Οι Εθελοντές Λειτουργοί ανταποκρίνονται σε σίφουνα: έναν από τους χειρότερους στην ιστορία των ΗΠΑ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
14 Δεκεμβρίου 2021

Στον απόηχο της καταστροφής που προκάλεσαν δεκάδες σίφουνες που ρήμαξαν έξι πολιτείες αυτό το Σαββατοκύριακο, η έδρα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology Διεθνώς στο Λος Άντζελες έκανε έκκληση για βοήθεια από εκπαιδευμένους Εθελοντές Λειτουργούς.

Τουλάχιστον 22 σίφουνες ρήμαξαν 6 πολιτείες αυτό το Σαββατοκύριακο σπέρνοντας τον όλεθρο στο πέρασμά τους. Σε πολλές περιοχές του Αρκάνσας, του Κεντάκι, του Ιλινόι, του Μισισίπι, του Μιζούρι και του Τενεσί, χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομείνει χωρίς θέρμανση, νερό ή ρεύμα. Σε όλο το Κεντάκι, περίπου 26.000 σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ρεύμα, και ο Διευθυντής Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της πολιτείας εκτιμά ότι 10.000 σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν νερό, και ακόμη 17.000 έχουν λάβει οδηγίες να βράζουν το νερό γιατί ενδέχεται να είναι μολυσμένο.

Ένα σπίτι στο Μιζούρι γκρεμίστηκε επιτόπου από έναν από τους σίφουνες που ρήμαξε έξι πολιτείες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. (Φωτογραφία από το NOAA.gov)

Ντόπιοι Εθελοντές Λειτουργοί συλλέγουν και διανέμουν τις απαραίτητες προμήθειες σε προσωρινά καταφύγια και προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται οι κοινότητές τους, ενώ η έδρα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology Διεθνώς έκανε έκκληση για βοήθεια από εκπαιδευμένους εθελοντές για να βοηθήσουν στον τόπο καταστροφής.

Οι ντόπιοι Εθελοντές Λειτουργοί συλλέγουν τις απαραίτητες προμήθειες και τις φέρνουν σε ένα γυμνάσιο που λειτουργεί ως καταφύγιο στο Μπόουλινγκ Γκριν του Κεντάκι, για οικογένειες που έμειναν άστεγες από τους σίφουνες.

Οι εκπαιδευμένοι Εθελοντές Λειτουργοί που μπορούν να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση καταστροφών θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμμή βοήθειας των Εθελοντών Λειτουργών στο (800) HELP-4-YU ή (323) 960-1949.

Το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας της Scientology είναι μια θρησκευτική κοινωνική υπηρεσία που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το καθήκον του Εθελοντή Λειτουργού είναι να αποτελεί «ένα άτοµο που βοηθά τον συνάνθρωπό του σε εθελοντική βάση µε το να επαναφέρει τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευµατικές αξίες στη ζωή των άλλων». Το πιστεύω του: «Ο Εθελοντής Λειτουργός δεν κλείνει τα μάτια του στον πόνο, στο κακό και στην αδικία της ζωής. Αντίθετα, είναι εκπαιδευμένος ώστε να χειρίζεται τα παραπάνω και να βοηθά τους άλλους ν’ ανακουφιστούν από αυτά τα δεινά και να αποκτήσουν, επίσης, νέα δύναμη ως άτομα».