«Η βοήθεια και η φιλία είναι ο σκοπός της αντιμετώπισης καταστροφών» λένε οι εθελοντές της Scientology

ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΙΝΤ ΤΣΑΡΛΣ, ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ
26 Σεπτεμβρίου 2021

Καθώς τα μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology για τον Τυφώνα Άιντα ολοκλήρωσαν δύο εβδομάδες υπηρεσίας στη Λουιζιάνα και επέστρεψαν στις οικογένειες και στις δουλειές τους, αυτό που θα τους μείνει στη μνήμη για πολύ καιρό είναι η ζεστασιά, η φιλικότητα και το θάρρος των ανθρώπων της Λουιζιάνα.

Σχεδόν έναν μήνα αφότου ο τυφώνας Άιντα έπληξε τη Λουιζιάνα, η Ενορία Σαιντ Τσαρλς επιστρέφει επιτέλους σταδιακά σε «κανονικούς ρυθμούς». Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά και το ρεύμα έχει αποκατασταθεί σε πάνω από το 90% των σπιτιών. Γνωρίζοντας ότι έκαναν τη διαφορά, μια ομάδα Εθελοντών Λειτουργών της Scientology που έφτασαν στην περιοχή πριν από δύο εβδομάδες, επέστρεψαν.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology στην Ενορία Σαιντ Τσαρλς της Λουιζιάνα, πριόνισαν και μετακίνησαν ένα τεράστιο δέντρο που έπεσε στην ιδιοκτησία μιας οικογένειας και το έβαλαν σε ένα μέρος όπου θα ήταν εφικτό να ρυμουλκηθεί.

Παρά τις πολλές ώρες δουλειάς, τη σκληρή εργασία και τις δύσκολες συνθήκες, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology αναπολούν το διάστημα που πέρασαν στην περιοχή με τρυφερές αναμνήσεις των ζεστών και γενναιόδωρων ανθρώπων που γνώρισαν και βοήθησαν.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ομάδα καθάρισε σπίτια που είχαν υποστεί ζημιές από πλημμύρες για να αποτρέψει τις περαιτέρω ζημιές και να καταστήσει δυνατή την ανοικοδόμηση και την ανακαίνιση. Έκοψαν και απομάκρυναν πεσμένα δέντρα. Τράβηξαν σπασμένα κλαδιά από δέντρα για να μην πέσουν πάνω σε ανυποψίαστους περαστικούς.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology βοήθησαν τις οικογένειες στην Ενορία Σαιντ Τσαρλς να διασώσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους μετά τον τυφώνα Άιντα.

Όποτε ήταν αναγκαίο, οι Εθελοντές Λειτουργοί παρείχαν βοηθήματα της Scientology – τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ, και οι οποίες έχουν μείνει γνωστές ως «πνευματικές πρώτες βοήθειες». Τα βοηθήματα βοηθούν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την απώλεια και τη σύγχυση που είναι πολύ συχνά φαινόμενα σε περιόδους καταστροφής.

Για δύο εβδομάδες, μια ομάδα Εθελοντών Λειτουργών της Scientology στη Λουιζιάνα βοηθούσε οικογένειες που επλήγησαν από τον τυφώνα Άιντα να βάλουν και πάλι σε τάξη τη ζωή τους.

Όταν έφτασαν στη Λουιζιάνα, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology επισκέφθηκαν το crisiscleanup.org για να εντοπίσουν τις γειτονιές που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια. Ερχόμενοι σε επαφή με τη Βαπτιστική Εκκλησία του Όρους Σιών, ανακάλυψαν ποιοι ενορίτες χρειάζονταν βοήθεια. Συχνά, όταν τελείωναν ένα πρότζεκτ, κάποιος γείτονας χρειαζόταν επίσης μια χείρα βοηθείας, την οποία έδιναν με χαρά.

Ένας άντρας, που ανησυχούσε για τη γιαγιά του αλλά δεν μπορούσε να πάει στην περιοχή της, κανόνισε να καλύψουν οι εθελοντές τη στέγη της με μουσαμά πάνω από μια τρύπα που άνοιξε ένα πεσμένο δέντρο, ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω ζημιά στο σπίτι της.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί έδωσαν τη δυνατότητα στους διευθυντές σχολείων της περιοχής να παραμείνουν επικεντρωμένοι στο να ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία τους, με το να αναλάβουν οι ίδιοι τον καθαρισμό των σπιτιών τους που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. «Είμαι πραγματικά ευγνώμων και τυχερός που όλοι εσείς ήσασταν αρκετά γενναιόδωροι ώστε να βοηθήσετε εμένα και την οικογένειά μου κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών» είπε ένας από τους διευθυντές σχολείων.

«Μια γυναίκα που βοηθήσαμε μας φώναξε και μας έλεγε ευχαριστώ ξανά και ξανά» είπε ο Scientologist που ήταν επικεφαλής του πρότζεκτ. «Είπε ότι καλούσαν συνεχώς για βοήθεια και κανείς δεν πήγαινε να βοηθήσει. Και τώρα που ήμασταν εδώ, θα μπορούσε να πάει να δει τα εγγόνια της. Ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε».

«Σκέφτομαι τα μέλη της ομάδας σας και προσεύχομαι γι’ αυτά κάθε μέρα από τότε που σας συναντήσαμε δίπλα στο μεγάλο δέντρο στη Βαπτιστική Εκκλησία του Όρους Σιών» είπε ένας ενορίτης. «Ο καθένας από σας είναι ένα υπέροχο δώρο Θεού, και όλοι σας κάνετε τη διαφορά».

Καθώς έγιναν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια στην Ενορία Σαιντ Τσαρλς, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology πέρασαν δύο εβδομάδες στην περιοχή για να βοηθήσουν οικογένειες να ανακάμψουν.

Το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας της Scientology είναι μια θρησκευτική κοινωνική υπηρεσία που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας στον κόσμο.

Το καθήκον του Εθελοντή Λειτουργού είναι να αποτελεί «ένα άτοµο που βοηθά τον συνάνθρωπό του σε εθελοντική βάση µε το να επαναφέρει τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευµατικές αξίες στη ζωή των άλλων». Το πιστεύω του: «Ο Εθελοντής Λειτουργός δεν κλείνει τα μάτια του στον πόνο, στο κακό και στην αδικία της ζωής. Αντίθετα, είναι εκπαιδευμένος ώστε να χειρίζεται τα παραπάνω και να βοηθά τους άλλους ν’ ανακουφιστούν από αυτά τα δεινά και να αποκτήσουν, επίσης, νέα δύναμη ως άτομα».

Το σύνθημά του είναι πως ό,τι και να συμβεί, «Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό».