Νέος από το Γκλεντέιλ προσχωρεί στην Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Σαηεντολογίας για την Αϊτή

Ο Όστιν Ιστλ μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης
Ο 20χρονος φοιτητής γραφιστικής στο Κολέγιο της πόλης της Πασαντίνα από το Γκλεντάλε της Καλιφόρνια, είπε ότι θεωρεί ότι είναι ένα κρίσιμο σημείο στην προσπάθεια ανακούφισης της Αϊτής και αυτός είναι ο λόγος που έγινε εθελοντής τώρα.

Ένα μήνα μετά το σεισμό, ένας φοιτητής του Κολεγίου της Πασαντίνια και Εθελοντής Λειτουργός της Σαηεντολογίας θέλει να κάνει σίγουρο ότι δεν θα ξεχάσουμε την Αϊτή.

Την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, το CBS 4 στο Μαϊάμι πήρε συνέντευξη από τον Αουστίν Ίστλι ως μέλος της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Σαηεντολογίας ενώ βρισκόταν καθ' οδόν προς την Αϊτή. Ο 20χρονος φοιτητής γραφιστικής από το Κολέγιο της Πασαντίνια του Γκλεντέιλ της Καλιφόρνιας, είπε ότι πιστεύει πως η απόφασή του αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο στην προσπάθεια ανακούφισης της Αϊτής και αυτός είναι ο λόγος που έγινε εθελοντής τώρα. Αυτή είναι η επέτειος ενός μήνα από το σεισμό, και πολλοί από τους εθελοντές και το ιατρικό προσωπικό, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά υπάρχει ανάγκη για πολύ περισσότερη βοήθεια.

Μιλώντας για την εθελοντική βοήθεια για τις καταστροφές, ο Ίστλι είπε στο CBS 4 News στο Μαϊάμι, σε μια συνέντευξή του πριν από την απογείωσή του για την Αϊτή, «Όταν ο κόσμος σταματήσει να βοηθά, εμείς θα είμαστε ακόμα εκεί και ακόμα θα μας χρειάζονται. Αυτό είναι που οι άνθρωποι πρέπει να κάνουμε, να βοηθάμε τους ανθρώπους.

»Οι φίλοι μου είπαν ότι θα πήγαιναν, το σκέφτηκα και αποφάσισα ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Γιατί να μην πάμε στην Αϊτή; Οι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί για να βοηθήσουν τους άλλους ανθρώπους. Θέλω να το κάνω αυτό».

Ο πατέρας του Όστιν Ντέιβιντ, είναι περήφανος για την απόφαση του γιου του. «Είναι πάντα άτομο που συμμετέχει και βοηθάει και δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά αγάπη στην καρδιά του», είπε. Ο Όστιν εκπαιδεύτηκε σαν Εθελοντής Λειτουργός της Σαηεντολογίας όταν ήταν 14 ετών, αν και αυτή είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει την εκπαίδευσή του σε ένα τόπο καταστροφής. «Είναι πολύ καλό που μπορεί να είναι εκεί και να συμβάλλει βοηθώντας τους ανθρώπους, κάνοντας τη διαφορά. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να έχει όνειρα και να τα υποστηρίζει».

Η Ισαμπέλ Ίστλ, μητέρα του Όστιν, έμεινε έκπληκτη όταν της είπε ότι επρόκειτο να πάει στην Αϊτή. Από τη στιγμή που το αποφάσισε, έπρεπε να γίνουν πολλά σε πολύ λίγο χρόνο για να πάει, διαβατήριο, εμβολιασμοί και χειρισμός προσωπικών υποθέσεων. «Έκανε αμέσως ό,τι χρειαζόταν για να το πετύχει αυτό», είπε η μητέρα του. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση».

Ο Όστιν δεν ξέρει τι θα κάνει στην Αϊτή, αλλά ξέρει ότι μπορεί να θέσει σε εφαρμογή την γνώση του σαν Εθελοντής Λειτουργός και να κάνει τη διαφορά. «Θέλω να κάνω κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά», είπε.

Μερικοί φίλοι του, Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας εργάζονται στο νοσοκομείο του Πορτ ο Πρενς, ως χειρούργοι, άλλοι είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση, καταγραφή, παράδοση και συντήρηση των ιατρικών εφοδίων και των τροφίμων, και άλλοι βοηθούν γιατρούς στη δημιουργία κλινικών στις κατασκηνώσεις των προσφύγων. Όποιο και αν είναι το έργο, ο Όστιν είναι έτοιμος να μάθει και να δουλέψει σκληρά. «Θέλω μονάχα να είμαι εκεί και να βοηθήσω. Με την εκπαίδευση μου σαν Εθελοντής Λειτουργός, μπορώ να κάνω τη διαφορά».

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έχει μεταφέρει 430 γιατρούς και 202 Εθελοντές Λειτουργούς της Σαηεντολογίας στην Αϊτή από τότε που πλήγηκε από το σεισμό στις 12 Ιανουαρίου. Η «Προνοητική Αεροπλοΐα» με έδρα το Μαϊάμι χορήγησε ένα αεροσκάφος για την πτήση της Κυριακής και προηγούμενες πτήσεις που έφυγαν από το Αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης στις 16 και 23 Ιανουαρίου και το Λος Άντζελες στις 21 Ιανουαρίου, με τα καύσιμα και όλα τα άλλα λειτουργικά έξοδα να είναι χορηγία του Διεθνούς Συνδέσμου Σαηεντολόγων.