Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology μοιράζονται το πώς ήταν να βοηθούν στο Μέιφιλντ την ημέρα των Χριστουγέννων

ΜΕΪΦΙΛΝΤ, ΚΕΝΤΑΚΙ
28 Δεκεμβρίου 2021

Ήρθαν από όλη τη χώρα για να βοηθήσουν μια πόλη που καταστράφηκε από τον σίφουνα της 10ης Δεκεμβρίου, να χαρεί τις γιορτές.

«Σε ευχαριστούμε που μας έφερες λίγη ευτυχία» είπε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σ’ έναν Εθελοντή Λειτουργό καθώς περπατούσαν προς τη φωτεινή κίτρινη τέντα στο Μέιφιλντ του Κεντάκι, την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος οδήγησε ως το Μέιφιλντ από την Εκκλησία της Scientology του Νάσβιλ, δεν ήταν προετοιμασμένος για την ανταπόκριση που έλαβε.

«Καλά Χριστούγεννα!» εύχεται μια Εθελόντρια Λειτουργός της Scientology από το τραπέζι με τα δώρα που στήθηκε στη φωτεινή κίτρινη τέντα.

«Ήρθαν δεκάδες παιδιά σήμερα» είπε ο Άγιος Βασίλης. Κάποια παιδιά ντρέπονταν πολύ να τον πλησιάσουν, ενώ άλλα ήταν πρόθυμα να δουν τι δώρα τούς είχε φέρει. «Νομίζω ότι οι γονείς ήταν ακόμα πιο ενθουσιασμένοι από τα παιδιά».

Έβγαζε συνεχώς πράγματα από τον σάκο του μέχρι να δει την αντίδραση που έψαχνε.

«Για ένα μικρό αγόρι, περίπου ένα μέτρο ψηλό, έβγαλα από τον σάκο ένα λούτρινο αλογάκι. Κανένα ενδιαφέρον. Έβγαλα από τον σάκο ένα λούτρινο χταπόδι εξήντα πόντους μακρύ, μισό σε μέγεθος από το αγόρι, και κατενθουσιάστηκε».

Για την αδελφή του αγοριού, ο Άγιος Βασίλης βρήκε έναν γιγαντιαίο βάτραχο που βάφτηκε με την τεχνική tie-dye. «Τον αγκάλιασε σφιχτά με το που τον έβγαλα από τον σάκο».

Ο Άγιος Βασίλης και ένας φίλος του στην τέντα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology στο Μέιφιλντ του Κεντάκι.

Μερικές φορές, ενώ στεκόταν στον δρόμο, έβλεπε ανθρώπους να περνούν με το αυτοκίνητο και να δείχνουν πολύ πικραμένοι. «Τους χαιρετούσα και έλεγα: “Χο χο χο!” και δεν μπορούσαν παρά να χαμογελάσουν».

Ένας συνταξιούχος πεζοναύτης δώρισε εκατοντάδες παιχνίδια για το παιδικό τραπέζι στην τέντα των Εθελοντών Λειτουργών «ώστε να μπορούν τα παιδιά να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα».

«Όλοι βοηθούν τους πάντες» είπε, σκουπίζοντας τα δάκρυα στα μάτια του. «Είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα που έκανα ποτέ. Στην κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος αυτές τις μέρες, μέσα σ’ όλο αυτό το χάος, το να βλέπεις τι κάνουν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο αντί να εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλο· σου δίνει ελπίδα για την Ανθρωπότητα. Είναι εκπληκτική εμπειρία. Ελπίζω να μη δω ποτέ ξανά κάτι τέτοιο, αλλά το να υπομείνω αυτή την εμπειρία και το να βλέπω τον αντίκτυπο που είχε στους ανθρώπους, και το να βλέπω ανθρώπους να βοηθούν ο ένας τον άλλο – το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο καλό παρά κακό. Δεν έχω ξαναβιώσει τέτοια Χριστούγεννα. Το θέμα δεν είναι τα παιχνίδια, το θέμα δεν είναι το τι παίρνεις. Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις. Αυτό είναι που με γεμίζει».

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να χαρίσει ευτυχισμένες γιορτές στα παιδιά του Μέιφιλντ.

Πέρα από τα παιχνίδια και το σπέσιαλ δείπνο που προσέφεραν την Παραμονή Χριστουγέννων και την ημέρα των Χριστουγέννων, οι Εθελοντές Λειτουργοί, σε συνεργασία με άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, έχουν προσφέρει πάνω από 30.000 γεύματα σε κατοίκους της περιοχής και εθελοντές.

Ζητούνται περισσότεροι εκπαιδευμένοι Εθελοντές Λειτουργοί. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση καταστροφών θα πρέπει να επικοινωνήσει με τη γραμμή βοήθειας των Εθελοντών Λειτουργών στο (800) HELP-4-YU ή (323) 960-1949.

Το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας της Scientology είναι μια θρησκευτική κοινωνική υπηρεσία που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το καθήκον του Εθελοντή Λειτουργού είναι να αποτελεί «ένα άτοµο που βοηθά τον συνάνθρωπό του σε εθελοντική βάση µε το να επαναφέρει τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευµατικές αξίες στη ζωή των άλλων». Το πιστεύω του: «Ο Εθελοντής Λειτουργός δεν κλείνει τα μάτια του στον πόνο, στο κακό και στην αδικία της ζωής. Αντίθετα, είναι εκπαιδευμένος ώστε να χειρίζεται τα παραπάνω και να βοηθά τους άλλους ν’ ανακουφιστούν από αυτά τα δεινά και να αποκτήσουν, επίσης, νέα δύναμη ως άτομα».