Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΙΝΣΛΑΝΤ

ΚΟΥΙΝΣΛΑΝΤ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
19 Νοεμβρίου 2019

Η Paula Neal, από την κοινότητα Αβορίγινων της Γιαράμπα στην Αυστραλία, βρήκε αποτελεσματικά εργαλεία για μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα της κοινότητάς της.

Η Ένωση Αβορίγινων Γυναικών της Γιαράμπα στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας είναι ένα καταφύγιο γυναικών που παρέχει καταλύματα σε γυναίκες και παιδιά που έφυγαν από το σπίτι τους λόγω της ενδοοικογενειακής βίας, εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση των αυτόχθονων γυναικών.

Η Paula Neal (δεύτερη από δεξιά), ένα μέλος του προσωπικού του κέντρου γυναικών (δεξιά) και η οικογένεια της Paula λαμβάνουν πιστοποιητικά μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους ως VM.

Όταν η υπεύθυνη λειτουργίας του, η Paula Neal, ανακάλυψε τυχαία ένα αντίτυπο του DVD Εγχειρίδιο της Scientology: Εργαλεία για τη Ζωή –ένα φιλμ που παρουσιάζει 19 εργαλεία της Scientology για την υπερνίκηση των προβλημάτων της ζωής–, είδε πώς σχετιζόταν αυτό με το δικό της έργο και ζήτησε να διεξαχθούν σεμινάρια για το προσωπικό της.

Τα πιο εντυπωσιακά οφέλη προέκυψαν κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου σχετικά με την επικοινωνία, όπου τα μέλη του προσωπικού σχημάτισαν ομάδες των δύο και εξασκήθηκαν στις ασκήσεις επικοινωνίας που αναπτύχθηκαν από τον Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, και παρατήρησαν βελτίωση στην ικανότητά τους για αυτοκυριαρχία και επικοινωνία.

Paula Neal, υπεύθυνη λειτουργίας της Ένωσης Γυναικών

Ένα μέλος του προσωπικού ένιωσε ότι όλος ο «θόρυβος» και η «βαβούρα» στο σύμπαν της ηρέμησαν. Και η Paula παρατήρησε ότι μπορούσε πλέον να διατηρεί την ψυχραιμία της, όταν οι άλλοι προσπαθούσαν να την αναστατώσουν, και δεν εμπλεκόταν σε καβγάδες, όπως θα έκανε υπό διαφορετικές συνθήκες.

Η Paula είδε ότι αυτή η γνώση και αυτές οι τεχνικές είχαν ευρύτερη εφαρμογή στην κοινότητά της. Ως ανύπαντρη μητέρα έξι παιδιών, είχε πλήρη επίγνωση του προβλήματος εκφοβισμού μεταξύ παιδιών στα σχολεία και διαπίστωσε την προφανή σύνδεση του προβλήματος με το σεμινάριο για την επικοινωνία. «Οι δεξιότητες αυτές είναι πολύ χρήσιμες, πολύ απλές, πρακτικές και ζωτικής σημασίας για τη νεότερη γενιά μας, καθώς οι νέοι γίνονται πολύ οξύθυμοι και ευάλωτοι στην πίεση και τον εκφοβισμό από τους συνομήλικούς τους».

Η Paula παρουσίασε την Εθελόντρια Λειτουργό, η οποία είχε παραδώσει τα δικά της σεμινάρια στον Διευθυντή του κοντινού Κολεγίου Ντιάραγκουν στο Γκόρντονβεϊλ, ένα δημοτικό σχολείο για παιδιά έως 12 ετών, του οποίου οι μαθητές αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από Αβορίγινες και νησιώτες του Στενού Τόρες. Ο εκφοβισμός ήταν ένα υπαρκτό πρόβλημα στο σχολείο.

Η VM παρατήρησε ότι τα παιδιά που εκφοβίζονταν ήταν επίσης αυτά που προκαλούσαν τον εκφοβισμό μέσα από τα δικά τους πειράγματα. «Παρατήρησα ότι οι μαθητές ήταν συνεχώς αγενείς μεταξύ τους και δημιουργούσαν καταστάσεις που μπορούν να κλιμακωθούν εύκολα».

«Η εκπαίδευση της Scientology έχει σίγουρα καλά και θετικά αποτελέσματα και σε αφήνει σε καλύτερη κατάσταση από πριν από την εκπαιδευτική συνεδρία».

Ο Διευθυντής ενδιαφερόταν για τις λύσεις της Scientology και οργάνωσε ένα πιλοτικό πρότζεκτ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, η VM παρέδωσε σεμινάρια επικοινωνίας όπου οι μαθητές έκαναν ασκήσεις επικοινωνίας σε ομάδες των δύο.

Οι ανταποκρίσεις των μαθητών τα λένε όλα:

«Το χρησιμοποιώ πολύ αυτό από τότε που έμαθα πώς να το κάνω. Δεν ανησυχώ πια τόσο πολύ για τα πειράγματα. Και μπορώ να είμαι πιο ευγενικός όταν μιλάω σε κάποιον [άλλο μαθητή]».

Σεμινάριο με θέμα την καλύτερη κατανόηση των άλλων στην Ένωση Αβορίγινων Γυναικών της Γιαράμπα

«Μπορώ να πάρω απάντηση στις ερωτήσεις μου και τα παιδιά δε με πειράζουν τόσο πια. Έμαθα επίσης πώς να λαμβάνω μια καλύτερη ανταπόκριση από τους άλλους όταν τους λέω τι να κάνουν, γιατί τώρα μπορώ να μιλήσω πιο ευγενικά αντί να φωνάζω και να βρίζω».

Και ορίστε τι είπε μια μαθήτρια που χρησιμοποιεί τις νέες της δεξιότητες και εκτός του σχολείου: «Αντιμετωπίζω καλύτερα τα πειράγματα και ξέρω πώς να παίρνω απάντηση στις ερωτήσεις μου. Χρησιμοποιώ πολύ αυτό το εργαλείο στο σπίτι».

Λόγω της επιτυχίας που είχε το πιλοτικό πρόγραμμα, υποβλήθηκε πρόταση για ευρύτερη εφαρμογή των σεμιναρίων επικοινωνίας κατά το επόμενο σχολικό έτος.

Και η Paula πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Είπε: «Η εκπαίδευση της Scientology έχει σίγουρα καλά και θετικά αποτελέσματα και σε αφήνει σε καλύτερη κατάσταση από πριν από την εκπαιδευτική συνεδρία. Θα ήθελα επίσης να συστήσω αυτή την εκπαίδευση σε άλλα μέλη της κοινότητας της Γιαράμπα και σε άλλες κοινότητες των Αβορίγινων και των νησιωτών του Στενού Τόρες, καθώς θα ήταν ωφέλιμη για τους ανθρώπους μας που έχουν βιώσει ψυχικά τραύματα, θλίψη, απώλεια και συναισθηματικό ή ψυχικό στρες».