Επισκόπησητου Μαθήματος
Η Τεχνολογία Μελέτης

Σκέψου αυτό για μια στιγμή: σε όλα τα σχολικά σου χρόνια σε έμαθε ποτέ κανείς πώς να μελετάς κάτι;

Σήμερα, οι άνθρωποι αποφοιτούν από το σχολείο με την ικανότητα γραφής τόσο ελλιπή, που δεν μπορούν να κρατήσουν τη δουλειά τους ή να αντιμετωπίσουν τη δουλειά. Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι ότι είναι δύσκολο να μάθει κανείς τα θέματα. Αυτό που δε διδάσκεται κάποιος είναι το πώς να τα μάθει. Είναι το συστατικό που λείπει σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης.

Ο Λ. Ρον Χάµπαρντ συμπλήρωσε αυτό το μεγάλο κενό παρέχοντας την πρώτη και μοναδική τεχνολογία για το πώς να μελετά κανείς. Ανακάλυψε τους νόμους στους οποίους βασίζεται η μάθηση και ανέπτυξε εφαρμόσιμες μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν απ’ οποιονδήποτε. Αποκάλεσε αυτό το μάθημα «Τεχνολογία Μελέτης».

Αυτή η τεχνολογία παρέχει την κατανόηση των βασικών συστατικών της μάθησης και παρέχει εξαιρετικά ακριβείς τρόπους για να ξεπεράσει κανείς όλες τις παγίδες που μπορεί να συναντήσει κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Η Τεχνολογία Μελέτης δεν είναι ταχύρρυθμη ανάγνωση ούτε κόλπα απομνημόνευσης. Έχει αποδειχθεί ότι αυτά δεν μπορούν να αυξήσουν την ικανότητα του ατόμου να κατανοήσει αυτό που μελέτησε ή να αυξήσουν την ικανότητα ανάγνωσης και γραφής. Η Τεχνολογία Μελέτης μάς επιτρέπει να κατανοήσουμε ένα θέμα που μελετήσαμε, ώστε στη συνέχεια να μπορούμε να το εφαρμόσουμε.

Εδώ περιέχεται μόνο ένα μικρό μέρος του συνόλου της Τεχνολογίας Μελέτης, η οποία αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Παρ' όλα αυτά, αυτή η σύντομη επισκόπηση περιέχει βασικά στοιχεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μελετήσετε πιο αποτελεσματικά. Με την τεχνολογία αυτή, μπορείτε εσείς και οποιοσδήποτε άλλος να μάθετε οποιοδήποτε αντικείμενο μελέτης.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

6 με 7 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Η Τεχνολογία Μελέτης

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Πριν να κάνω το μάθημα Η Τεχνολογία Μελέτης, είχα δυσκολία να μαθαίνω καινούργια πράγματα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, έμαθα τι ήταν αυτό που με σταμάταγε από το να είμαι σε θέση να μαθαίνω. Αυτά τα εμπόδια στη μελέτη: η Απουσία Μάζας, η Υπερβολικά Απότομη Βαθμίδωση, και η Παρανοημένη Λέξη είναι πολύ εύκολο να παραβλεφθούν.

»Αλλά εάν είναι εύκολο να παραβλεφθούν, είναι εξίσου εξαιρετικά αποτελεσματικά για την επίλυση του μυστηρίου τού γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω κάποια από αυτά που μελετούσα πιο πριν. Αφού έμαθα για αυτά τα εμπόδια και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, μόνο τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι μάθαινα. Αλλά ακόμα περισσότερο, όταν άρχισα να χρησιμοποιώ αυτές τις μεθόδους για τα καλά στη πράξη, η αδυναμία μου να μάθω κάτι καινούργιο εξαφανίστηκε εντελώς.

»Δεν νομίζω ότι υπάρχει τώρα κάτι που δεν μπορώ να το μάθω. Αυτό το πράγμα θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία παντού. Θα μπορούσε κάλλιστα να λύσει όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης!». – Δ.T.


«Το θέμα των εμποδίων στη μελέτη με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Μου όξυνε το μυαλό και μου έδωσε περισσότερη επιθυμία να μελετάω. Και με βοήθησε να ξεκαθαρίσω όλα τα εμπόδια που με εμπόδιζαν από το να συνεχίσω με τις σπουδές μου.

»Η παρανοημένη λέξη: Αυτό το θέμα ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα. Τώρα ξέρω πώς να χειριστώ τις δύσκολες λέξεις, πώς να τις ξεκαθαρίσω και να συνεχίσω με τις σπουδές μου. Μέσω αυτού, θα βοηθήσω πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται στην κατάσταση του να νοιώθουν ότι θέλουν να εγκαταλείψουν ένα γνωστικό αντικείμενο ή μάθημα.

»Βασικό ξεκαθάρισμα λέξεων: Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία για μένα, γιατί όταν το διάβασα αυτό, πήρα πολύ κουράγιο. Πολλοί άνθρωποι που ζορίζονται στη μελέτη χασμουριούνται ή κοιμούνται όταν διαβάζουν. Με τη βοήθεια αυτού του τμήματος του μαθήματος, ήμουν σε θέση να ξεπεράσω αυτή τη κατάσταση και θα βοηθήσω πολλούς ανθρώπους στο μέλλον τους.

»Συνολικά, αυτό ήταν ένα υπέροχο μάθημα που είναι σημαντικό για πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τους σπουδαστές ή εκείνους που μαθαίνουν». – Κ.Σ.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Πρόβλημα με το σχολείο;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί δυσκολεύεστε να μάθετε καινούργια πράγματα στη δουλειά σας; Έχετε ένα ράφι γεμάτο με βιβλία που ποτέ δε τελειώσατε;

Πάρα πολλοί είναι οι μαθητές που αποφοίτησαν από το σχολείο και το κολέγιο και δυσκολεύονται να εφαρμόσουν όσα έχουν μάθει στο σχολείο. Δεν είναι ότι είναι ηλίθιοι ή ότι οι καθηγητές τους δε γνωρίζουν πώς να διδάσκουν.

Περισσότερο από πιθανό είναι αυτό να προέρχεται από το μόνο πράγμα που λείπει από τις περισσότερες εκπαιδεύσεις – το να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν κατά κύριο λόγο. Όλοι πήγαμε στο σχολείο, όμως δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι κανείς δεν μας δίδαξε πώς να μελετήσουμε;

Αυτή η πληροφορία μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε να βελτιώσει την ικανότητά του στη μάθηση. Θα μάθετε τα εμπόδια που βρίσκονται ανάμεσα σε εσάς και την εκπαίδευσή σας. Και θα μάθετε πώς να τα ξεπερνάτε.

Η τεχνολογία αυτή θα σας επιτρέψει να ασχοληθείτε με οποιοδήποτε θέμα, με επιδεξιότητα και εμπιστοσύνη.

Στο δωρεάν online μάθημα, Η Τεχνολογία Μελέτης, θα μάθετε:

  • Την πρώτη προϋπόθεση για την επιτυχή μάθηση
  • Το πιο σημαντικό εμπόδιο για τη μάθηση και πώς να το χειριστείτε
  • Πώς να μελετήσετε ένα θέμα έτσι ώστε να είστε σε θέση να εφαρμόσετε αυτό που μαθαίνετε
Ξεκινήστε τώρα >>