Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΌΠΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κατακόρυφη πτώση της παραγωγικότητας, μαζικές απολύσεις, δηλητηριασμένες σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, ανικανότητα των εκτελεστικών και ανέντιμες επαγγελματικές συμφωνίες μαστίζουν το χώρο της εργασίας. Είναι μικρή έκπληξη το γεγονός ότι η πράξη της εργασίας αποτελεί πηγή στρες και άγχους για εκατομμύρια ανθρώπους.

Πώς να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα στην εργασία και την παραγωγικότητα, πώς να χειριστείτε την αναστάτωση και την σύγχυση στον χώρο εργασίας και πώς να ξεπεράσετε την εξάντληση, όλα αυτά είναι ζητήματα που αποτελούν πηγή ανησυχίας τόσο για τον εργάτη όσο και για το διαχειριστή. Η επίλυσή τους θα επέφερε όχι μόνο μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλίο περιέχει ένα μέρος από το ευρύ φάσμα των αρχών και των τεχνικών που ανέπτυξε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ για εφαρμογή στο χώρο εργασίας. Η εργασία όχι μόνο μπορεί να δίνει ανταμοιβή και ικανοποίηση, αλλά ως η κυριότερη δραστηριότητα του μεγαλύτερου μέρους της ζωής μας, θα 'πρεπε να το κάνει αυτό. Η αξιοποίηση αυτών των πληροφοριών θα σας βοηθήσει να πετύχετε ακριβώς αυτό.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

5 με 6 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Εργαλεία για το Χώρο Εργασίας

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Το μάθημα ήταν πολύ ευεργετικό για μένα, και έχει ενισχύσει θετικά την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά μου στο γραφείο. Η εφαρμογή των διαφόρων εργαλείων έχει βελτιώσει ιδιαίτερα την επικοινωνία με τους συναδέλφους μου. Έχει επίσης δημιουργήσει μια αίσθηση στοργής με τα εργαλεία στο εργασιακό μας περιβάλλον, καθώς επίσης και τον τρόπο εφαρμογής του καλού ελέγχου και του χειρισμού της εξάντλησης (όχι μόνο για μένα αλλά και τους φίλους μου επίσης).

»Είμαι ευτυχισμένος επειδή, από αυτά που έχω μάθει, οι συνάδελφοι στο γραφείο κι εγώ έχουμε οφέλη κι επιτυχίες». – Μ.Μ.


«Το Μάθημα Εργαλεία για το Χώρο Εργασίας ήταν μια φοβερή εμπειρία. Ήταν σίγουρα κάτι το πολύ δυνατό. Με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι μπορούσα να εξαλείψω τη σύγχυση πολύ εύκολα, να εξοικειωθώ καλύτερα και να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε αντικείμενο ή μηχάνημα μπορεί χρειαστώ, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία Πλησίασε και Απομακρύνσου και να βοηθήσω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Επίσης, έμαθα για την εξάντληση που προκύπτει στο χώρο εργασίας, και πώς να την ξεπερνώ. Στο μάθημα εξηγούνται πολύ πρακτικές και απλές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα. Εκτιμώ βαθύτατα την απλότητα και πιστεύω ότι το μάθημα μου την προσέφερε, αλλά με έναν ισχυρό και αποτελεσματικό τρόπο.

»Το αγαπημένο μου τμήμα του μαθήματος ήταν το "Κάνε έναν Περίπατο"». Το να περπατήσεις απλώς και να κοιτάζεις τριγύρω, είναι μεγάλη βοήθεια, αν είσαι αγχωμένος, ή νιώθεις εξάντληση. Επίσης, η ιδέα του να περπατάς και να κοιτάς άλλους ανθρώπους κατά τον περίπατό σου, ήταν επίσης υπέροχη. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ανακουφιστείς εάν έχεις συνεργαστεί με δύσκολους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

»Αισθάνομαι ότι τώρα μπορώ να εξοικειωθώ και να χρησιμοποιήσω καλύτερα οτιδήποτε με το οποίο δουλεύω, είτε πρόκειται για εργαλείο ή άτομο ή οτιδήποτε άλλο στο περιβάλλον, ερχόμενος απλά όλο και πιο πολύ σε επαφή με αυτό».– Ε.Δ.


«Έμαθα πάρα πολλά από αυτό το μάθημα ξεκινώντας από την αρχή του Σταθερού Δεδομένου. Την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές από τότε, και με βοηθά να διατηρήσω τον έλεγχο των καταστάσεων στη δουλειά και στο σπίτι. Βρήκα μια νέα θέση εργασίας ενώ μελετούσα ακόμα αυτό το μάθημα κι έτσι το όλο πράγμα ταίριαξε απόλυτα.

»Χρησιμοποίησα στον εαυτό μου τη διαδικασία Πλησίασε και Απομακρύνσου όταν πρωτοξεκίνησα στη δουλειά και με βοήθησε πολύ να έρθω σε επαφή με το περιβάλλον μου στο νέο χώρο εργασίας. Και όποτε το επιτρέπει ο καιρός κάνω και μια βόλτα στα διαλείμματά μου.

»Βρίσκω καινούργιους τρόπους για να δημιουργώ τη δουλειά μου καθημερινά, και να τη διατηρώ ευχάριστη και αποδοτική. Και όλα αυτά χάρη στα εργαλεία που έμαθα και χρησιμοποίησα μελετώντας αυτό το μάθημα». – Ρ.Σ.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Υπερκόπωση και εξάντληση;

Η εργασία καταλαμβάνει περισσότερο από το 70% της ζωής μας. Καθορίζει την ικανότητά μας για υποστήριξη όσων εξαρτώνται από εμάς αλλά και του εαυτού μας, εδραιώνει την ποιότητα στη ζωή μας και, σε μεγάλο βαθμό, ευθύνεται για την ευτυχία μας.

Λόγω του σπουδαίου ρόλου που παίζει η εργασία στη ζωή μας, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι νόμοι που διέπουν τη ζωή διέπουν επίσης και την εργασία. Υπάρχουν θεμελιώδεις νόμοι και μια σειρά αρχών και τεχνικών που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει για να έχει επιτυχία στην εργασία. Εδώ θα βρείτε πώς να διατηρεί κανείς τη δουλειά του, τα μέσα για την αύξηση της παραγωγικότητας και τον τρόπο να επικεντρώνεται περισσότερο στη δουλειά του και να την κάνει πιο αποδοτική.

Κάνοντας το δωρεάν μάθημα στο διαδίκτυο, Εργαλεία για το Χώρο Εργασίας, θα ανακαλύψετε:

  • Πώς να διαλύσετε τη σύγχυση στο χώρο εργασίας
  • Μια απλή διαδικασία για να ξεπεράσετε την εξάντληση μετά τη δουλειά σας
  • Πώς να αυξήσετε την ικανότητά σας ώστε να χειριστείτε κάθε πλευρά της δουλειάς σας
Ξεκινήστε τώρα >>