Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ

Ενώ κάποτε η οικογένεια ήταν το σταθερό θεμέλιο πάνω στο οποίο όλα τα άλλα κτίζονταν, σήμερα τα απομεινάρια της είναι η πηγή πολλών από τα προβλήματα της κοινωνίας. Και παρόλο που οι γάμοι ξεπερνούν ακόμα σε αριθμό τα διαζύγια, η διαφορά αυτή μειώνεται γρήγορα. Ο γάμος βρίσκεται για τα καλά στο δρόμο του να γίνει ένας αποτυχημένος θεσμός.

Ο Λ. Ρον Χάµπαρντ έγραψε εκτενώς για τις διαπροσωπικές σχέσεις και πολλά από αυτά τα δεδομένα έχουν εφαρμογή σε αυτή την τόσο προσωπικού είδους σχέση. Σε αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι, θα ανακαλύψετε μεθόδους για να κάνετε ένα γάμο να επιτύχει, γιατί πολλοί γάμοι αποτυγχάνουν, πώς να ανακαλύψετε αν οι σύντοφοι ταιριάζουν, και πώς να σώσετε έναν αποτυχημένο γάμο.

Ενώ τα περιοδικά μας είναι γεμάτα από συμβουλές "δημοφιλών" ψυχολόγων, η τάση αυτή έχει αυξηθεί. Εδώ δίνονται οι πραγματικές λύσεις, πρακτικές λύσεις, που μπορούν να εφαρμοστούν για τη βελτίωση οποιασδήποτε προσωπικής σχέσης.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

4 με 5 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Ο Γάμος

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Το μάθημα για το Γάμο συντέλεσε στην αλληλοκατανόηση με το σύζυγό μου, μαθαίνοντάς μας να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, να είμαστε ειλικρινείς και να δείχνουμε εμπιστοσύνη, και να επικοινωνούμε όταν είμαστε ενοχλημένοι ώστε να μην καλλιεργούμε το θυμό μεταξύ μας.

»Ήμασταν στο χείλος του χωρισμού και σκεφτόμασταν ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποκαταστήσουμε τη ζημιά. Ένα από τα πράγματα που μας λείπουν στην αφρικανική παράδοση είναι η επικοινωνία, καθώς ο άντρας είναι πάντα επικεφαλής κι έχει πάντα δίκιο από κάθε άποψη. Στην κουλτούρα μας, οι άντρες κυριαρχούν, οι γυναίκες ντρέπονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό οδηγεί σε διαζύγια. Δεν έχουμε συμβούλους γάμου για την αποκατάσταση γάμων.

»Ευχαριστώ πολύ την Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Έχοντας διαβάσει αυτό το βιβλιαράκι, έχω φτάσει στο σημείο να καταλάβω ότι ο γάμος είναι το θεμέλιο της οικογένειας». – Τζ.Φ.


«Όταν αντιμετώπιζα προβλήματα στο γάμο μου, νόμιζα ότι ήμουν έτοιμη να χωρίσω μέχρι που ανακάλυψα στο διαδίκτυο τους Εθελοντές Λειτουργούς. Η ζωή μου ήταν πολύ δυστυχισμένη, και δεν είχα ποτέ ευτυχισμένες στιγμές με το σύζυγό μου.

»Κάνοντας το Μάθημα για το Γάμο ανακάλυψα ακόμα μια φορά τον εαυτό μου και ανασυγκρότησα τις δυνάμεις μου. Βρήκα ότι είμαι σε θέση να μιλώ με ανθρώπους που έχουν προβλήματα στο γάμο τους και να λειτουργώ ως σύμβουλος παρέχοντάς τους πληροφορίες (τα βιβλιαράκια). Τη στιγμή που άρχισα να μοιράζομαι τις πληροφορίες ανακάλυψα ότι θέλω να συνεχίσω να είμαι παντρεμένη, ότι δε θέλω να χωρίσω και συνειδητοποίησα ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν και οι άνθρωποι μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή αφού ξεπεράσουν τις φρικτές στιγμές τους, εάν τους παρασχεθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για την επίλυση των διαφορών τους.

»Το να είσαι παντρεμένος είναι τιμή και με την επικοινωνία θα έχετε τον καλύτερο γάμο που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε. Η ικανότητά μου στην επικοινωνία δεν ήταν καλή, αλλά ευχαριστώ τους Εθελοντές Λειτουργούς για τις ενθαρρυντικές ασκήσεις, τις οποίες αν εφαρμόσετε θα νιώσετε ότι ανακαλύπτετε τον εαυτό σας από την αρχή.

»Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο σε ένα γάμο, αρκεί να έχετε τις πληροφορίες των Εθελοντών Λειτουργών. Είμαι ένα καινούργιος και αλλαγμένος άνθρωπος και οι φίλοι μου που είχαν ίδια προβλήματα έχουν ξεκινήσει να εκτιμούν τους γάμους τους εξίσου». – Τζ.M.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Χρειάζεται να βελτιώσετε κάτι στο γάμο σας;

Εσείς και ο/η σύζυγός σας απομακρύνεστε; Έχουν εξασθενίσει οι όρκοι του γάμου σας; Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτός ή αυτή είναι η σωστή επιλογή για σας;

Το στρες και η υπερένταση που η ζωή δημιουργεί σε έναν γάμο μπορεί να υποβάλλουν σε δοκιμασία ακόμη και την πιο στοργική σχέση. Ωστόσο, είναι δυνατόν να σωθεί ένας γάμος, ακόμα και αν φαίνεται ότι έχει περάσει το σημείο που δεν έχει επιστροφή. Και όταν ένας γάμος μπορεί να έχει χάσει μόνο λίγη από τη λάμψη του, χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες και τις μεθόδους, μπορείτε να αποκαταστήσετε την αγάπη με την οποία ξεκίνησε.

Αυτά είναι τα εργαλεία για να να ξεκινήσετε ή να μετατρέψετε τον γάμο σας σε μια πραγματικά διαρκή σχέση που εκπληρώνει τις ελπίδες και τα όνειρα που είχατε, όταν δεσμευτήκατε αρχικά να ζήσετε μαζί τη ζωή σας.

Μάθετε:

  • Την ακριβή αιτία της αποξένωσης μεταξύ των συντρόφων σε ένα γάμο και πώς να επιδιορθώσετε την αναστάτωση.
  • Αν εσείς και ο σύντροφός σας ταιριάζετε
  • Το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο
Ξεκινήστε τώρα >>