Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

Για χιλιετίες, ο Άνθρωπος προσπαθεί να ορίσει τη θέση του σε αυτόν τον υλικό κόσμο. Πώς συνδέεται με τους υπόλοιπους τομείς της ζωής και τους συνανθρώπους του; Ποιες είναι οι πραγματικές ευθύνες του και απέναντι σε ποιον;

Δεν υπήρξαν οριστικές απαντήσεις, ούτε από τους αρχαίους Έλληνες, ούτε από τους διανοούμενους υλιστές των τελευταίων χρόνων.

Και τα πράγματα παρέμειναν έτσι μέχρι που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ υλοποίησε τον πολυπόθητο στόχο του: Ανακάλυψε την αρχή της συνένωσης που εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς της ζωής, ένα κοινό παρονομαστή, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι άνθρωποι και ολόκληρη η ζωή μπορεί να γίνει κατανοητή.

Από αυτό προήλθε μια πλημμύρα ανακαλύψεων που ρίχνει νέο φως στη φύση του ανθρώπου και της ζωής.

Οι αρχές σε αυτό το μάθημα βοηθούν κάποιον να λύσει το αρχαίο ηθικό δίλημμα του σωστού και του λάθους και επιφέρουν ένα νέο επίπεδο ορθολογισμού. Με αυτές τις αρχές, μπορεί κανείς να ευθυγραμμίσει τους διάφορους παράγοντες της ύπαρξης, τις σωστές αποφάσεις όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορες επιλογές και να αποκτήσει μια νέα οπτική για τις διαθέσιμες κατευθύνσεις της ζωής του.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ επεκτάθηκε σχετικά με αυτές τις αρχές σε πολλά άλλα συγγράμματα και διαλέξεις. Αλλά αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι, αντιπροσωπεύουν την ουσία του θέματος και μια πρακτική προσέγγιση για επιτυχημένη διαβίωση που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

4 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Τα Δυναµικά της Ύπαρξης

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Έζησα μια εκπληκτική εμπειρία καθώς μάθαινα για τα δυναμικά [τις διάφορες ωθήσεις ή κίνητρα μέσω των οποίων κανείς επιβιώνει στη ζωή]. Τώρα γνωρίζω ένα τόσο υπέροχο πράγμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να καταλάβει περισσότερα για τα συναισθήματά του και να αλλάξει τα πάντα στη ζωή του. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων, των συμβούλων, των γονιών, των πωλητών και όσων συναναστρέφονται με άλλους.

»Κάποια που βοήθησα είναι τώρα ερωτευμένη και εντελώς ελεύθερη να ζήσει τη σχέση της, αφότου υπέφερε για περισσότερο από δέκα χρόνια μ’ ένα πρόβλημα το οποίο εξαφανίστηκε μόλις το εξέτασε από την πλευρά των δυναμικών.

»Με τα εργαλεία και τη βαθιά γνώση που απέκτησα κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, θα μπορούσα να βοηθήσω ανθρώπους με όλα τα προβλήματα που έχουν στη ζωή τους για περισσότερο από δέκα χρόνια ή κάπου τόσο, και όλα θα επιλύονταν εύκολα.

»Συστήνω σε όλους να παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα». – Τζ.M.


«Το μάθημα με βοήθησε να κοιτάξω έξω από τον εαυτό μου και να εξετάσω άλλες περιοχές που συχνά παρέβλεπα, και οι οποίες συχνά παραβλέπονται και από τους άλλους. Οι πρακτικές αναθέσεις με βοήθησαν να εξετάσω πράγματα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, ιδίως όσον αφορά τον καθορισμό βέλτιστων λύσεων.

»Ήταν ένα είδος ανταμοιβής για μένα να βοηθήσω μια γυναίκα να καθορίσει μια ιδανική λύση για μια κατάσταση που αντιμετώπιζε χρησιμοποιώντας τα δυναμικά [τις διάφορες ωθήσεις ή κίνητρα μέσω των οποίων κανείς επιβιώνει στη ζωή] ως "σημείο αναφοράς". Αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία και για τους δυο μας.

»Έχω αρχίσει να ασχολούμαι μ’ αυτό, και είμαι πολύ πιο συντονισμένος με όλα τα δυναμικά, σε αντίθεση με τα λίγα μόνο, μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, κι αυτό είναι πραγματικά μια σημαντική νίκη. Σας ευχαριστώ για την καθοδήγηση, την ενθάρρυνση και τη βοήθειά σας μέσα απ’ αυτό το μάθημα». – Ρ. Λ.


Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Αναρωτιέστε αν πήρατε τη σωστή απόφαση;

Η ζωή είναι γεμάτη από σκληρές αποφάσεις, και οι απαντήσεις δεν είναι πάντα άσπρο ή μαύρο. Πώς ξέρετε ότι οι αποφάσεις που πήρατε είναι οι σωστές;

Υπάρχει τρόπος να καθοριστεί αν μια απόφαση είναι σωστή ή λάθος, και αυτό ισχύει για οποιαδήποτε απόφαση με την οποία βρίσκεστε αντιμέτωπος στη ζωή. Μόλις μάθετε αυτές τις αρχές, θα αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση οτι γνωρίζετε ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να παίρνετε κάθε φορά τις σωστές αποφάσεις.

Θα πάρετε επίσης πρακτικές πληροφορίες για να σας βοηθήσουν να εξισορροπήσετε τους προσωπικούς στόχους σας με την οικογένεια, την εργασία και κάθε άλλο τομέα της ζωής σας.

Στο δωρεάν μάθημα στο διαδίκτυο, Τα Δυναμικά της Ύπαρξης, μάθετε:

  • Τη βέλτιστη λύση σε κάθε πρόβλημα
  • Ποιός είναι πραγματικά ο στόχος κάποιου
  • Το μοναδικό πράγμα που ισχύει για κάθε ζωντανό ον
Ξεκινήστε τώρα >>