Μια γυναίκα από την Αϊτή που μένει στο Λος Άντζελες και έχασε έντεκα μέλη της οικογένειάς της στο σεισμό εντάσσεται στην ομάδα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας για την Αϊτή.

Όταν μια πτήση που ναύλωσε η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έφυγε από το Λος Άντζελες για το Πορτ-ο-Πρενς στις 21 Ιανουαρίου, στην πτήση βρισκόταν και η Αϊτινή Τζουντ Φαλές μαζί με τον 16χρονο γιο της. Η Φαλές είχε χάσει έντεκα μέλη της οικογένειάς της –αδελφούς, αδελφές και ξαδέλφια– στο σεισμό των 7,0 Ρίχτερ της 12ης Ιανουρίου και είπε ότι θέλει να βοηθήσει όσους επέζησαν.

Όσο λάμβανε συμβούλευση για να αντιμετωπίσει τη θλίψη της την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, η Φαλές έμαθε ότι η Εκκλησία οργάνωνε μια πτήση για την Αϊτή με γιατρούς, νοσοκόμες, ιατρικό προσωπικό για έκτακτες περιστάσεις και Εθελοντές Λειτουργούς. Ήρθε σε επαφή με τον Συντονιστή για την Αντιμετώπιση Καταστροφών των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας για να προσφέρει τα σπίτια της οικογένειάς της στο Πορτ-ο-Πρενς προκειμένου να στεγαστούν οι εθελοντές και όταν έμαθε για το έργο τους αποφάσισε να ενταχθεί και η ίδια στην ομάδα των εθελοντών.

Τζουντ Φαλές

«Αφήνω την άνεση του σπιτιού μου και παίρνω τον έφηβο γιο μου μαζί μου για να γίνουμε εθελοντές. Τι θα γινόταν αν ήμουν εγώ εκεί με την οικογένειά μου, το σύζυγό μου, τα παιδιά μου; Θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να πάω.»

Επίσης ήρθε σε επαφή με γιατρούς στο Πορτ-ο-Πρενς για να τους ενθαρρύνει να δουλέψουν μαζί με τους Εθελοντές Λειτουργούς.

Περισσότερα από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας και ιατρικού προσωπικού βρίσκονται στην πτήση της Πέμπτης για το Πορτ-ο-Πρενς για να ενταχθούν σε ομάδες που βρίσκονται ήδη εκεί, περιλαμβανομένων 126 Αϊτινών γιατρών, νοσοκόμων, ιατρικού προσωπικού για έκτακτες περιστάσεις και Εθελοντών Λειτουργών που έφτασαν στις 16 Ιανουαρίου με μια ναυλωμένη πτήση από τη Νέα Υόρκη που οργανώθηκε από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Οι Εθελοντές Λειτουργοί έφτιαξαν τη βάση τους στο αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς όπου βοηθούσαν στην κατανομή ιατρικού προσωπικού, στη διανομή νερού και τροφίμων και στην παροχή πνευματικών πρώτων βοηθειών για την ανακούφιση από σοκ, ένταση, εξάντληση και τραυματικές εμπειρίες.