Ο Δήμαρχος δίνει αναγνώριση στους Εθελοντές της Σαηεντολογίας

Ο δήμαρχος του Τορίνο, Σέρτζιο Τσιαμπαρίνο, τίμησε δέκα συλλόγους πολιτικής προστασίας που βοήθησαν τους πολίτες της Λ' Άκιλα και των γύρω χωριών μετά το σεισμό μεγέθους 6,3 που έπληξε την περιοχή αφήνοντας 1.500 τραυματίες, περίπου 28 χιλιάδες άστεγους και 300 νεκρούς. Μεταξύ εκείνων που έλαβαν αναγνώριση ήταν η Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας της Σαηεντολογίας(PRO.CIVI.COS) που αποτελείται από 170 εθελοντές, που προσέφεραν περισσότερες από 35 χιλιάδες εργατοώρες στην υπηρεσία της κοινότητας.

Το Mayor of Turin Certificate of Merit σε αναγνώριση της Ένωσης της Σαηεντολογίας για την Πολιτική Προστασία της Κοινότητας (PRO.CIVI.COS) για την πολιτική άμυνα και τις εργασίες βοήθειας που έδωσαν στο χωριό του Σαν Γιάκομο και τη πόλη Λ' Άκουιλα, που επλήγησαν από το σεισμό στις 6 Απριλίου 2009.



Οι εθελοντές της Σαηεντολογίας ανέλαβαν προσωπικά την εποπτεία και τη λειτουργία αρκετών καταυλισμών, φροντίζοντας κάθε πλευρά των υλικών αναγκών και ανακουφίζοντας από τραυματικές εμπειρίες ή δίνοντας «πνευματικές πρώτες βοήθειες» σε εκείνους που φρόντιζαν.

Η PRO.CIVI.COS αποτελεί μέρος του σώματος Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας για την παροχή κοινωφελούς εργασίας, για ανακούφιση από καταστροφές και αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Δημιουργήθηκε περισσότερο από τριάντα χρόνια πριν από τον Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ και το πρόγραμμα έχει επεκταθεί σε 203.000 Εθελοντές σε όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε 185 τόπους φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων του Σημείου Μηδέν μετά την 11η Σεπτεμβρίου, του τσουνάμι της Νοτιοανατολικής Ασίας και του τυφώνα Κατρίνα.