Αντιμετώπιση καταστροφών με τη βοήθεια της Scientology: Αρωγή θυμάτων σε πόλεις που καταστράφηκαν από τους σίφουνες της περασμένης εβδομάδας

ΜΕΪΦΙΛΝΤ, ΚΕΝΤΑΚΙ
20 Δεκεμβρίου 2021

Η έδρα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology στο Λος Άντζελες ενθαρρύνει εκπαιδευμένους Εθελοντές Λειτουργούς να ανταποκριθούν σε ένα από τα πιο καταστροφικά ξεσπάσματα από σίφουνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ. Ολόκληρες πόλεις εξαφανίστηκαν σχεδόν από τον χάρτη, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες ανθρώπους.

Ένα φορτηγό για μετακομίσεις γεμάτο με 100 γεννήτριες, θερμάστρες και φιάλες υγραερίου έκανε στάση στη φωτεινή κίτρινη τέντα στη γωνία της 8ης Οδού και Γουόλνατ στο Μέιφιλντ του Κεντάκι. Οι Εθελοντές Λειτουργοί βοήθησαν στο ξεφόρτωμα των πολύτιμων προμηθειών του φορτηγού, οι οποίες μοιράστηκαν όλες τους σε σπίτια εκείνη την ημέρα, μαζί με 2.900 ζεστά γεύματα που μοίρασαν οι εθελοντές.

Ένα φορτηγό γεμάτο με γεννήτριες και θερμάστρες έκανε μια στάση στην τέντα για να ζητήσει βοήθεια στην παράδοση των προμηθειών σε αυτούς που τις είχαν ανάγκη.

Έχουν καταφθάσει Εθελοντές Λειτουργοί (VM) από τις Εκκλησίες της Scientology στο Νάσβιλ του Τενεσί, στο Σινσινάτι του Οχάιο και στις Δίδυμες Πόλεις της Μινεσότα. Και VM έφτασαν στο Μέιφιλντ από το Ώστιν του Τέξας το Σάββατο με 4.000 είδη δωρεών.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί βοήθησαν στο ξεφόρτωμα ενός φορτηγού και στη διανομή των πολύτιμων δώρων σε οικογένειες.

Η Τζόαβα Γκουντ από το Ντράπερ της Γιούτα, ταξίδεψε από την Εκκλησία της Scientology στο Σολτ Λέικ Σίτι. Η Γκουντ, που αντιπροσωπεύει την Εκκλησία της Scientology στο VOAD (Εθνικοί Εθελοντικοί Οργανισμοί που Δραστηριοποιούνται σε Περιπτώσεις Καταστροφών), είναι μια δραστήρια Εθελόντρια Λειτουργός που ανταποκρίνεται σε καταστροφές από το 1978.

Ένα διάλειμμα στη σχεδόν ασταμάτητη βροχή δίνει στους Εθελοντές Λειτουργούς της Scientology που προσφέρουν βοήθεια στο Μέιφιλντ του Κεντάκι, την ευκαιρία να καλύψουν με μουσαμά ένα σπίτι που είχε υποστεί ζημιά αλλά δεν είχε καταστραφεί.

Η βροχή που επέφερε το ξέσπασμα του σίφουνα συνεχίστηκε για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας. Για να ανεβάσει το ηθικό των ανθρώπων, η Γκουντ αποφάσισε να προσφέρει ζεστό καφέ και κακάο, και όταν έφτασε στο ταμείο για να πληρώσει για δύο καφετιέρες, 6 κιλά καφέ και κακάου, το Walmart πλήρωσε τον λογαριασμό.

«Έτσι είναι τα πράγματα από τότε που φτάσαμε» λέει. «Η γενναιοδωρία και η τεράστια προσφορά βοήθειας είναι συγκινητική».

Ένας από τους Εθελοντές Λειτουργούς βοήθησε μια γυναίκα που ήταν συντετριμμένη που η πόλη στην οποία ζούσε για 30 χρόνια είχε μόλις καταστραφεί. Χρησιμοποιώντας ένα απλό βοήθημα της Scientology –μια τεχνική που αναπτύχθηκε από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ για να ανακουφίσει τον πόνο αντιμετωπίζοντας τους συναισθηματικούς και πνευματικούς παράγοντες που σχετίζονται με το άγχος και το ψυχικό τραύμα–, ήταν σε θέση να την κάνει να γελάσει ενώ ήταν λυπημένη πριν λίγα μόνο λεπτά.

Η φωτεινή κίτρινη τέντα στο Μέιφιλντ του Κεντάκι, όπου οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology μοιράζουν τρόφιμα και προμήθειες, ζεστό καφέ και κακάο, και όπου συντονίζουν τις δραστηριότητες της αντιμετώπισης καταστροφών.

Μετά από το αίτημα ενός πάστορα του οποίου η εκκλησία καταστράφηκε από τον σίφουνα, οι VM καθάρισαν την αυλή γύρω από την εκκλησία έτσι ώστε να μπορεί να στήσει τέντες για τους ενορίτες που χρειάζονταν ένα καταφύγιο. Και κάθε φορά που σταματάει για λίγο η βροχή, οι εθελοντές σπεύδουν να καλύψουν με μουσαμάδες τις στέγες των σπιτιών που είχαν υποστεί ζημιά αλλά δεν είχαν καταστραφεί.

Πέρα από το έργο τους στο Μέιφιλντ του Κεντάκι, την πόλη που ρημάχτηκε περισσότερο από τους σίφουνες, οι Εθελοντές Λειτουργοί προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους 112 χιλιόμετρα μακριά, στο Ντάσον Σπρινγκς και στο Μπόουλινγκ Γκριν.

Οι εκπαιδευμένοι Εθελοντές Λειτουργοί που μπορούν να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση καταστροφών θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμμή βοήθειας των Εθελοντών Λειτουργών στο (800) HELP-4-YU ή (323) 960-1949.

Το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας της Scientology είναι μια θρησκευτική κοινωνική υπηρεσία που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί βοηθούν στο καθάρισμα της αυλής γύρω από μια εκκλησία που καταστράφηκε από τον σίφουνα, έτσι ώστε ο πάστορας να μπορέσει να διαθέσει ένα ασφαλές μέρος για τους εκτοπισμένους ενορίτες για να στήσουν τέντες.

Το καθήκον του Εθελοντή Λειτουργού είναι να αποτελεί «ένα άτοµο που βοηθά τον συνάνθρωπό του σε εθελοντική βάση µε το να επαναφέρει τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευµατικές αξίες στη ζωή των άλλων». Το πιστεύω του: «Ο Εθελοντής Λειτουργός δεν κλείνει τα μάτια του στον πόνο, στο κακό και στην αδικία της ζωής. Αντίθετα, είναι εκπαιδευμένος ώστε να χειρίζεται τα παραπάνω και να βοηθά τους άλλους ν’ ανακουφιστούν από αυτά τα δεινά και να αποκτήσουν, επίσης, νέα δύναμη ως άτομα».