Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ

Τι κάνει τους ανθρώπους να αποσύρονται από τη συμμετοχή στη ζωή; Ένα ανέμελο παιδί μεγαλώνει και γίνεται συμμαζεμένο και επιφυλακτικό σαν έφηβος. Μια επιτυχημένη γυναίκα καριέρας, που αφήνει τη μία προσωπική σχέση μετά την άλλη πάσχει από έλλειψη αυτοεκτίμησης. Ένας συνταξιούχος αναπολεί τη ζωή του μετανοιωμένος για τις επιλογές που έκανε.

Υπάρχει ένας λόγος για αυτά τα τόσο συνηθισμένα σενάρια. Δεν «συμβαίνουν απλά», ούτε είναι από τη μοίρα. Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ συγκέντρωσε τα αποτελέσματα μιας πολύ εκτεταμένης έρευνας που ξεκάθαρα απευθύνεται και αντιμετωπίζει την αιτία για την απόσυρση από τους άλλους και την απώλεια της ακεραιότητας.

Και ανέπτυξε έναν ακριβή τρόπο για να βοηθήσει τα άτομα να ανακτήσουν το αίσθημα της ειλικρίνειας και της αυτο-εκτίμησης. Τα όνειρα που έγιναν ερείπια και η μετάνοια για το παρελθόν δεν πρέπει να συνεχίσουν να αποτραβούν τους ανθρώπους από το να ζουν στο παρόν.

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος μηχανισμός που κάνει τα άτομα να απομακρύνονται από σχέσεις, οικογένειες, ομάδες ακόμα και από τα όνειρά τους.

Και τέτοιες καταστάσεις μπορεί να διορθωθούν. Σε αυτό το βιβλιαράκι και το αντίστοιχο μάθημα, θα ανακαλύψετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους να επανακτήσουν την ακεραιότητά τους και την όρεξή τους για ζωή. Πρόκειται για μια νέα θεώρηση για ένα παλιό πρόβλημα, και αυτό που σημαίνει είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάθεστε στο περιθώριο και να παρατηρείτε αβοήθητος την αγωνία των άλλων. Αντ’ αυτού, θα έχετε στα χέρια σας τα εργαλεία που επιλύουν πλήρως μια τέτοια δυστυχία.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

6 με 7 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Ακεραιότητα και Τιμιότητα

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Έκανα το μάθημα Ακεραιότητα και Τιμιότητα και ωφελήθηκα σε μεγάλο βαθμό! Ήταν εύκολο να διαβάσει κανείς την ύλη του μαθήματος, η οποία είναι πολύ εμπεριστατωμένη. Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου εφαρμόζοντας τα δεδομένα στη διάρκεια του μαθήματος. Στη συνέχεια βοήθησα μια συνάδελφο εφαρμόζοντας μερικά δεδομένα, κι αυτή πραγματικά έκανε μερικές σπουδαίες ανακαλύψεις. Ποτέ δεν την είχα δει τόσο ευτυχισμένη. Αυτή η τεχνολογία είναι εύκολη και ακριβής, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να την κάνετε κτήμα σας.

»Το πρόβλημα με πάρα πολλούς ανθρώπους είναι ότι συχνά δικαιολογούν τα πράγματα, βλάπτουν απροκάλυπτα ομάδες που έχουν ανάγκη συνεργασίας, αποκρύπτουν πληροφορίες μεταξύ τους για να συγκαλύψουν τη ζωή τους και τις αποτυχίες τους. Αυτό το μάθημα, όμως, σώζει δουλειές, ομάδες και σένα από το αίσθημα ενοχής.Με αυτή την τεχνολογία, μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από το αίσθημα ενοχής και να γίνετε πιο δυνατοί.Είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτή την τεχνολογία και έχω μείνει κατάπληκτος για το πόσο σημαντική είναι!» – M.K.


«Καθώς διάβαζα το βιβλιαράκι Ακεραιότητα και Τιμιότητα υπήρχαν αρκετά πράγματα που μ’ έκαναν αμέσως να ξεκαθαρίσω γιατί είχα θέσει τέλος σε τόσο πολλές φιλίες, είχα διακόψει οικογενειακές σχέσεις και γιατί εγκατέλειψα το σύζυγό μου. Κοιτάζοντας ξανά αυτά τα γεγονότα, πάντοτε αναρωτιόταν γιατί έκανα και είπα πράγματα που ήξερα ότι θα μπορούσαν να κάνουν το άλλο άτομο να αποστασιοποιηθεί από μένα ή να μη θέλει να έχει καμιά απολύτως σχέση μαζί μου. Υπήρξαν περιπτώσεις που ήταν τόσο άσχημες ώστε σκέφτηκα ότι τρελαίνομαι επειδή δεν έβγαζαν κανένα απολύτως νόημα.

»Όταν διάβασα την ύλη αυτού του μαθήματος, πήρα τις απαντήσεις που έψαχνα. Ένιωσα τόσο μεγάλη ανακούφιση, που άρχισα να κλαίω. Έκλαψα πολύ καθώς διάβαζα αυτό το βιβλιαράκι, επειδή συνειδητοποίησα ότι είχα φερθεί στους φίλους μου, την οικογένειά μου και το σύζυγό μου τόσο άδικα.

»Είναι καλό να ομολογώ, πράγμα που έχω κάνει πάρα πολλές φορές. Ωστόσο, χωρίς την κατανόηση για το λόγο που έκανε κανείς ό,τι έκανε, είναι απλώς λόγια. Δεν υπάρχει ανακούφιση, θεραπεία ή ανάκαμψη. Ήμουν σε ομάδες υποστήριξης και έφυγα μ’ ένα αίσθημα μεγαλύτερης ενοχής και νιώθοντας μεγαλύτερο βάρος απ’ όσο όταν μπήκα σ’ αυτές. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσε να επιτευχθεί αν οι ομάδες υποστήριξης, οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι και οι σύμβουλοι διάβαζαν αυτό το βιβλιαράκι με τους πελάτες ή τα μέλη τους και έκαναν μαζί τις ασκήσεις πρακτικής; Πιστεύω ότι το ποσοστό εγκληματικότητας θα μειωνόταν δραστικά σε όλο τον κόσμο!

»Όταν έκανα την ασκήσεις πρακτικής για το μάθημα Ακεραιότητα και Τιμιότητα, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον εαυτό μου ως παράδειγμα για όλες αυτές. Όταν ήρθε η ώρα να κάνω την τελευταία άσκηση πρακτικής, την έκανα στον ίδιο τον εαυτό μου έτσι ώστε να μπορώ να ξέρω πώς να την εξηγήσω εύκολα σε κάποιον άλλο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο ισχυρή επίδραση θα είχε πάνω μου. Κάθε επιζήμια πράξη και γουίθχολντ που έγραψα μ’ έκανε να αισθανθώ ενοχή και ντροπή για ό,τι είχα κάνει και πει. Όταν κατανόησα το λόγο για κάθε μια, τη διέλυσε και την έκανα να μην έχει ισχύ πάνω στη ζωή μου. Και κάθε φορά έκλαιγα. Πιστεύω ότι ήταν δάκρυα χαράς επειδή δε θα χρειαζόταν πια να φέρω το βάρος του ψυχικού πόνου και της σύγχυσης. Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, το πρόσωπό μου δείχνει πιο φωτεινό και χαρούμενο. Τώρα ο αληθινός εαυτός μου αναδεικνύεται.

»Όταν έβαλα την κόρη μου και μια πελάτισσα να κάνουν το ίδιο, ήταν σαν να ξέσπασε ένας χείμαρρος λέξεων και δακρύων. Η κόρη μου όχι μόνο έγραψε τις επιβλαβείς πράξεις της και τα γουίθχολντ, αλλά μου είπε ένα σωρό πράγματα που απέκρυπτε επειδή δεν ήθελε να πληγώσει τα αισθήματά μου ή να με κάνει να τα βάλω μαζί της. Η κόρη μου δε μου μιλάει απλώς για διάφορα πράγματα, τώρα τα συζητάει μαζί μου.

»Το πρωί στο σπίτι μου, η πελάτισσά μου κι εγώ αρχίσαμε να κάνουμε το ίδιο. Κάθισε ως το βράδυ επειδή κάναμε διαλείμματα για φαγητό και την άφηνα να κλάψει και να ηρεμήσει για να γράψει και πάλι. Όταν έφυγε, το πρόσωπό της έδειχνε πολύ νεότερο, οι μαύροι κύκλοι κάτω απ’ τα μάτια της είχε σχεδόν εξαφανιστεί, και χαμογελούσε για πρώτη φορά από τότε που τη γνώρισα». – Μ.Γ.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Νιώθετε να αποτραβιέστε από τη ζωή;

Γιατί απομακρύνεστε από τους ανθρώπους που κάποτε είχατε αγαπήσει; Οι ανέντιμες πράξεις που κάνατε κάποτε σας στοιχειώνουν ακόμα;

Αν σας έχει απογοητεύσει ποτέ κάποιος που εμπιστευόσασταν, αν έχετε νιώσει το κεντρί της απιστίας που διεπράχθει από κάποιον που αγαπούσατε, αν σας έχει εξαπατήσει ένας ύπουλος έμπορος, τότε γνωρίζετε τον πόνο και το κόστος της ανέντιμης συμπεριφοράς.

Και αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι σας κάνει να αποτραβιέστε από τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που κάποτε απολαμβάνετε, θα βρείτε την απάντηση εδώ.

Με τη γνώση αυτού του μαθήματος, μπορείτε να κάνετε ένα αποφασιστικό βήμα προς τη λαμπρότητα και την απέραντη ευτυχία που κάνουν τη ζωή κάτι που αξίζει κανείς να το ζει.

Μάθετε:

  • Τη διαφορά μεταξύ της προσωπικής ακεραιότητας, της ηθικής και των ηθών
  • Πώς το σωστό και το λάθος σχετίζονται με την επιβίωσή σας
  • Πώς οι επιζήμιες ενέργειες παρεμβαίνουν στην ικανότητα ενός ατόμου να επιβιώσει και πώς ανακουφίζεται κάποιος από αυτό το βάρος
Ξεκινήστε τώρα >>