Ένας Εθελοντής Λειτουργός της Σαηεντολογίας θυμάται την 11η Σεπτέμβρη σε λειτουργία της Σαηεντολογίας στη Νέα Υόρκη

Μόλις μερικά τετράγωνα από το Σημείο Μηδέν, στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Νέας Υόρκης, ο Αιδ. Τζων Καρμάικλ προέβη σε μνημόσυνο για την 11η Σεπτεμβρίου για να τιμήσει όσους βοήθησαν ακριβώς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις .

Μνημόσυνο στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Νέας Υόρκης εις μνήμην των θυμάτων της 11/9
Πριν οκτώ χρόνια, αυτή η εκκλησία αποτέλεσε την έδρα για την προσπάθεια της Σαηεντολογίας να δώσει ανακούφιση. Μέσα σε λίγα λεπτά από την πρώτη επίθεση, οι Σαηεντολόγοι της περιοχής έσπευσαν επί τόπου για τη δημιουργία και επάνδρωση των κέντρων αντιμετώπισης της καταστροφής. Κατά τους μήνες που ακολούθησαν, περίπου 800 Σαηεντολόγοι από τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο προσέφεραν χιλιάδες εθελοντικές ώρες στο Σημείο Μηδέν, διανέμοντας τροφή και νερό, παρέχοντας προσωπική συμβούλευση στα συνεργεία διάσωσης και δουλέυοντας στην κοινότητα για να βοηθήσουν τους Νεοϋρκέζους να αντιμετωπίσουν την καταστροφή.

Σ' ένα άρθρο των Νιού Γιόρκ Τάιμς σχετικά με το έργο των Εθελοντών Λειτουργών αναφέρθηκε ότι ,«πολλές θρησκευτικές οργανώσεις παρέχουν βοήθεια για την καταστροφή, όμως λίγοι είναι τόσο καλά οργανωμένοι όπως οι Σαηεντολόγοι, ή έχοντας τόσο αποτελεσματική παρουσία» .

«Η 11η Σεπτέμβρη ήταν μια έκκληση αφύπνισης», είπε ο Αιδ. Καρμάικλ. «Αυτό που συνέβη εδώ στη Νέα Υόρκη έκανε τους Σαηεντολόγους παντού να αντιληφθούν ότι είναι ευθύνη μας να βοηθήσουμε τις κοινότητες και την κοινωνία μας».

Ο Αιδ. Καρμάικλ τόνισε ότι το έργο των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας στο Σημείο Μηδέν αποτέλεσε σημείο καμπής για το κίνημα των Εθελοντών Λειτουργών. Είναι γεγονός ότι, από την 11η Σεπτέμβρη, Εθελοντές Λειτουργοί έχουν βοηθήσει σχεδόν 11 εκατομμύρια ανθρώπους, σε τόπους πληγέντες από καταστροφή, μέσα από περιοδείες καλής θέλησης, σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, σε έξι ηπείρους.

Ο Ιδρυτής της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ δημιούργησε το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας τριάντα χρόνια και πλέον. Από τότε, Εθελοντές Λειτουργοί ανταποκρίθηκαν σε περίπου 185 μεγάλες καταστροφές. Σήμερα, είναι μεταξύ των πλέον αναγνωρισμένων ανεξάρτητων οργανώσεων παροχής βοήθειας στον κόσμο.