ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ

Η Περιοδεία Καλής Θέλησης των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology του Νότιου Ειρηνικού επισκέπτεται χωριά στα νησιά Φίτζι για να παραδώσει την τεχνολογία για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology φέρνουν νέα ελπίδα και δεξιότητες στους φιλικούς ανθρώπους των νησιών Φίτζι αφότου δύο κυκλώνες σάρωσαν το αρχιπέλαγος.

Τα 330 νησιά Φίτζι ξεχειλίζουν από ομορφιά, all-inclusive θέρετρα, κρουαζιερόπλοια και scuba diving, καθώς και από τουρίστες που συνεπάγονται όλων αυτών. Αλλά όταν η Περιοδεία Καλής Θέλησης των Εθελοντών Λειτουργών του Νότιου Ειρηνικού έφτασε, αυτοί ήρθαν για να βοηθήσουν εκείνους που βοηθούν άλλους, την πραγματική ομορφιά των Φίτζι – τον λαό των Φίτζι. Η περιοδεία είχε την έδρα της στη Σούβα, την πρωτεύουσα των Φίτζι, στο μεγαλύτερο νησί της, το Βίτι Λέβου.

Οι VM είχαν μόλις καταφθάσει στο νησί όταν ο Κυκλώνας Τζόσι χτύπησε, προκαλώντας πλημμύρες και αφήνοντας τέσσερις νεκρούς. Ο περιφερειακός διαχειριστής ζήτησε από τους VM μια παρουσίαση από τις ενέργειες για την ανταπόκριση σε καταστροφές και τα 19 μαθήματα των VM, Εργαλεία για τη Ζωή. Οι VM συνόδεψαν το Government Roadshow – το όνομα για τις επισκέψεις που κάνουν οι αξιωματούχοι σε απομακρυσμένες κοινότητες για να φέρουν πόρους. Ακόμα συγκλονισμένοι από τον κυκλώνα, οι κάτοικοι έλαβαν Εντοπιστικά Βοηθήματα, έτσι ώστε να μπορούν να παρατηρήσουν ότι το περιβάλλον δεν ήταν πλέον επικίνδυνο και να αρχίσουν να δημιουργούν μια νέα ζωή εκ νέου.

Ο περιφερειακός διαχειριστής παρουσίασε στη συνέχεια τους VM στον Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών στην πόλη Μπα. Μόλις έφτασαν εκεί, ένας δεύτερος κυκλώνας, ο Κυκλώνας Κένι, χτύπησε αυτή την τοποθεσία, αφαιρώντας οκτώ ζωές και εκτοπίζοντας 8.000 άτομα. Οι VM άρχισαν αμέσως να εργάζονται, καθαρίζοντας τα συντρίμμια και παραδίδοντας πνευματικές πρώτες βοήθειες. Ένας αρχηγός είχε σοβαρούς μώλωπες και ένιωθε κόπωση λόγω της πολύωρης εργασίας στις πλημμυρισμένες περιοχές για να βοηθήσει τον λαό του. Του έδωσαν βοηθήματα της Scientology και ένιωσε τόσο μεγάλη ανακούφιση που έδωσε την άδεια στους VM να κάνουν το ίδιο για τους υπόλοιπους ανθρώπους του λαού του, πράγμα που έκαναν. Ο ανώτατος αρχηγός της Ταβούα, που έπασχε από χρόνια αϋπνία, βίωσε παρόμοια ανακούφιση και κοιμήθηκε βαθιά για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Καθώς οι VM εργάζονταν, οι καταυλισμοί εκκένωσης σύντομα άδειασαν. Διαδόθηκαν τα νέα των αποτελεσμάτων τους, και προσκλήθηκαν στο Government Roadshow του Δυτικού Κλάδου στο Νησί Μοάλα, σε απόσταση 160 χλμ. με βάρκα από τη Σούβα. Εκεί εκπαίδευσαν ντόπιους Φιτζιανούς να παραδίδουν βοηθήματα και παρέδωσαν μαθήματα Εργαλεία για τη Ζωή.

Η περιοδεία συνέχισε να βοηθά τους Φιτζιανούς να βελτιώσουν τη ζωή τους και να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτό περιλάμβανε το να πάνε στο χωριό Λαβάι στο Λαουτόκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Βίτι Λέβου, και σε ένα συνέδριο των μεθοδιστών στο χωριό Βαϊλοτούα. Επίσης, ταξίδεψαν στο χωριό Κάντε, στο νησί Κόρο, εκπαιδεύοντας μια τοπική ομάδα Φιτζιανών VM και βοηθώντας να χτιστεί ένα νέο δημοτικό σχολείο. Μέσα σε έξι μήνες, η Περιοδεία Καλής Θέλησης ενημέρωσε 140.000 άτομα, εκπαίδευσε 1.000 στην τεχνολογία των VM και τους δίδαξε το σύνθημα των VM: «Κάτι Μπορεί να Γίνει γι’ Αυτό».Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δωρεάν μαθήματα στο διαδίκτυο από Το Εγχειρίδιο της Scientology και να βοηθήσει άλλους με την τεχνολογία.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Βοηθούν Άλλους να Βοηθήσουν τον Εαυτό τους

Στο άρθρο του «Η Επιρροή της Θρησκείας στην Κοινωνία», ο Ιδρυτής της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, έγραψε: «Ο Εθελοντής Λειτουργός είναι ένα άτομο που βοηθά τον συνάνθρωπό του σε εθελοντική βάση µε το να επαναφέρει τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευματικές αξίες στη ζωή των άλλων. Ο Εθελοντής Λειτουργός δεν κλείνει τα μάτια του στον πόνο, στο κακό και στην αδικία της ζωής. Αντίθετα, είναι εκπαιδευμένος ώστε να χειρίζεται τα παραπάνω και να βοηθά τους άλλους ν’ ανακουφιστούν από αυτά τα δεινά και να αποκτήσουν, επίσης, νέα δύναμη ως άτομα».

Το Εγχειρίδιο της Scientology έχει 19 κεφάλαια, όπου το καθένα παρέχει σ’ έναν Εθελοντή Λειτουργό τα εργαλεία που χρειάζεται για να πετύχει αυτούς τους στόχους. Διατίθενται ως δωρεάν μαθήματα στο διαδίκτυο που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε για να μάθει την τεχνολογία, όχι μόνο για το δικό του όφελος αλλά και για να βγει μετά έξω και να βοηθήσει και να διδάξει άλλους.

Επισκεφθείτε το volunteerminister.gr/training για να κάνετε τα μαθήματα στο διαδίκτυο, και επικοινωνήστε μαζί μας για να γίνετε μέλος ως Εθελοντής Λειτουργός.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ

Οι Εθελοντές Λειτουργοί βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλο τον κόσμο και όλο το 24ωρο για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταστροφή. Η συνεισφορά σας θα χρηματοδοτήσει τα ταξίδια των εθελοντών καθώς και τα τρόφιμα, το νερό, τις τέντες και τις ιατρικές προμήθειες για τα θύματα των καταστροφών.