Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι αν τα πράγματα ήταν καλύτερα οργανωμένα, οι άνθρωποι θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Όλοι είχαμε εμπειρίες με γραφειοκρατία, απρόσωπες δημόσιες υπηρεσίες ή απρόσεκτες εμπορικές επιχειρήσεις. Το πρόβλημα της κακής οργάνωσης είναι σοβαρό και οι περιττές δαπάνες, η αναποτελεσματικότητα και η χαμηλή παραγωγικότητα κοστίζουν τρισεκατομμύρια.

Σε ένα πιο ατομικό επίπεδο, η οργάνωση είναι ο παράγοντας κλειδί για την προσωπική επιτυχία και συχνά απουσιάζει. Η οργάνωση είναι αναγκαία και για μια ακμάζουσα οικογένεια. Η επίτευξη των στόχων μας, άσχετα από το πόσο μικροί ή μεγάλοι είναι, απαιτεί γνώση των αρχών της οργάνωσης. Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τον χρόνο σας, τις δραστηριότητές σας και τους πόρους σας πιο αποτελεσματικά και πιο παραγωγικά; Πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη διάσπαση της προσοχής; Και πώς μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τις δυνάμεις σας για να εκπληρώσετε τους σκοπούς σας;

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ αναγνώρισε ότι ο άνθρωπος είχε έλλειψη κατανόησης τόσο του πώς να οργανώνει τις δραστηριότητές του όσο και της αληθινής πνευματικής του φύσης. Και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της έρευνάς του ήταν αφιερωμένο στην αποσαφήνιση του θέματος της οργάνωσης, ένας στόχος που ολοκληρώθηκε πλήρως.

Αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι περιέχουν μόνο μερικές από τις πιο βασικές αρχές της οργανωτικής τεχνολογίας που ανέπτυξε, αλλά αυτές οι βασικές αρχές είναι από μόνες τους αρκετές για να ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητα κάθε προσπάθειας, είτε αυτή είναι ατομική είτε ομαδική. Το χάος και η σύγχυση, δεν είναι φυσικές συνθήκες της ζωής. Υπάρχουν, όταν οι φυσικοί νόμοι δεν είναι κατανοητοί και δεν ακολουθούνται. Εδώ είναι μερικοί από τους φυσικούς νόμους της οργάνωσης.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

4 με 6 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Τα Βασικά Στοιχεία της Οργάνωσης

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Έχω αποκτήσει μεγαλύτερη γνώση για το θέμα της οργάνωσης, η οποία ήταν πολύ περιορισμένη κατά το παρελθόν. Τώρα είμαι βέβαιος για το θέμα αυτό και κάθε φορά που ξεκινώ οποιαδήποτε δραστηριότητα, εγώ ο ίδιος χρησιμοποιώ τα είκοσι ένα τμήματα από το βιβλιαράκι, και φέρνω σωστά τη δουλειά εις πέρας.

»Το εφαρμόζω αυτό στην προσωπική και στην οικογενειακή μου ζωή καθώς και στον οργανισμό όπου εργάζομαι και επιτυγχάνω θετικά αποτελέσματα. Έχω κάνει αλλαγές στο οργανωτικό διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μου, και όλοι εκτίμησαν την πρωτοβουλία.

»Αφού προσδιορίσαμε τα καθήκοντα και τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν από όλα τα πόστα των τμημάτων και των υπαλλήλων τους, η παρακολούθηση των εργασιών έχει γίνει πιο συγκεκριμένη και αποτελεσματική.

»Ελπίζω να βελτιωθώ στην εφαρμογή αυτής της γνώσης σε κάθε πτυχή της ζωής μου, αλλά και να την διδάξω σε άλλους. Ευχαριστώ για την ωραία συνεργασία και την υποστήριξή σας». – E.M.


«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθω πώς μπορώ να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής μου, με την εφαρμογή αυτών των μεθόδων από τα Βασικά Στοιχεία της Οργάνωσης.

»Ήταν ένα υπέροχο μάθημα, που μου έμαθε πώς να οργανωθώ καλύτερα ώστε να είμαι σε θέση να παράγω, και συνειδητοποίησα πόση άγνοια είχα σχετικά με την οργάνωση σε όλες τις πτυχές της ζωής μου.

»Η ανακάλυψη όλων αυτών ήταν μια μεγάλη εμπειρία γιατί με αυτή την γνώση μπορώ να βοηθήσω τους άλλους να μάθουν για αυτό το μάθημα, και έτσι να βοηθηθούν ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους ως άνθρωποι και ως ηγέτες. Αλλά πρώτα, πρέπει κανείς να οργανώσει τον εαυτό του ώστε να αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

»Ο κόσμος μου έχει αλλάξει 180 μοίρες με αυτό το μάθημα, είναι μια διαδικασία οργάνωσης για όλες τις πτυχές της ζωής μου. Σας ευχαριστώ για αυτό το μάθημα, γιατί αρχίζω να ζω τη ζωή από μια νέα οπτική γωνία». – Χ.Π.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Υπερβολικός φόρτος εργασίας;

Η αποδιοργάνωση στη ζωή σας, δεν σας αφήνει να δείξετε το καλύτερό σας εαυτό;

Η οργάνωση είναι ένα θέμα που μπορεί να εφαρμοστεί στη μικρότερη δραστηριότητα ή στη μεγαλύτερη. Προσπαθήστε να μαγειρέψετε ένα γεύμα χωρίς να έχετε μια συνταγή, όλα τα συστατικά ή ένα μέρος για να το προετοιμάσετε. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν την οργάνωση. Και ενώ οι ανάγκες, τα υλικά και το πεδίο εφαρμογής θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό στο στήσιμο ενός εργοστασίου για την κατασκευή αυτοκινήτων.

Όποια και αν είναι η δραστηριότητα, χωρίς σωστή οργάνωση, η επιτυχία μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Οι νόμοι που διέπουν το θέμα της οργάνωσης απομονώνονται εδώ. Αυτό το μάθημα παρέχει τις πληροφορίες τις οποίες ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει για να έχει επιτυχία στη ζωή του ή ακόμη για να δημιουργήσει μιας ακμάζουσα και επεκτεινόμενη επιχειρήση.

Στο δωρεάν μάθημα στο διαδίκτυο, Βασικά Στοιχεία της Οργάνωσης, μάθετε:

  • Τι πραγματικά είναι η οργάνωση
  • Πώς να αναθέτετε εργασίες για μέγιστη παραγωγή
  • Πώς να οργανώνετε ώστε να αποκτήσετε ένα προϊόν
Ξεκινήστε τώρα >>