Επισκόπησητου Μαθήματος
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ

Τα ράφια με βιβλία αυτοβελτίωσης στα βιβλιοπωλεία και οι ομιλητές αυτοβοήθειας στο ραδιόφωνο, προσφέρουν αναρίθμητες λύσεις στα προβλήματα κατανόησης της ζωής. Ωστόσο, οι δυσκολίες του ανθρώπου δε τελειώνουν ποτέ.

Σε αυτό το μάθημα και στο αντίστοιχο βιβλιαράκι, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ διεισδύει βαθύτερα από όλες αυτές τις «λύσεις» και παρέχει την πραγματική γνώση των παραγόντων που συνιστούν την κατανόηση.

Τι μπορείτε να κάνετε με αυτή τη γνώση; Γνωρίζοντας τι είναι πραγματικά η κατανόηση, έχετε τα πραγματικά εργαλεία για να χειριστείτε την ίδια τη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τα εργαλεία για να αυξήσετε την κατανόησή σας σχεδόν για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που γνωρίζετε και με τους οποίους έρχεστε σε επαφή.

Αυτή η γνώση θα σας επιτρέψει να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους που βιώνουν την στεναχώρια που προκαλείται από παρεξηγήσεις, διαφορά απόψεων, διαλυμένες σχέσεις και άλλα δεινά, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν τη ζωή σε μια αλυσίδα από διαδοχικές δυσκολίες. Θα μάθετε τα συστατικά της κατανόησης, και το πώς αυτά συσχετίζονται και κάνουν την κατανόηση εφικτή. Με τις δεξιότητες που μπορεί να αποκτήσει κάποιος από τη μελέτη των θεμελιωδών αρχών που περιλαμβάνονται εδώ, μπορεί να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να αποκαταστήσουν την κατανόηση με τους συνανθρώπους τους και τον κόσμο γύρω τους.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόνο ένα τμήμα της πλήρους τεχνολογίας που ανέπτυξε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ για το θέμα αυτό, είναι αρκετό για να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζετε τη ζωή. Και η χρήση του θα σας βοηθήσει να ακμάσετε σε οποιονδήποτε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Εάν η έλλειψη κατανόησης είναι πραγματικά μια πηγή προβλημάτων για τον άνθρωπο, φανταστείτε τις δυνατότητές του χωρίς αυτό το εμπόδιο. Εκατομμύρια άνθρωποι που εφαρμόζουν αυτή τη γνώση φτάνουν σε επίπεδα που κάποτε είχαν μόνο ονειρευτεί και βοηθούν με επιτυχία τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ξεκινήστε τώρα >>
Λεπτομέρειες του Μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, με ταξινομημένες στη σειρά τις αναθέσεις για διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή βεβαίως όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο των Εθελοντών Λειτουργών.

Διάρκεια του μαθήματος

4 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενη. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Τα Συστατικά της Κατανόησης

ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Βαθμολόγηση

Κάθε ανάθεση που θα επιστρέφετε, θα ελέγχεται από τον επόπτη του μαθήματος. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις αναθέσεις σας χρειάζεται διόρθωση, ο επόπτης σας θα σας τη στείλει πίσω, με οδηγίες για το τι να επανεξετάσετε και να διορθώσετε.

Ολοκλήρωση του Μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση του θα λάβετε έντυπη πιστοποίηση με το ταχυδρομείο.

Βοήθεια

Οι υπηρεσίες των μαθημάτων μας στο διαδίκτυο είναι πάντα στη διάθεσή σας. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε βοήθεια με τις αναθέσεις των μαθημάτων σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επόπτη του μαθήματός σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κουμπί Βοήθεια στο πρόγραμμα μαθημάτων σας.Κουμπί στο πρόγραμμα μαθημάτων σας στο διαδίκτυο.Ξεκινήστε τώρα >>
Επιτυχίες

«Είμαι υπερήφανος που ολοκλήρωσα το μάθημα "Τα Συστατικά της Κατανόησης" που δίνεται από τους Εθελοντές Λειτουργούς. Αυτό το μάθημα ήταν πολύ χρήσιμο για μένα στην καθημερινή μου ζωή. Μαθαίνοντας τις αρχές της στοργής, της πραγματικότητας και της επικοινωνίας, μπορώ τώρα να επικοινωνήσω με τον καθένα εύκολα. Κάνω μια δουλειά στην οποία η καλή επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας, κι όμως έχω συνειδητοποιήσει ότι η βελτίωση της επικοινωνίας βοηθά κάθε κομμάτι της ζωής μου. Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο ο καθένας είναι γνώστης της επικοινωνίας. Δε θα υπήρχε καλύτερος κόσμος απ’ αυτόν!

»Πριν κάνω αυτό το μάθημα, είχα πολλές δυσκολίες στη δουλειά. Η εταιρεία για την οποία δουλεύω πραγματοποίησε μερικές αλλαγές που δε θα είχαν καλή επίπτωση στους τακτικούς μας πελάτες. Όντας διευθυντής σ’ αυτό το μέρος, επωμιζόμουν το κύριο βάρος της δυσαρέσκειάς τους. Το άγχος αυτών των συναλλαγών με τους ανθρώπους με εξουθένωνε σε σημείο να μην πιστεύω ότι μπορούσα να συνεχίσω την τρέχουσα δουλειά μου. Τηλεφώνησα στον αριθμό χωρίς χρέωση των Εθελοντών Λειτουργών για υποστήριξη, και με κατεύθηναν συγκεκριμένα σ’ αυτό το μάθημα.

»Αφότου έκανα αυτό το μάθημα, παρατήρησα ότι συχνά μπορώ να αποτρέψω παρεξηγήσεις και συγκρούσεις. Υπήρξαν πραγματικά φορές που ήμουν αντιμέτωπος μ’ ένα θυμωμένο άτομο και στο τέλος της συνομιλίας μας το άτομο μου εξέφρασε τις ευχαριστίες του! Είναι αυτό που ονομάζω νίκη!

»Συνολικά, μετά απ’ αυτό το μάθημα, η συνεργασία μου με άλλους ανθρώπους έχει γίνει πολύ πιο ευχάριστη και το επιπλέον θετικό στοιχείο είναι ότι νιώθω μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη δουλειά μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και συστήνω αυτό το μάθημα σε όλους!». – Α.Σ.


«Το μάθημα μου επέτρεψε να αισθάνομαι πλήρης σε κάθε τομέα της ζωής μου. Η στοργή, η πραγματικότητα και η επικοινωνία [ARC] σχηματίζουν ένα τρίγωνο που με τη χρήση του, οι εμπειρίες μου με ανθρώπους, μέρη και πράγματα άλλαξαν ριζικά.

»Όταν παρατηρώ το περιβάλλον γύρω μου δεν κρίνω τα πράγματα κι έτσι η στοργή μου αυξήθηκε. Βλέπω τα πράγματα από την πλευρά του πώς είναι και όχι του πώς δεν είναι. Βλέπω τους ανθρώπους από την πλευρά του ποιοι είναι και όχι από την πλευρά του ποιοι δεν είναι. Ως εκ τούτου, η απόλαυση του κόσμου δεν είναι τίποτα άλλο από ευτυχία!

»Όταν είμαι ή δεν είμαι σε επικοινωνία, ξέρω ότι η στοργή ή/και η πραγματικότητά μου δεν είναι σύμφωνη με των άλλων ανθρώπων και το μόνο που κάνουμε είναι να εγκαθιδρύσουμε εκ νέου το τρίγωνο του ARC για να υπάρξει περισσότερη κατανόηση!

»Μια απ’ τις σημαντικές ανακαλύψεις που έκανα ήταν ότι είμαι πιο υπεύθυνος και ότι έχω μεγαλύτερη επίγνωση όταν είμαι σε θέση αιτίας απέναντι στη δική μου ζωή. Η ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου είναι τι συμβαίνει μ’ εμένα; Υπάρχει η οικογένειά μου, η καριέρα μου, η υγεία μου, η ερωτική μου σχέση. Κι εκείνοι οι τομείς της ζωής μου με τους οποίους ασχολούμαι προκειμένου να αυξήσω όλο και περισσότερο την κατανόηση χρησιμοποιώντας το τρίγωνο ARC. Σας ευχαριστώ». –Ντ.Ντ.Σ.

Ξεκινήστε τώρα >>
Γιατί να Κάνω Αυτό το Μάθημα;

Έχεις Πρόβλημα με τις Σχέσεις σου;

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που απλά δεν σας αρέσουν ή δεν τα καταφέρνετε μαζί τους;

Στην πραγματικότητα, είναι η έλλειψη κατανόησης που είναι κοινή αιτία για όλες τις αναστατώσεις και διαμάχες. Γι’αυτό λοιπόν, εδώ είναι τα τρία στοιχεία που συνθέτουν την κατανόηση – αρχές που ισχύουν σε κάθε πλευρά της ζωής, από τη διόρθωση τεταμένων σχέσεων και την επανένωση διαλυμένων οικογενειών μέχρι την αύξηση της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας και την επίτευξη των στόχων ενός οργανισμού.

Μάθετε:


  • Τα συστατικά της κατανόησης και πώς να τα χρησιμοποιήσετε για την βελτίωση οποιασδήποτε σχέσης
  • Τις βασικές αρχές της επικοινωνίας και τον τρόπο εφαρμογής τους για να επικοινωνείτε με τον καθένα
  • Πώς να αποκατασταθεί η στοργή με ένα άλλο άτομο
Ξεκινήστε τώρα >>