Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ

Πώς μπορεί κάποιος να καταφέρει διάφορα πράγματα; Πώς μπορεί κάποιος να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα ή να ολοκληρώσει ένα σχέδιο; Πολλοί από εμάς φαίνεται να έχουμε απραγματοποίητους στόχους ή ανολοκλήρωτα σχέδια και πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε καθήκοντα που μοιάζουν ανυπέρβλητα ή αδύνατο να επιτευχθούν. Αυτό ισχύει όχι μόνο για ατόμα, αλλά και για επιχειρήσεις ακόμη και χώρες. Η ιστορία είναι γεμάτη με αποτυχημένα σχέδια.

Εξετάζοντας το θέμα της οργάνωσης, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε ένα τεράστιο σώμα τεχνολογίας για να εξασφαλιστεί η επιτυχία οποιασδήποτε ομάδας. Με αυτό τον τρόπο, έδωσε επίσης μια λύση για τον πιο συνηθισμένο λόγο αποτυχίας: την αδυναμία να εκτελεστούν τα σχέδια.

Σε αυτό το βιβλίο και στο αντίστοιχο μάθημα, θα ανακαλύψετε πώς να επιτύχετε κυριολεκτικά κάθε στόχο, μικρό ή μεγάλο. Τα σχέδια μπορούν να υλοποιηθούν, αλλά ορισμένα ζωτικής σημασίας βήματα, πρέπει να γίνουν, το ένα μετά το άλλο. Θα μάθετε ποια είναι αυτά τα βήματα και πώς να τα εφαρμόσετε σε οτιδήποτε – μια προσωπική φιλοδοξία, μια οικογένεια, μια ομάδα, μια επιχείρηση και πολλά άλλα. Θα μάθετε ότι τα όνειρά σας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

5 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Στόχοι και Ιδανικά

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Ως ένα φιλόδοξο και δημιουργικό άτομο έχω συχνά ιδέες για τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να βελτιώσω τη ζωή μου ή τη ζωή των ανθρώπων γύρω μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Ωστόσο, συχνά αυτές οι ιδέες έρχονται και παρέρχονται, χωρίς ποτέ να υλοποιηθούν. Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις στη ζωή και μέχρι τώρα μου ήταν εύκολο να αναβάλω ή να παρατάω σχέδια, επειδή άφηνα τα εμπόδια να μπαίνουν στη μέση.

»Το Στόχοι και Ιδανικά μου έχει διδάξει τη σημασία της ύπαρξης ενός σχεδίου μάχης και μιας συνολικής στρατηγικής, έτσι ώστε όταν προκύπτουν προβλήματα κάποιος μπορεί είτε να τα αντιμετωπίσει και να συνεχίσει εξακολουθητικά προς την κατεύθυνση του τελικού στόχου του, ή να προσαρμοστεί και να αξιολογήσει εκ νέου, έτσι ώστε το πρόβλημα να γίνει μικρό σε σχέση με τον τελικό στόχο.

»Η τεχνολογία στην πραγματικότητα, μου έδωσε μια εντελώς διαφορετική άποψη για τον σχεδιασμό και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είχα μια πολύ ιδεαλιστική και εξωπραγματική άποψη για το πώς να έχω επιτυχία. Θεωρούσα ότι μια μέρα απλώς θα δούλευε κι ότι αυτό ήταν όλο. Τώρα, ενώ καταλαβαίνω ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα για την επιτυχία είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η τεχνολογία μου έδωσε ένα σύστημα υποστήριξης στο οποίο μπορώ να βασίζομαι διαρκώς.

»Όπως και με το μάθημα Τεχνολογία Μελέτης, έχω ήδη την απόδειξη του πόσο καταπληκτική είναι αυτή η τεχνολογία. Ο στόχος που εγώ ο ίδιος έθεσα σε μια από τις πρακτικές ασκήσεις ήταν κάτι που σκεφτόμουν για μήνες να πραγματοποιήσω, αλλά ακόμη δεν είχα κάνει καμία προσπάθεια για να το ξεκινήσω και να κάνω κάτι για αυτό. Τώρα, όχι μόνο έχω μια στρατηγική για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, αλλά πολύ λεπτομερείς στόχους που μπορώ να χρησιμοποιήσω ώστε να πραγματοποιήσω την ιδέα μου. Τώρα ατενίζω το μέλλον περιμένοντας τις προκλήσεις να προκύψουν με τη γνώση ότι δεν θα είναι αρνητικές εξελίξεις, αλλά ευκαιρίες να χρησιμοποιήσω καλή στρατηγική και προγραμματισμό, προκειμένου να φτάσω στην επιτυχία!». –Γ.Σ.


«Έχω ολοκληρώσει το Μάθημα Στόχοι και Ιδανικά μέσω της ιστοσελίδας των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας. Μετά την ανάγνωση του βιβλίου στο Ίντερνετ και την ολοκλήρωση των ασκήσεων, εφαρμόζω τα εργαλεία στην επιχείρησή μου.

»Μέσα σε μερικές εβδομάδες, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία, έχω αυξήσει τον αριθμό των ραντεβού από περίπου 1 με 2 την εβδομάδα σε 6 με 8 την εβδομάδα, και έχω δύο νέους πελάτες με τους οποίους δουλεύω. Το μάθημα είναι χρήσιμο γιατί οι ασκήσεις σου διδάσκουν πώς να εφαρμόσεις τα εργαλεία. Είναι κάτι περισσότερο από απλή θεωρία. Η εφαρμογή των εργαλείων θα σε βοηθήσει εξαιρετικά να επικεντρωθείς στους στόχους σου. Όλες οι δραστηριότητες που δε βοηθούν το στόχο έχουν εξαλειφθεί, και χρησιμοποιούνται μόνο δραστηριότητες υψηλού επιπέδου, που οδηγούν στην επίτευξη των στόχων.

»Απόλαυσα πραγματικά αυτό το μάθημα και έχω πάντα μαζί μου το βιβλίο Στόχοι και Ιδανικά, έτσι ώστε να εφαρμόζω τα εργαλεία σε καθημερινή βάση. Είμαι βέβαιος ότι η επιχείρησή μου θα πετύχει. Βλέπω τα σημάδια από τώρα». –M.H.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Έχετε εγκαταλείψει τα όνειρά σας;

Κάνετε μεγάλα σχέδια, αλλά μετά σας φαίνεται αδύνατο να τα ακολουθήσετε; Ποιο είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων σας; Ξέρετε τι θέλετε, αλλά δεν ξέρετε πώς να το πετύχετε;

Δεν είναι δύσκολο να διαμορφώσετε ένα στόχο. Οι περισσότεροι από μας δεν έχουν έλλειψη από ελπίδες και φιλοδοξίες, κι αυτά είναι όντως η ουσία της ζωής. Ωστόσο, την ίδια στιγμή πολλοί άνθρωποι κάνουν περίτεχνα και εντυπωσιακά σχέδια για να επιτύχουν τους στόχους τους, τα οποία για κάποιο λόγο ποτέ δεν πετυχαίνουν. Μερικοί δε φτάνουν καν στο σημείο να καταρτίσουν ένα σχέδιο, ενώ άλλοι αποδίδουν την αποτυχία ή την επιτυχία στην τύχη.

Η υλοποίηση των στόχων, είτε για ένα άτομο είτε για έναν οργανισμό, είναι το θέμα του μαθήματος Στόχοι και Ιδανικά. Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό πρόγραμμα για να «παρακινήσει» τους ανθρώπους. Περιέχει τα πρακτικά εργαλεία για να επιτύχει οποιοσδήποτε τους στόχους που έχει θέσει.

Με το δωρεάν μάθημα στο διαδίκτυο «Στόχοι και Ιδανικά», ανακαλύψτε:

  • Πώς να επιτύχετε την υλοποίηση του σχεδιασμού
  • Την κλίμακα που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να οργανώσει κάθε δραστηριότητα
  • Τη σπουδαιότητα του να έχει κανείς μια στρατηγική
Ξεκινήστε τώρα >>