Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology: Μια χείρα βοηθείας σπέρνει χαρά στις γιορτές

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ
29 Δεκεμβρίου 2021

Εθελοντές Λειτουργοί από την Εκκλησία της Scientology της Βουδαπέστης δουλεύουν με άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για να χαρίσουν ευτυχισμένες γιορτές σε εκείνους που χρειάζονται υποστήριξη.

Για εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, το φωτεινό κίτρινο βαν των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας της Scientology της Βουδαπέστης ήταν καθ’ οδόν, γεμάτο με δωρεές. Λόγω των φιλανθρωπικών τους δραστηριοτήτων από τον Μάρτιο του 2020, οι εθελοντές έχουν πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών που έχει προκαλέσει η πανδημία, έτσι ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι οι νέοι που γνώρισαν μέσω του εθελοντικού τους έργου, θα είχαν ευτυχισμένες γιορτές.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology με τα καροτσάκια τους φορτωμένα με τρόφιμα και χριστουγεννιάτικα δώρα για ένα ορφανοτροφείο.

Ξεκίνησαν τις εορταστικές τους δραστηριότητες με μια επίσκεψη στην πόλη Ντέμπρετσεν, όπου το Ίδρυμα Ελπίδας για Παιδιά φροντίζει άτομα με ειδικές ανάγκες και χρόνιες ασθένειες. Έφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά και τρόφιμα μεγάλης διατηρησιμότητας για τις οικογένειές τους. Αυτά περιλάμβαναν κονσερβοποιημένα τρόφιμα, γάλα, μαγειρικό λάδι, αυγά, πατάτες, κρεμμύδια και δύο παλέτες με είδη καθαρισμού και προϊόντα υγιεινής. Στη συνέχεια, το Ίδρυμα Ελπίδας για Παιδιά διένειμε τις προμήθειες στις οικογένειες για να τις βοηθήσει να τα βγάλουν πέρα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, το φωτεινό κίτρινο βαν των Εθελοντών Λειτουργών ήταν γεμάτο με δωρεές για να χαρίσουν ευτυχισμένες γιορτές σε οικογένειες που χρειάζονταν υποστήριξη.

Σε συνεργασία με μια άλλη φιλανθρωπική οργάνωση, τον Οργανισμό NOE, οι Εθελοντές Λειτουργοί συγκέντρωσαν και διένειμαν τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα σε άπορες οικογένειες. Και δώρισαν ό,τι ήταν αναγκαίο για να έχουν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δείπνο αυτοί που διέμεναν σ’ ένα ορφανοτροφείο στη Βουδαπέστη.

Παρείχαν επίσης μάσκες και γάντια σε άντρες και γυναίκες της εταιρείας ERGO Ambulance με την οποία έχουν επιτελέσει από κοινού φιλανθρωπικό έργο τούς τελευταίους 21 μήνες.

Η έδρα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology στην Ουγγαρία είναι η Εκκλησία της Scientology της Βουδαπέστης, της οποίας η νέα έδρα εγκαινιάστηκε το 2016 από τον κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, τον εκκλησιαστικό ηγέτη της θρησκείας της Scientology.

Το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας της Scientology είναι μια θρησκευτική κοινωνική υπηρεσία που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Οικογένειες έκαναν ουρά για να λάβουν δωρεές τροφίμων και εορταστικών γλυκών για να περάσουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα παρά τις οικονομικές δυσκολίες.

Το καθήκον του Εθελοντή Λειτουργού είναι να αποτελεί «ένα άτοµο που βοηθά τον συνάνθρωπό του σε εθελοντική βάση µε το να επαναφέρει τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευµατικές αξίες στη ζωή των άλλων». Το πιστεύω του: «Ο Εθελοντής Λειτουργός δεν κλείνει τα μάτια του στον πόνο, στο κακό και στην αδικία της ζωής. Αντίθετα, είναι εκπαιδευμένος ώστε να χειρίζεται τα παραπάνω και να βοηθά τους άλλους ν’ ανακουφιστούν από αυτά τα δεινά και να αποκτήσουν, επίσης, νέα δύναμη ως άτομα».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου το διαδραστικό χρονολόγιο στον ιστότοπο της Scientology 20/21: Μια ματιά πίσω και μια ματιά μπροστά.