Η ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Scientology βοηθάει το Κίτο να ξεθαφτεί από μια καταστροφική κατολίσθηση

ΚΙΤΟ, ΕΚΟΥΑΔΟΡ
7 Φεβρουαρίου 2022

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology από το Εκουαδόρ συνεργάζονται με ομάδες διάσωσης και συνεργεία καθαρισμού για να βοηθήσουν την πόλη να ανακάμψει.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology του Κίτο στο Εκουαδόρ ανταποκρίνονται στην καταστροφική κατολίσθηση της 1ης Φεβρουαρίου.

Η χειρότερη νεροποντή εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες προκάλεσε κατολίσθηση στις γειτονιές του Κίτο, Λα Γκάσκα και Λα Κομούνα, από τις 31 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου. Ένας χείμαρρος από νερό, λάσπη, πέτρες και συντρίμμια κατέρρευσε στις πλαγιές του Ηφαιστείου Πιτσίντσα, γκρεμίζοντας σπίτια και σκοτώνοντας 24 ανθρώπους. Κύματα λάσπης σήκωσαν μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα και τα παρέσυραν.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology συντονίζουν τις δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας με αξιωματούχους, εθελοντές αναζήτησης και διάσωσης των Los Topos Azteca, υπηρεσίες αρωγής και άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology συντονίστηκαν με αξιωματούχους, τους ειδικούς στην αντιμετώπιση καταστροφών Los Topos Azteca και άλλο προσωπικό έκτακτης ανάγκης που εργάζονται για να βοηθήσουν εκείνους που επλήγησαν από την καταστροφή.

Με όλη την περιοχή κατακλυσμένη από λάσπη, οι Εθελοντές Λειτουργοί με τα κίτρινα μπλουζάκια τους άρπαξαν φτυάρια και συνεργάστηκαν με συνεργεία καθαρισμού για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί ξεφορτώνουν και παραδίδουν προμήθειες.

Διένειμαν ρούχα που δώρισε ένα τοπικό εργοστάσιο σε οικογένειες που έχασαν τα υπάρχοντά τους στην καταστροφή. Έφεραν δωρεές τροφίμων και προμηθειών σε θύματα και συνεργεία διάσωσης.

Η έδρα των Εθελοντών Λειτουργών του Εκουαδόρ είναι η Μίσιον της Εκκλησίας της Scientology του Κίτο.