκωτικά αποτελούσαν ένα τέτοιο εμπόδιο.

Μέχρι τη στιγμή που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα απεξάρτησης από φάρμακα/ναρκωτικά, δεν υπήρχε καμία λύση. Τα εμπνευσμένα από ψυχιάτρους προγράμματα είχαν πολύ περισσότερες αποτυχίες παρά επιτυχίες και μερικά προκάλεσαν μόνο μεγαλύτερο εθισμό. Άλλοι άνθρωποι, πιο καλοπροαίρετοι, διαπίστωσαν ότι οι καλές προθέσεις δεν ήταν αρκετές. Τους έλειπε μια τεχνολογία που να έχει αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα του Λ. Ρον Χάμπαρντ προσφέρει αυτή την τεχνολογία. Βοηθώντας το άτομο να ανακαλύψει γιατί πήρε φάρμακα/ναρκωτικά κατά πρώτο λόγο, εξαλείφοντας τις διανοητικές και πνευματικές βλάβες που προκλήθηκαν από τα φάρμακα/ναρκωτικά, αποτοξινώνοντας το σώμα από υπολείμματα φαρμάκων/ναρκωτικών που είχαν παραμείνει για καιρό, προσφέροντας στο άτομο τα εργαλεία που θα του επιτρέψουν να μείνει μακριά από φάρμακα/ναρκωτικά για πάντα, είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα στον κόσμο. Σήμερα, για πρώτη φορά, όπως εκατοντάδες χιλιάδες θα βεβαιώσουν, οι εθισμένοι στα φάρμακα/ναρκωτικά και το αλκοόλ μπορούν να απαλλαγούν απ’ αυτή την τυραννία και να αντιμετωπίσουν εκ νέου τη ζωή με σθένος και ελπίδα.

Αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι περιλαμβάνει μερικές από τις βασικές αρχές αυτού του προγράμματος και προσφέρει μια πρώτη πραγματική κατανόηση για το πρόβλημα κατάχρησης ουσιών.

  Ξεκινήστε τώρα >>
  Λεπτομέρειες του Μαθήματος

  Ευκολία στη Μελέτη

  Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

  Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

  Διάρκεια του μαθήματος

  7 με 8 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

  Υλικά

  Βιβλιαράκι: Φάρμακα και Ναρκωτικά: Το Πρόβλημα και η Λύση του

  ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

  Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

  Εποπτεία

  Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

  Βαθμολόγηση

  Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

  Ολοκλήρωση του Μαθήματος

  Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

  Βοήθεια

  Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.  Ξεκινήστε τώρα >>
  Επιτυχίες

  «Πολλά μέλη της οικογένειάς μου ήταν εθισμένα σε κάποιες ουσίες. Εγώ ο ίδιος έχω εθιστεί στην καφεΐνη και τη ζάχαρη κατά διαστήματα στη διάρκεια της ζωής μου. Οι ουσίες αυτές έβλαψαν την ικανότητά μου να εργάζομαι, να συγκεντρώνω την προσοχή μου και να μαθαίνω.

  »Το πρόγραμμα του διαδικτύου "Φάρμακα και Ναρκωτικά: Το Πρόβλημα και η Λύση του" με βοήθησε να καταλάβω γιατί οι φίλοι μου και τα μέλη της οικογένειάς μου ενεργούν μερικές φορές έτσι όπως ενεργούν, κι αυτό με βοήθησε να μάθω πώς τα ναρκωτικά έχουν επηρεάσει τη συμπεριφορά μου.

  »Μελετώντας το μάθημα Φάρμακα και Ναρκωτικά: Το Πρόβλημα και η Λύση του, έμαθα πώς να αποφεύγω αυτές τις ουσίες, καθώς και τις οδυνηρές συνέπειες που επιφέρουν αυτές. Έχω διαπιστώσει ότι είμαι πιο ευτυχισμένος, πιο παραγωγικός, πιο ικανός να συγκεντρώνω την προσοχή μου, και ότι απολαμβάνω περισσότερο τη ζωή. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα! – Σ. Ρ.


  «Μελετώντας και εφαρμόζοντας τα δεδομένα του μαθήματος στο διαδίκτυο "Φάρμακα και Ναρκωτικά: Το Πρόβλημα και η Λύση του", μου δόθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες.

  »Η πρώτη ήταν: να μάθω και να ανακαλύψω πώς να διαχειρίζομαι τα προβλήματα και να βοηθώ τους ανθρώπους στο θέμα φάρμακα/ναρκωτικά.

  »Η δεύτερη ήταν: η ευκαιρία που μου δόθηκε να μιλήσω με ανθρώπους σχετικά μ’ αυτό το πρόβλημα.

  »Δεν είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι ενημερωμένοι για τα φάρμακα/ναρκωτικά και τις παρενέργειές τους. Μίλησα με μερικούς φίλους. Είπαν ότι ποτέ δεν είχαν δοκιμάσει LSD ή ηρωίνη. Αλλά ξέρουν, όπως κι εγώ, ότι φέτος η διακίνηση κοκαΐνης άρχισε να αυξάνεται. Κύριος στόχος είναι οι νέοι μεταξύ 13-17 ετών! Μπορούν να βρουν ουσίες κοντά στο σχολείο ή τις ντίσκο, στο πάρκο ή στο δρομάκι κοντά σ’ ένα μπαρ.

  »Μίλησα με όλους για όλα τα είδη φαρμάκων/ναρκωτικών. Όχι μόνο για τα παράνομα είδη, αλλά και για τα νόμιμα: τις τεχνητές ουσίες και τα παυσίπονα. Και μίλησα μαζί τους για το πόσο σημαντικό είναι να καθαρίσει το σώμα και να παραμείνει καθαρό.

  »Χάρη στον Λ. Ρον Χάμπαρντ και τους Εθελοντές Λειτουργούς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πραγματικά αποτελεσματικά εργαλεία ενάντια στα φάρκακα/ναρκωτικά και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους». – N.Σ.


  «Στο μάθημα Φάρμακα και Ναρκωτικά: Το Πρόβλημα και η Λύση του δίνονται οι λύσεις για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας. Λόγω της φύσης της σημερινής κοινωνίας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται υπό την επήρεια φαρμάκων/ναρκωτικών, και πλήττονται όλες οι κοινωνικές τάξεις. Στο μάθημα Φάρμακα και Ναρκωτικά: Το Πρόβλημα και η Λύση του, μπορεί να βρεθεί η βασική αιτία για τον εθισμό ή την εξάρτηση από φάρμακα/ναρκωτικά.

  »Περιγράφει επίσης, με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, τις συνέπειες που έχουν τα φάρμακα/ναρκωτικά για το χρήστη, και δείχνει πώς τα φάρμακα/ναρκωτικά επιδρούν βλαπτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

  »Ευτυχώς, προσφέρει επίσης τις λύσεις γι’ αυτά τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται από τα φάρμακα/ναρκωτικά. Με την εφαρμογή του Αντικειμενικού Πρόσεσινγκ, και τα συμπληρώματα διατροφής όπως περιγράφονται στο μάθημα, οι χρήστες ουσιών μπορούν να βοηθηθούν πραγματικά πολύ. Αφού βοηθηθούν να περάσουν την αρχική περίοδο των συμπτωμάτων στέρησης, μπορούν στη συνέχεια να εκπαιδευτούν με περαιτέρω πρόσεσινγκ ώστε να βοηθηθούν σχετικά με τους κρυφούς λόγους λήψης ουσιών.

  »Είχα αρκετούς φίλους τους οποίους, με τη βοήθεια αυτού του μαθήματος, ήμουν σε θέση να τους πληροφορήσω σχετικά με τις επιπτώσεις των φαρμάκων/ναρκωτικών στο σώμα και στη διάνοιά τους. Τους επεσήμανα ότι στην πραγματικότητα δεν τους βοήθησαν καθόλου, αντίθετα με όσα πίστευαν. Μπορούσα επίσης να εφαρμόσω το Αντικειμενικό Πρόσεσινγκ για να τους βοηθήσω ν’ ανακουφιστούν από το στερητικό σύνδρομο και να αποβάλουν αυτή την έντονη επιθυμία για αλκοόλ. Με τα εργαλεία που απέκτησα σ’ αυτό το μάθημα, μπορούσα να μιλήσω στους φίλους μου και να τους δώσω τα εργαλεία για να βοηθήσουν και άλλους να ασχοληθούν με το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα του εικοστού πρώτου αιώνα: τα φάρμακα/ναρκωτικά». – Σ.Χ.

  Ξεκινήστε τώρα >>
  Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

  Αισθάνεστε ανήμποροι να σώσετε κάποιον από τα ναρκωτικά; Ο εθισμός στα ναρκωτικά διαλύει την οικογένειά σας; Τα ναρκωτικά καταστρέφουν κάποιον που αγαπάτε; Αισθάνεστε απελπισία γιατί δεν μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον που έχει πρόβλημα με τα ναρκωτικά;

  Κανένας τοµέας της ζωής δεν έχει µείνει ανεπηρέαστος από τη µάστιγα της χρήσης ναρκωτικών. Το έγκλημα και η βία είναι τα πλέον εμφανή υποπροϊόντα των ναρκωτικών, αλλά οι ζωές που έχουν καταστραφεί ή χαθεί από τα ναρκωτικά είναι τα πιο τραγικά.

  Εδώ είναι οι απαντήσεις. Μπορείτε να μάθετε γιατί τα ναρκωτικά είναι τόσο επιζήμια τόσο για τη διάνοια όσο και για το σώμα. Θα αποκτήσετε επίσης τα λειτουργικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε κάποιον να ανακάμψει από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

  Στο δωρεάν μάθημα στο διαδίκτυο, Φάρμακα και Ναρκωτικά το Πρόβλημα και η Λύση του, μάθετε:

  • Πώς τα ναρκωτικά επηρεάζουν τη διάνοια και επιφέρουν διαλείψεις σε κάποιο άτομο
  • Πώς τα ναρκωτικά μπορούν να κάνουν ένα άτομο «ξύλινο» - ασυγκίνητο, αναίσθητο, ανίκανο και αναξιόπιστο.
  • Διαδικασίες που θα βοηθήσουν κάποιον να ανακάμψει από τη χρήση ναρκωτικών
  Ξεκινήστε τώρα >>