ΚΙΤΡΙΝΟ: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

ΚΕΝΥΑ
20 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology από την Κένυα βοήθησαν τα θύματα των κατολισθήσεων στην Ανατολική Ουγκάντα να ανακάμψουν, να αναρρώσουν και να αποκτήσουν ακόμα περισσότερη δύναμη μετά απ’ αυτό.

Γι’ άλλη μια φορά, καταρρακτώδεις βροχές μετέτρεψαν τις πλαγιές του Όρους Έλγκον σε έναν τεράστιο χείμαρρο βράχων, χώματος και συντριμμιών, καθώς οι κατολισθήσεις έπληξαν την περιφέρεια Μπουντούντα της Ουγκάντα, σκοτώνοντας οκτώ άτομα και καταστρέφοντας τα σπίτια τουλάχιστον χιλίων ανθρώπων.

Μέσα σε λίγες ώρες, μια ομάδα Εθελοντών Λειτουργών της Scientology από την Κένυα, με τα φωτεινά κίτρινα μπλουζάκια τους, ανέλαβαν δράση για να φέρουν βοήθεια στις πληγείσες κοινότητες. Ο επικεφαλής Εθελοντής Λειτουργός της Κένυας, Daniel Okello, που μόλις πρόσφατα επέστρεψε στην πατρίδα του καθώς βρισκόταν στη Μοζαμβίκη παρέχοντας βοήθεια στα θύματα του Κυκλώνα Αϊντάι, ηγήθηκε μιας ομάδας με 16 VM στην ανταπόκριση στην Μπουντούντα.

Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οι Εθελοντές Λειτουργοί εργάστηκαν στην έρευνα και διάσωση, έσκαψαν τάφους, βοήθησαν στον καθαρισμό και σε ό,τι άλλο ήταν αναγκαίο. Οι Εθελοντές Λειτουργοί παρείχαν επίσης συναισθηματική και πνευματική φροντίδα μέσω της χρήσης των βοηθημάτων της Scientology, τα οποία είναι τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τον Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, για να επιταχύνουν την ανάκαμψη από το άγχος και τους τραυματισμούς.

Αλλά με καταστροφές σαν κι αυτή να λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, το να φροντίσουν απλώς για τις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων δεν ήταν αρκετό. Οι Εθελοντές Λειτουργοί ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι την επόμενη φορά που αυτές οι κοινότητες θα χρειάζονταν βοήθεια, θα υπήρχαν ντόπιοι Εθελοντές Λειτουργοί που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Ο Κενυάτης Εθελοντής Λειτουργός Daniel Okello απευθύνεται σε 2.000 μαθητές του Γυμνασίου της Μπουντούντα, λίγο καιρό μετά από τις θανατηφόρες κατολισθήσεις.

Επομένως, παρέδωσαν σεμινάρια για να εκπαιδεύσουν ολόκληρα χωριά στη χρήση των βοηθημάτων και, με τα μαθήματα και τα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο μέσω του ιστοτόπου των Εθελοντών Λειτουργών, εκπαίδευσαν 41 ντόπιους εθελοντές για να συνεχίσουν το έργο τους αφότου επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Ως εκδήλωση της εκτίμησής τους για όλη τη βοήθεια που έλαβαν και για να εξασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί αυτή η βοήθεια, οι αρχές της Μπουντούντα δημιούργησαν το Κέντρο Πληροφόρησης των Εθελοντών Λειτουργών ως την έδρα για την προσφορά βοήθειας. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν τοπικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της αστυνομίας της περιφέρειας Μπουντούντα και μελών του τοπικού δημοτικού συμβουλίου.

Ο ομιλητής της Συνέλευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της Μπουντούντα, απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, προτού να κόψει την κορδέλα του νέου Κέντρου, είπε: «Άκουγα τον Daniel πολύ προσεκτικά, και ήμουν πολύ χαρούμενος με όλα όσα εξηγούσε για τη Scientology! Ήθελα να σηκωθώ από την καρέκλα μου για να δώσω στον Daniel μια μεγάλη αγκαλιά που έφερε το Κέντρο Πληροφόρησης των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology στο Κουούσου της Μπουντούντα!».

Ο Διοικητής της Αστυνομίας της Περιφέρειας απευθύνθηκε επίσης στο πλήθος. «Κάτοικοι της Μπουντούντα, χρησιμοποιήστε αυτό το Κέντρο Πληροφόρησης για να βελτιωθείτε! Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα στα βιβλιαράκια των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλοί πολίτες!»

Αφότου τελείωσε η καταστροφή, εκπαιδεύτηκαν ντόπιοι VM και άνοιξε ένα Κέντρο Πληροφόρησης, ο Daniel και η ομάδα του επέστρεψαν στην πατρίδα τους, στη Σούνα της Κένυας, έτοιμοι και πρόθυμοι να πάνε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος τούς καλέσει για βοήθεια.