Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΕΡΕΥΝΕΣ

Πολλοί άνθρωποι ζουν με τη ζωή τους αφημένη στη μοίρα αναζητώντας ιδέες για να εξηγήσουν γιατί τα έργα τους βελτιώνονται ή καταρρέουν, γιατί είναι επιτυχείς ή γιατί δεν είναι. Οι εικασίες και τα «προαισθήματα» δεν είναι πολύ αξιόπιστα. Και χωρίς τη γνώση του πώς να ερευνήσει πραγματικά τις καταστάσεις, καλές ή κακές, και να πάρει τα αληθινά δεδομένα, ένα άτομο είναι ακαθοδήγητο μέσα σε μια θάλασσα από άχρηστη γνώση.

Η ακριβής έρευνα, στην πραγματικότητα, είναι ένα σπάνιο αγαθό. Η τάση του ανθρώπου σε θέματα που δεν καταλαβαίνει είναι να δεχθεί την πρώτη προσφερόμενη εξήγηση, ανεξάρτητα αν είναι λανθασμένη ή όχι. Έτσι η τεχνολογία της έρευνας δεν είχε όντως ασκηθεί ή βελτιωθεί. Ωστόσο, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έκανε μια σημαντική ανακάλυψη στο θέμα της λογικής και της συλλογιστικής που οδήγησε στην ανάπτυξή του πρώτου πραγματικά αποτελεσματικού τρόπου για να αναζητήσει κάποιος και να βρει με συνέπεια τις πραγματικές αιτίες για τα πράγματα.

Αν γνωρίζει κάποιος πώς να διερευνήσει, έχει τη δυνατότητα να βρει την πορεία του μέσα από τυχαία γεγονότα και απόψεις, και να αναδείξει τους πραγματικούς λόγους πίσω από την επιτυχία ή την αποτυχία, σε κάθε πτυχή της ζωής. Μαθαίνοντας πραγματικά γιατί τα πράγματα είναι όπως είναι, είναι λοιπόν σε θέση να διορθώσει και να βελτιώσει μια κατάσταση – κάθε κατάσταση. Αυτή είναι μια πολύτιμη τεχνολογία για τους ανθρώπους σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

8 με 10 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Διεξαγωγή Ερευνών

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Έμαθα πώς να χρησιμοποιώ μια πιο πρακτική προσέγγιση για την εύρεση λύσεων σε κοινά προβλήματα και ζητήματα, που με άλλο τρόπο θα δυσκολευόμουν να καθορίσω.

»Το μάθημα Διεξαγωγή Ερευνών μου έδωσε μια διαφορετική διάσταση για το πώς να εξετάζω και να αναλύω ένα πρόβλημα. Μου έμαθε πώς να εστιάζω περισσότερο στο προκείμενο θέμα και να βρίσκω πιο πρακτικές λύσεις για το πρόβλημα.

»Θα με βοηθήσει αναμφισβήτητα να συνεχίσω την πρόοδό μου ως Σαηεντολόγος, καθώς και στην καθημερινή εργασιακή και προσωπική μου ζωή. Θα μου δώσει μια διαφορετική διάσταση για την επίλυση των προβλημάτων στη ζωή. Και πάλι ευχαριστώ». – Χ. Σ.


«Σ’ αυτό το μάθημα έμαθα πώς να ερευνώ μια περιοχή με πράγματα που δεν είναι σωστά, ώστε να τραβήξω το νήμα και να συνεχίσω να εξετάζω τις μη λογικές περιοχές μέχρι τα πραγματικά δεδομένα να έρθουν στο φως και η κατάσταση να μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί και να διορθωθεί. Έμαθα όλα τα αρνητικά σημεία που μπορεί να υπάρχουν σε μια κατάσταση και εξασκήθηκα στην εύρεσή τους μέχρι να εξοικειωθώ. Το έκανα επίσης αυτό και για τα θετικά σημεία, έτσι ώστε να μπορώ να τα βρίσκω και να τα ενισχύω.

»Έμαθα επίσης τη σημασία του να έχει κανείς μια ιδανική σκηνή ως μέτρο σύγκρισης με την τρέχουσα κατάσταση. Έμαθα τις ενέργειες διερεύνησης που απαιτούνται για να βρει κανείς τα δεδομένα και να μπορεί να διορθώσει τα πράγματα κάνοντας μια σωστή έρευνα με τη σωστή σειρά και ν’ανακαλύψει το σωστό ΓΙΑΤΙ πίσω απ’ αυτά, ώστε να μπορεί να γίνει χειρισμός της κατάστασης». – Σ.Φ.


«Για όλα υπάρχει ένας λόγος. Και η Σαηεντολογία μου έδωσε τη δυνατότητα να μάθω ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι και να τους ελέγχω. Η δεξιότητα για τη διεξαγωγή έρευνας –η ικανότητα να σκέφτεται κανείς λογικά και ν’ανακαλύπτει την αλήθεια για τα πράγματα– μου επιτρέπει να διερευνώ, να χειρίζομαι και να βελτιώνω οποιαδήποτε κατάσταση σε κάθε τομέα της ζωής μου. Μπορώ να αναγνωρίζω τα αρνητικά σημεία στο περιβάλλον της εργασίας μου και να τα χειρίζομαι, έτσι ώστε η επιχείρησή μου να πλησιάζει όλο και περισσότερο την ιδανική επιχείρηση. Σπάνια περνά μια μέρα που να μην εφαρμόζω την τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για να κάνω τη ζωή μου καλύτερη με κάποιον τρόπο». – Σ.Ρ.

 

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Είστε απογοητευμένοι από τις αποτυχίες;

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, μένετε με την απορία για το ποιος είναι ο λόγος; Θα θέλατε ν’ ανακαλύψετε τον αληθινό λόγο που δεν πάνε τα πράγματα καλά; Είναι η επιτυχία ή η αποτυχία σας απλώς «θέμα τύχης»;

Πάρτε μια εφημερίδα και θα βρείτε διάφορες εξηγήσεις από στελέχη επιχειρήσεων και πολιτικούς ηγέτες ως προς το γιατί η αξία της μετοχής μιας εταιρείας έπεσε ή οι πολιτικές πρωτοβουλίες απέτυχαν. Αν ήξεραν όμως πραγματικά τις αιτίες, θα ήταν σε θέση να κάνουν αμέσως τα πράγματα καλύτερα.

Οι έρευνες μπορεί να γίνουν από τον καθένα για να εξετάσει και ν’ ανακαλύψει τις πραγματικές αιτίες της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Είναι ένα σύστημα βασισμένο στη λογική σκέψη, και όταν εφαρμόζεται μπορεί να διορθώσει και να βελτιώσει κάθε κατάσταση.

Με το δωρεάν μάθημα online «Διεξαγωγή Ερευνών» θα ανακαλύψετε:

  • Πώς να αναλύετε μια κατάσταση
  • Το ρόλο που παίζει η εξοικείωση στον οραματισμό μιας ιδανικής σκηνής
  • Πώς να βρείτε ένα σωστό «Γιατί» που θα ανοίξει το δρόμο για έναν αποτελεσματικό χειρισμό
Ξεκινήστε τώρα >>