Εθελοντής Λειτουργός της Σαηεντολογίας μοιράζεται την εμπειρία της από την μονάδα περίθαλψης κρίσιμων περιστατικών στην Αϊτή

Έλενα

Η Έλενα, μια Εθελοντής Λειτουργός της Σαηεντολογίας που πρόσφατα επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Αϊτή μοιράζεται τις εμπειρίες από τη δουλειά στη βραδινή βάρδια στη μονάδα περίθαλψης κρίσιμων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο.

«Υπήρξε μια ηλικιωμένη κυρία που ήταν τόσο αδύνατη που θα μπορούσατε να μετρήσετε τα οστά της. Πιθανώς δεν τα πήγαινε καλά και πριν από το σεισμό, και παρόλο που στην πραγματικότητα δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, ο γιατρός αποφάσισε να την κρατήσει στο νοσοκομείο καθώς θεωρούσε ότι θα πέθαινε αν την άφηνε να φύγει. Ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, με τα μάτια κλειστά, χωρίς να τρώει ή να αντιδρά σε τίποτα.Την κράτησα και την τάισα — μικρά κομματάκια φαγητού, λίγο-λίγο, ελπίζοντας ότι αυτό θα κάνει τη διαφορά.

» Όταν επέστρεψα την επόμενη μέρα, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν αυτή τη γυναίκα να κάθεται στο κρεβάτι της με τα μάτια ορθάνοιχτα.Της χαμογέλασα και χαμογέλασε κι εκείνη. Βρισκόταν για τα καλά στο δρόμο της ανάρρωσης.

» Ένα βράδυ, καθώς περιμέναμε στο νοσοκομείο για το λεωφορείο για να μας φέρει πίσω στον καταυλισμό μας, δύο άντρες βρίσκονταν πάνω σε μια μοτοσικλέτα κρατώντας ένα αναίσθητο αγόρι ανάμεσά τους. Το άφησαν στα πόδια μας και είπαν: «Κάντε ό,τι μπορείτε γι' αυτόν» και έφυγαν. Φαινόταν να είναι περίπου 10 ετών. Μόλις ανέπνεε. Τρέξαμε να φέρουμε βοήθεια γιατρού ο οποίος έβαλε ενδοφλέβιο ορό στο παιδί. Κρατούσα το αγόρι όταν άνοιξε ξαφνικά τα μάτια του και μου χαμογέλασε πλατιά – ήταν ολοζώντανο. Άλλο ένα θύμα που τα κατάφερε».