Οι πράξεις καλοσύνης είναι πραγματικά πολύτιμες, ειδικά σε ώρες ανάγκης

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ, ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ
18 Ιανουαρίου 2022

Οι Εθελοντές Λειτουργοί από την Εκκλησία της Scientology του Βανκούβερ ανταποκρίθηκαν αφότου πλημμύρες έσπειραν το χάος σε τεράστιες εκτάσεις γης στη νοτιοδυτική Βρετανική Κολομβία και στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί από την Εκκλησία της Scientology του Βανκούβερ ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα για βοήθεια από εκείνους που επλήγησαν από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες. Εδώ μια οικογένεια έπρεπε να μεταφέρει τα έπιπλά της σε ένα στεγνό μέρος.

Τον περασμένο μήνα, αφότου απρόσμενες ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες στην περιοχή της Κοιλάδας Φρέιζερ της νοτιοδυτικής Βρετανικής Κολομβίας και της βορειοδυτικής Πολιτείας της Ουάσιγκτον, οι Εθελοντές Λειτουργοί από την Εκκλησία της Scientology του Βανκούβερ ήρθαν σε επαφή μέσω του Facebook με τα άτομα που χρειάζονταν βοήθεια.

«Κάναμε μια δημοσίευση σε μια ομάδα του Facebook που έχει συσταθεί για να κάνουν οι άνθρωποι έκκληση βοήθειας, δηλώνοντας ότι είχαμε μια ομάδα εθελοντών και ρωτώντας αν χρειαζόταν κανείς βοήθεια στον καθαρισμό του υπογείου του» λέει ένας από τους εθελοντές.

Οι εθελοντές έσωσαν έπιπλα μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη νοτιοδυτική Βρετανική Κολομβία και τη βορειοδυτική Πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Αφού έλαβαν άμεσες απαντήσεις, ξεκίνησαν το ταξίδι τους με τρία ημιφορτηγά φορτωμένα με εργαλεία, εξοπλισμό και προμήθειες.

Στο πρώτο σπίτι, η οικογένεια είχε ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο καθάρισμα όταν έφτασαν οι εθελοντές, και έτσι τους βοήθησαν να το ολοκληρώσουν. Πήγαν στο επόμενο σπίτι που ζήτησε βοήθεια σε απόσταση μισής ώρας στα ανατολικά, όπου τους ζητήθηκε να μετακινήσουν όλα τα έπιπλα έξω από ένα κατεστραμμένο σπίτι και να τα πάνε σε ένα στεγνό μέρος. Το ολοκλήρωσαν αυτό μέσα σε μία ώρα.

Το επόμενο αίτημα αφορούσε ένα σπίτι με πλημμυρισμένο υπόγειο. «Αυτό ήταν το χειρότερο μέχρι στιγμής» λέει ένας VM. Όταν έφτασαν, ήταν εκεί τέσσερις νέοι άντρες και ο πατέρας τους. Οι εννέα εθελοντές άρχισαν να τους βοηθάνε, και το ολοκλήρωσαν σε μιάμιση ώρα.

Ήταν σκληρή δουλειά αλλά πολύ ικανοποιητική και το καλύτερο ήταν το μήνυμα που έλαβαν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εργασίας:

«Θα θέλαμε να πούμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ σ’ εσάς και την ομάδα των εθελοντών που ήρθαν για να βοηθήσουν να αδειάσουμε το υπόγειο του φίλου μας. Ήμασταν πολύ καταβεβλημένοι όταν ξεκινήσαμε τη δουλειά, και δεν ξέραμε πόσοι από τους ντόπιους φίλους του θα έρχονταν για να βοηθήσουν [...] σας είμαστε πολύ ευγνώμονες που ήρθατε από τόσο μακριά για να μας βοηθήσετε. Οι πράξεις καλοσύνης σαν κι αυτή είναι πραγματικά πολύτιμες, ειδικά σε μια τέτοια ώρα μεγάλης ανάγκης. Οπότε, σας ευχαριστώ και εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους σας!»

Ο κάδος ήταν γεμάτος με αντικείμενα που είχαν καταστραφεί από την πλημμύρα.